Вашият любимец - нашата страст
Манчкин

Манчкин

Породата котки Манчкин е средно голяма котка с изключително къси крака и дълъг гръбнак. Движенията на котката Манчкин са описани като движения на пор, така че тя няма котешката грация на котките с по-дълги крака. Котките Манчкин имат плътно тяло с добре закръглени гърди. Породата може да има дълга или къса козина. И двата варианта имат плюшени палта за всякакви атмосферни условия с копринен външен вид.  Дългокосместият манчкин има опашка с перо. Котките Манчкин могат да бъдат във всякакъв цвят или шарка на козината, а очите им с форма на орех могат да бъдат в различни цветове.

Необходимостта да се знае
  • Игрива и любопитна котка
  • Приятелски настроена, но независима котка
  • Тиха котка
  • Порода със средни размери и телосложение
  • Има нужда от четкане всеки ден
  • Порода, която не е хипоалергенна
  • Само вкъщи
  • Може да изисква адаптиране преди да живее с деца

Характер

Котките Манчкин са мили и общителни. Тяхното любопитство и игривост продължават и в зряла възраст. Породата котки Манчкин е общителна и обича компанията. Те могат да бъдат научени да играят на донасяне и да се подчиняват на гласови команди. Докато котките Манчкин могат да скачат върху плотове, много предпочитат интелигентно да намерят по-лесен път нагоре. Те също могат да тичат бързо, въпреки късите си крака.

Произход

Страна на произход: САЩ

Разглеждана като котешки еквивалент на дакела, тази порода предизвика противоречия в света на котките. Мутацията на котката Манчкин е открита в Америка през 1983 г., където е кръстена на „малките хора“ от „Магьосникът от Оз“. Котки с къси крака, като котката Манчкин, са докладвани в Англия през 30-те години на миналия век и в Русия през 50-те години на миналия век, но тези породи не са увековечени. Тази порода не е призната в Обединеното кралство от основната асоциация на любителите на котките в Обединеното кралство.

Здраве

Хранене

Сресване

Най-добрите породи котки за деца

Намиране на котка

Две котки, седнали на диван
Намиране на домашен любимец
Това ли е правилната порода за вас?
Всички котки имат своя уникален характер! Изпробвайте нашия инструмент за избор на породи котки и разберете кои породи котки отговарят по-добре на вашите предпочитания и начин на живот.
Две котки, лежащи на диван
Намиране на домашен любимец
Мислите ли да си вземете котка?
Каква порода бихте искали? Можете ли да се справите с предизвикателствата на едно нахално коте или по-спокойна възрастна котка би подхождала повече на вашия начин на живот?
Котка лежи на червената възглавница
Намиране на домашен любимец
Намиране на добър развъдник
Ако сърцето ви е насочено към коте с родословие, тогава най-добрият ви залог е да намерите реномиран развъдчик. Разберете какво да търсите при развъдчик на котета с това ръководство.
Котка лежи в ръцете на жена
Намиране на домашен любимец
Довеждане на вашата котка у дома
Докато чакате големия ден, може да се наложи да се разсеете, така че за щастие има няколко неща, които трябва да сортирате, преди да приветствате новия си любимец.
Котка гледа собственика си
Осиновяване
Невероятно удовлетворяващо е да осиновите котка от приют за животни или спасителна организация. Това често означава да им предложим втори шанс за живот. Има много котки, които чакат любящо семейство и техен вечен дом, но какво можете да очаквате от процеса?
Ginger kitten sitting on woman's shoulder
Съвет за коте
Всичко, което трябва да знаете
Вземането на ново коте е невероятно вълнуващо за цялото семейство, но може да бъде доста плашещо за новодошлия любимец. Разберете как да се справите с всичко - от поведение до здравословни въпроси с нашите експертни съвети за котета.
Котка лежи в леглото
Намиране на домашен любимец
Котешки факти, които трябва да знаете
18% от домакинствата в Обединеното кралство притежават котка, но все още има толкова много неща, които не знаем за тях. От необичайния начин, по който ходят, до това колко голяма е най-голямата котка, обзалагаме се, че не сте чували някои от тези забавни факти!