Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Вашият любимец - нашата страст
orientalska-kusokosmesta-kotka

Ориенталска късокосместа котка

Ориенталските котки са средни по размер, но се чувстват по-тежки, отколкото изглеждат. Тялото е подобно на сиамскота -  подобна на камшик опашка с дълги и тънки крака. Главата е с триъгълна клиновидна форма, прав профил с големи широко поставени уши. Козината на ориенталската котка е много къса и плътно прилегнала. Текстурата е фина и лъскава. Ориенталските късокосмести котки се предлагат в огромно разнообразие от цветове и шарки.

Необходимостта да се знае
  • Много активна и любознателна котка
  • Социална и зависима от мен котка
  • Много комуникативна
  • Слаба и елегантна порода
  • Има нужда от четкане веднъж седмично
  • Порода, която не е хипоалергенна
  • С опцията да излиза навън
  • Може да изисква адаптиране преди да живее с деца

Характер

Подобно на сиамската, ориенталската порода котки е интелигентна, любопитна котка, която показва присъствието си. Те обичат да говорят с човешките си спътници и да очакват отговор. Те искат да бъдат част от семейството и се наслаждават на игри като донасяне с топка от смачкана хартия. Ориенталските котки обичат да бъдат забавлявани и не обичат да бъдат оставяни сами, така че ако сте на работа цял ден, вземането на друга ориенталска котка вероятно е добра идея.

Произход

Страна на произход: Америка/Великобритания

Ориенталската котка всъщност е сиамска с различен цвят на козината и зелени очи (с изключение на Чуждестранната бяла, която има сини очи). Формата и темпераментът са абсолютно същите като на сиамците. Ориенталската порода котки е създадена чрез кръстосване на сиамски котки с други породи за получаване на различни цветове. Черната "сиамка" съществува от дълго време, но едва през 50-те години на миналия век са положени сериозни усилия за размножаване на различни цветове и черната форма е известна като черна ориенталска котка. Следващата ориенталска порода, която трябва да бъде разработена, е Хавана, шоколадов цвят „сиамски“ (да не се бърка с Хавана Браун, която е отделна американска порода). Оттогава селективното развъждане е довело до много повече цветове и модели на козината.

Намиране на котка

Две котки, седнали на диван
Намиране на домашен любимец
Това ли е правилната порода за вас?
Всички котки имат своя уникален характер! Изпробвайте нашия инструмент за избор на породи котки и разберете кои породи котки отговарят по-добре на вашите предпочитания и начин на живот.
Две котки, лежащи на диван
Намиране на домашен любимец
Мислите ли да си вземете котка?
Каква порода бихте искали? Можете ли да се справите с предизвикателствата на едно нахално коте или по-спокойна възрастна котка би подхождала повече на вашия начин на живот?
Котка лежи на червената възглавница
Намиране на домашен любимец
Намиране на добър развъдник
Ако сърцето ви е насочено към коте с родословие, тогава най-добрият ви залог е да намерите реномиран развъдчик. Разберете какво да търсите при развъдчик на котета с това ръководство.
Котка лежи в ръцете на жена
Намиране на домашен любимец
Довеждане на вашата котка у дома
Докато чакате големия ден, може да се наложи да се разсеете, така че за щастие има няколко неща, които трябва да сортирате, преди да приветствате новия си любимец.
Котка гледа собственика си
Осиновяване
Невероятно удовлетворяващо е да осиновите котка от приют за животни или спасителна организация. Това често означава да им предложим втори шанс за живот. Има много котки, които чакат любящо семейство и техен вечен дом, но какво можете да очаквате от процеса?
Ginger kitten sitting on woman's shoulder
Съвет за коте
Всичко, което трябва да знаете
Вземането на ново коте е невероятно вълнуващо за цялото семейство, но може да бъде доста плашещо за новодошлия любимец. Разберете как да се справите с всичко - от поведение до здравословни въпроси с нашите експертни съвети за котета.
Котка лежи в леглото
Намиране на домашен любимец
Котешки факти, които трябва да знаете
18% от домакинствата в Обединеното кралство притежават котка, но все още има толкова много неща, които не знаем за тях. От необичайния начин, по който ходят, до това колко голяма е най-голямата котка, обзалагаме се, че не сте чували някои от тези забавни факти!