Вашият любимец - нашата страст
Gourmet
Късокосмести породи котки
Пухкава бяла котка седеше под масичка за кафе

Прекрасни бели породи котки за посрещане в семейството

5 мин. четене
Gourmet
Спонсорирано от Gourmet

Снежнобяла козина, която винаги е мека на допир, големи, прекрасни очи и сладки малки мяукания, които ви поздравяват всеки път, когато се приберете у дома – да имате бяла котка, като спътник, е една от най-големите радости в живота.

Много от тези котки имат прекрасни характери, някои са спокойни и послушни, а други са малко буйни и обичащи забавленията.

Какъвто и да е четириногият ви член на семейството, със сигурност ще намерите идеалния си спътник в някоя от тези зашеметяващи бели, пухкави котки. Ето ги и тях!

7 невероятни бели породи котки, които ще поискате да са ваши

Ragdoll (Парцалена кукла)

Известни с това, че падат направо в ръцете на всеки, който ги държи, представителите на породата рагдол са едни от най-сладките членове на клуба на белите котки.

Муцуните, опашките и ушите им са малко по-тъмни, но бялата им козина е разпръсната по цялото им тяло, сякаш са създадени за постоянно галене. Рагдоллите са спокойни, бързо научават нови неща и се нуждаят от четкане само веднъж или два пъти седмично. Ако искате да поглезите своя рагдол, дайте му много играчки.

Персийка

Прекрасните персийки се срещат в много цветове, но ние ще разгледаме само снежнобелите котенца. Когато не позират за корици на списания и календари, персийките са спокойни, релаксиращи компаньони, които обичат да се излежават на дивана или да седят в скута на стопанина си и да наблюдават света. Послушният и нежен характер на персиеца го прави един от любимците на децата, но и другите членове на семейството ще го харесат заради винаги спокойния му нрав и очарователния му външен вид. Зашеметяващата козина на тази котка обаче се заплита, така че собствениците, които желаят да имат бяла персийска котка в семейството си, ще трябва да отделят време да я разресват ежедневно.

Корниш Рекс

Тази порода бяла котка изглежда и се държи като звезда. Тя се разпознава веднага по белите си къдрици, красивите очи и големите уши, които сякаш са специално създадени, за да не пропуснат нито дума на похвала, идваща по пътя им. За тази котка има винаги на какво да се възхищаваме. Тя не се притеснява да показва своите кучешки умения, като например да отваря врати или да играе с топка. Освен това те са много интелигентни и могат да се научат лесно на всеки трик под слънцето. Но най-хубавата черта на Корниш Рекс е любовта им към хората – те винаги са нащрек, ако стопанинът има нужда да целуне или прегърне котешкия си приятел.

Шотландска клепоуха

Шотландските клепоухи котки са известни със своите прилепнали назад уши, но това не е единственото нещо, което ги отличава от другите котки.

Те са привързани и винаги искат вниманието на стопаните си. Независимо дали четете книга, готвите ястие, или правите нещо друго, шотландската клепоуха котка иска да бъде част от случващото се. И ако отделяте малко време за ежедневна игра и галене, ще имате щастливо коте. Почитателите на бялата порода имат късмет: гъстата им козина се предлага в различни цветове, включително и в бяло.

Сибирска котка

Кой не обича пухкави бели котки? Сибирските котки имат пухкава козина, която се състои от три слоя. Тази порода котки е развъждана за първи път в Русия, където дългите и студени зими са изисквали да имат колкото се може повече козина. Днес обаче сибирските котки украсяват с присъствието си много домове по света. Ако търсите любящ домашен любимец, който умее да бъде идеален домакин и обича да забавлява гостите със своята увереност и игривост, сибирската котка може да бъде новият космат член на семейството, който търсите.

Японски бобтейл

Тези, които разпознават японския бобтейл, ще си спомнят за често срещаната при тази порода котки външност на щастливи котки. Те имат копринена козина (включително бяла) и къса, подобна на заешка опашка. Какво е да живееш с японска бобтейл котка? Японският бобтейл е тих и любвеобилен компаньон, но може да бъде малко палав. Ако не са заети да играят с любимите си играчки, да се учат на нови трикове или да впечатляват обикновено широкия си социален кръг, често могат да бъдат намерени да лежат в скута на собственика си. Японският бобтейл е една от най-добрите породи бели, пухкави котки, които можете да имате около себе си.

Турска ангора

Турската ангорска котка има страхотна козина и прекрасен характер, който ще изненада нейните собственици. Турската ангорска котка има свое собствено мислене, а атлетичните ѝ способности, в съчетание с голямата ѝ интелигентност, я правят възхитителен компаньон, който ще ангажира вниманието на своя стопанин. Луксозната ѝ козина е удоволствие да се гали, така че общуването с тази котка ще включва безкрайни гушкания. Въпреки това, за да се поддържа козината в изряден вид, са необходими внимателни грижи и подстригване. Ако можете да се примирите с буйна, но много любвеобилна котка, то този вид може би е най-подходящият за вас.

Други породи бели котки, които ще откраднат сърцето ви

Разгледайте други космати породи, като тези зашеметяващи късокосмести котки. Ако предпочитате такива без косми, ето някои от най-добрите спътници от групата.