Вашият любимец - нашата страст
Off
По-добре с домашни любимци награда жена седи с куче

По-добър живот с домашен любимец

Знаем, че домашните любимци и хората са по-добре заедно, затова си партнирахме с Ashoka, за да създадем наградата BetterwithPets.

Тук, в Purina, ние имаме страст към отличното хранене, което е в основата на това, което правим. Но ние също сме компания от любители на домашни любимци, които вярват, че хората и домашните любимци са по-добре заедно.

Има магия и сила във връзката домашен любимец-човек, която според нас има потенциала да бъде положителна сила за промяна в обществото.

В същото време знаем, че иноваторите и социалните предприемачи са едни от първите, които отприщват динамични, нови, креативни решения за насърчаване на положителното въздействие върху хората и общностите. Поради тази причина през 2018 г. си партнирахме с Ashoka, за да стартираме наградата Purina BetterwithPets.

Ashoka е пионер в областта на социалното предприемачество. Те идентифицират и подкрепят водещите социални предприемачи в света, като се учат от моделите в техните иновации и мобилизират глобалните общности, които възприемат тези нови рамки, за да изградят "всеки свят, който създава промени."

Наградата BetterwithPets, оценена на £100 000, е търсене в подкрепа на социални иноватори, които се фокусират върху овладяването на силата на връзката домашен любимец-човек за здравето и благополучието на обществото в цяла Европа. Наградата е разделена на две категории: една, награждаваща предприемачи, които са представили пилотна иновация, и друга, награждаваща иновация на етап на идея. Тази втора категория е специално фокусирана върху млади иноватори с иновации в ранен етап, за да им помогне да ги подпомогнат при преминаването на проекта им към следващата стъпка.

Вдъхновени сме от социални иноватори и предприемачи, които използват връзката домашен любимец-човек, за да подпомогнат развитието на по-нататъшни ключови емоционални и поведенчески умения; осигуряване на положително въздействие в общностите; подобряване на физическото здраве и уелнес и преосмисляне на ролята на домашните любимци в обществото. Искаме да помогнем в подкрепа на тези, които вярват като нас, че хората и домашните любимци са по-добре заедно и че връзката домашен любимец-човек има силата да трансформира обществото! Храненето е това, което правим! Но нашата страст към домашните любимци се простира отвъд купата и искаме да направим повече от това, което има значение за домашните любимци в обществото. Не можем да се гордеем с наградата Purina BetterwithPets! Научете за нашите победители по-долу!

Победители на BWPP - 2018 г

Дама вдига куче на пейка в парка

През 2018 г. Фондация OOPOEH спечели наградата BetterwithPets и получи £30 000 за подкрепа и ускоряване на своята новаторска инициатива. Фондацията OOPOEH, базирана в Холандия, се надява да намали самотата и да увеличи физическата активност на възрастните хора, като ги съпостави като куче гледач на семейство в техния квартал.

 

За нас е чест и сме развълнувани да получим тази награда, това ще ни позволи да увеличим социалното въздействие на нашата инициатива. Проведохме фантастичен семинар с Purina и сега се стремим да продължим нашия проект за насочване към уязвими възрастни хора със съветите и вдъхновението, взети от форума BetterwithPets.

Софи Брауер, основател на фондация OOPOEH

Другите четирима финалисти за 2018 г., Canine Hope, Dutch Cell Dogs, Medical Detection Dogs и K9 Hundekunde: Happy Kids with Happy School Dogs също бяха наградени с по £12 000, тъй като съдиите смятаха, че всички инициативи бяха толкова фантастични.

BWPP Winners - 2020

През 2020 г. имахме две категории награди. Категория „Пилотирана иновация“ и категория „Етап на идея“.

категория Пилотна иновация: Победител

Аутрич работи, като говорите с куче на улицата

StreetVet Accredited Hostel Scheme беше нашият победител в категорията за пилотни иновации и получи £40 000 за подкрепа и ускоряване на своята инициатива. StreetVet се фокусира върху предоставянето на безплатни, достъпни ветеринарни грижи за домашни любимци, чиито собственици са бездомни на улицата или в хостели, и разкри нов креативен начин, по който можем да впрегнем положителната и въздействаща сила на връзката домашен любимец-човек в обществото.

 

Всичко относно StreetVet за мен беше лудо пътуване, от идеята – просто да си сложа раницата и да изляза, до това, което правя сега всеки ден. Всичко се свежда до нашите доброволци, които са невероятни, и силата на връзката човек-животно, защото това е причината всички ние да го правим. Най-добрата част от този процес и StreetVet беше за хората, които срещнахме по пътя, било то собственици с техните кучета или хора, които искаха да направят разликата.

Джейд Стат, съосновател на StreetVet

категория Пилотна иновация: подгласник

Аутрич работници с бездомни и кучета

Gamelles Pleines беше наш подгласник и беше награден с £16 000 за мащабиране на въздействието на своята инициатива. Gamelles Pleines работи в цяла Франция, за да помогне на собствениците на бездомни домашни любимци да хранят, да се грижат за и отглеждат своите домашни любимци, като същевременно използват предимствата на притежаването на домашни любимци за успешна социална реинтеграция.

 

Това е повече от спечелване на награда, това е споделяне на идея и проект. За мен най-важният въпрос беше да направя видимо невидимото, за да могат хората да виждат бездомните хора и техните домашни любимци по различен начин. Чувствам се много щастлив, защото тази цел е изпълнена, тъй като Gamelles Pleines и StreetVet действат за една и съща кауза в две различни държави. Това е голяма победа за бездомните хора.

Yohann Severe, основател на Gamelles Pleines.

 

категория Идеен етап: подгласник

Лого на Homely home

Homely Home е победител в категорията Идеен етап за млади хора, които правят промени между 18 и 25 години и получи £8000, за да развие своята визия в пилотен проект.

Homely Home е базиран в Русия и преосмисля рехабилитационни програми за хора и домашни любимци, които създават значими връзки за цял живот и повишено благосъстояние.

 

Паричната награда ще ни помогне да създадем първия по рода си домашен дом и ще даде пример за това как рехабилитацията може да се подобри с животни. Можем да популяризираме голямата идея за домове, които се фокусират както върху социализацията на животните, така и върху абсолютната лечебна сила, която връзката домашен любимец-човек може да има върху хора, борещи се с депресия, домашно насилие, бездомност.

Максим Александров, основател на Homely Home

Жена, която държи котка
нашето въздействие
нашите ангажименти
Храната за домашни любимци е в основата на това, което правим, но в никакъв случай не е всичко, което правим. Имаме страст да правим повече от това, което има значение, за да оформим общество, което е по-добре с домашните любимци, и да правим повече от това, което има значение за домашните любимци, хората и планетата.
Разработихме нашите ангажименти на Purina в обществото, за да си поставим ясни цели, които могат да окажат положително въздействие върху света, за домашните любимци, хората, които ги обичат, и планетата, която всички споделяме.
Екипът на CES

Свържете се с нас

Тук сме, за да отговорим на всички Ваши въпроси за домашни любимци!​

Свържете се директно с нас. Линиите ни са отворени от 9:00 до 17:00 часа, от понеделник до петък.