Вашият любимец - нашата страст
Британска късокосместа

Британска късокосместа

Котките от породата Британска късокосместа са едри и могат да се опишат като дебели. Много от контурите им са закръглени като лицето, бузите, ушите, очите и главата. Техният къс широк нос седи над дълбока и силна брадичка и заедно с дълбоките им гърди и късата дебела опашка представят котката като силна и здрава. Козината е къса и гъста, без да е пухкава и се предлага в над 100 комбинации от цветове и шарки на козината.

Необходимостта да се знае
  • Игрива и любопитна котка
  • Приятелски настроена, но независима котка
  • Тиха котка
  • По-голяма и внушителна порода
  • Има нужда от четкане веднъж седмично
  • Порода, която не е хипоалергенна
  • С опцията да излиза навън
  • Може да изисква адаптиране преди да живее с деца

Характер на британска късокосместа

Някои смятат породата британска късокосместа котки за „нежните гиганти“ в света на котките. Те са любящи и нежни с хората и други животни. Британските късокосмести котки не изискват непрекъснато човешко внимание и са по-тихи от своите ориенталски събратя, нито имат любопитния характер, който създава проблеми на много ориенталски породи котки!

Произход на британска късокосместа

Страна на произход: Великобритания

Британската късокосместа котка е най-популярната родословна порода котки в Обединеното кралство. Въпреки че има само писмени сведения за породата британска късокосместа котка, датиращи от началото на века, породата съществува от стотици години. Те са изнесени в големи количества в Новия свят, където са били много популярни. Разнообразието от цветове и шарки на козината, налични днес, произлиза от селективното отглеждане на най-добрите улични котки през деветнадесети век и продължаващите внимателни планове за развъждане до наши дни.

Здраве

Хранене

Сресване

Най-добрите породи котки за деца

Намиране на котка

Две котки, седнали на диван
Намиране на домашен любимец
Това ли е правилната порода за вас?
Всички котки имат своя уникален характер! Изпробвайте нашия инструмент за избор на породи котки и разберете кои породи котки отговарят по-добре на вашите предпочитания и начин на живот.
Две котки, лежащи на диван
Намиране на домашен любимец
Мислите ли да си вземете котка?
Каква порода бихте искали? Можете ли да се справите с предизвикателствата на едно нахално коте или по-спокойна възрастна котка би подхождала повече на вашия начин на живот?
Котка лежи на червената възглавница
Намиране на домашен любимец
Намиране на добър развъдник
Ако сърцето ви е насочено към коте с родословие, тогава най-добрият ви залог е да намерите реномиран развъдчик. Разберете какво да търсите при развъдчик на котета с това ръководство.
Котка лежи в ръцете на жена
Намиране на домашен любимец
Довеждане на вашата котка у дома
Докато чакате големия ден, може да се наложи да се разсеете, така че за щастие има няколко неща, които трябва да сортирате, преди да приветствате новия си любимец.
Котка гледа собственика си
Осиновяване
Невероятно удовлетворяващо е да осиновите котка от приют за животни или спасителна организация. Това често означава да им предложим втори шанс за живот. Има много котки, които чакат любящо семейство и техен вечен дом, но какво можете да очаквате от процеса?
Ginger kitten sitting on woman's shoulder
Съвет за коте
Всичко, което трябва да знаете
Вземането на ново коте е невероятно вълнуващо за цялото семейство, но може да бъде доста плашещо за новодошлия любимец. Разберете как да се справите с всичко - от поведение до здравословни въпроси с нашите експертни съвети за котета.
Котка лежи в леглото
Намиране на домашен любимец
Котешки факти, които трябва да знаете
18% от домакинствата в Обединеното кралство притежават котка, но все още има толкова много неща, които не знаем за тях. От необичайния начин, по който ходят, до това колко голяма е най-голямата котка, обзалагаме се, че не сте чували някои от тези забавни факти!