Вашият любимец - нашата страст
Японски бобтейл късокосместа

Японски късокосмест бобтейл

Японската котка бобтейл има елегантен облик и добре развита мускулатура. Главата е внимателно изсечена с големи прави уши и големи кръгли очи разположени в подчертано наклонено положение. Опашката, когато се носи нормално, се простира само до 5-8 см. Когато котката е отпусната, опашката се носи право нагоре. Козината на опашката обикновено е по-дебела и по-дълга от където и да е другаде и расте във всички посоки, за да създаде ефекта на помпон или заешка опашка. Котките бобтейл могат да имат дълга или къса коса. Козината е мека и копринена и може да бъде в много цветове. Любимият цвят в Япония е трикольор или шоколад с бяло (известен като Mi-ke), смесица от черно, червено и бяло, която символизира късмет - този цвят обикновено се среща само при женските.

Необходимостта да се знае
  • Игрива и любопитна котка
  • Социална и зависима от мен котка
  • Много комуникативна
  • Слаба и елегантна порода
  • Има нужда от четкане веднъж седмично
  • Порода, която не е хипоалергенна
  • С опцията да излиза навън
  • Може да изисква адаптиране преди да живее с деца

Характер

Породата японски бобтейл е дружелюбна и интелигентна. Твърди се, че породата има мил характер и се разбира с повечето други животни и обича човешката компания. Някои могат да научат трикове и имат нужда да бъдат забавлявани и стимулирани. Това е доста приказлива порода.

Произход

Страна на произход: Япония

Уникалната особеност на котката японски бобтейл е нейната опашка. Когато котката е спокойна и естествена, опашката прилича на тази на заек, но може да се развие на дължина от около 10 до 12 см. В Япония породата може да бъде проследена до 8-ми век, но не е била наблюдавана извън Япония до 1960 г., когато късокосместите японски бобтейли са внесени в Америка. Японската котка бобтейл има последователи в Америка и сега е призната порода и е широко показвана в САЩ. В Обединеното кралство не са много.

Здраве

Хранене

Сресване

Най-добрите породи котки за деца

Намиране на котка

Две котки, седнали на диван
Намиране на домашен любимец
Това ли е правилната порода за вас?
Всички котки имат своя уникален характер! Изпробвайте нашия инструмент за избор на породи котки и разберете кои породи котки отговарят по-добре на вашите предпочитания и начин на живот.
Две котки, лежащи на диван
Намиране на домашен любимец
Мислите ли да си вземете котка?
Каква порода бихте искали? Можете ли да се справите с предизвикателствата на едно нахално коте или по-спокойна възрастна котка би подхождала повече на вашия начин на живот?
Котка лежи на червената възглавница
Намиране на домашен любимец
Намиране на добър развъдник
Ако сърцето ви е насочено към коте с родословие, тогава най-добрият ви залог е да намерите реномиран развъдчик. Разберете какво да търсите при развъдчик на котета с това ръководство.
Котка лежи в ръцете на жена
Намиране на домашен любимец
Довеждане на вашата котка у дома
Докато чакате големия ден, може да се наложи да се разсеете, така че за щастие има няколко неща, които трябва да сортирате, преди да приветствате новия си любимец.
Котка гледа собственика си
Осиновяване
Невероятно удовлетворяващо е да осиновите котка от приют за животни или спасителна организация. Това често означава да им предложим втори шанс за живот. Има много котки, които чакат любящо семейство и техен вечен дом, но какво можете да очаквате от процеса?
Ginger kitten sitting on woman's shoulder
Съвет за коте
Всичко, което трябва да знаете
Вземането на ново коте е невероятно вълнуващо за цялото семейство, но може да бъде доста плашещо за новодошлия любимец. Разберете как да се справите с всичко - от поведение до здравословни въпроси с нашите експертни съвети за котета.
Котка лежи в леглото
Намиране на домашен любимец
Котешки факти, които трябва да знаете
18% от домакинствата в Обединеното кралство притежават котка, но все още има толкова много неща, които не знаем за тях. От необичайния начин, по който ходят, до това колко голяма е най-голямата котка, обзалагаме се, че не сте чували някои от тези забавни факти!