Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Вашият любимец - нашата страст
Сибирска гора

Сибирска горска котка

Сибирската горска котка е едра порода, с мускулесто телосложение и бъчвообразен торс. Козината е дълга и гъста, а главата е с модифицирана клиновидна форма със заоблени контури и много изразителни очи. Цялостният физически вид е сила и мощ. По-дългите косми на тройната козина са бледи близо до кожата и потъмняват към външния край. Това прави козината да блести, докато котката се движи. Въпреки че кафявитр таби е най-често срещаният цвят, сибирската горска котка може да бъде всякакъв модел или цвят или комбинация от цветове, плътен люляк или плътен шоколад.

Необходимостта да се знае
  • Игрива и любопитна котка
  • Социална и зависима от мен котка
  • По-скоро комуникативна
  • По-голяма и внушителна порода
  • Има нужда от четкане всеки ден
  • Хипоалергенна порода
  • С опцията да излиза навън
  • Може да изисква адаптиране преди да живее с деца

Характер

Сибирската горска котка е привързан домашен любимец и обича вниманието, така че ще станете страхотни другари. Твърди се, че породата е лоялна, общителна и уверена. Котките Сибирска гора са много интелигентни и изглежда „решаващи проблеми“, за да получат това, което искат; също така се казва, че обичат да играят във водата, купите с вода и капещите кухненски мивки. Обичат да се катерят и са отлични ловци. Мъркат с готовност, но също така скърцат и чуруликат. Повечето котки Сибирска гора „трептят“ с опашки, когато са щастливи.

Произход

Страна на произход: Русия

Други имена: Сибирска котка

Сибирската горска котка е националната котка на Русия. Тази естествена порода съществува в Русия от стотици години. Има документирана история на сибирките още през 1000 г. и се говори, че е прародител на повечето съвременни дългокосмести породи. След като е живяла в студения руски климат в продължение на много поколения, породата е развила издръжлива стойка и плътна тройна козина, която е водоустойчива. Няколко сибирски горски котки са внесени във Великобритания в края на 1800 г., но популярността им намалява в полза на силно косматите персийски котки. Интересът към породата сега отново нараства в Обединеното кралство.

Намиране на котка

Две котки, седнали на диван
Намиране на домашен любимец
Това ли е правилната порода за вас?
Всички котки имат своя уникален характер! Изпробвайте нашия инструмент за избор на породи котки и разберете кои породи котки отговарят по-добре на вашите предпочитания и начин на живот.
Две котки, лежащи на диван
Намиране на домашен любимец
Мислите ли да си вземете котка?
Каква порода бихте искали? Можете ли да се справите с предизвикателствата на едно нахално коте или по-спокойна възрастна котка би подхождала повече на вашия начин на живот?
Котка лежи на червената възглавница
Намиране на домашен любимец
Намиране на добър развъдник
Ако сърцето ви е насочено към коте с родословие, тогава най-добрият ви залог е да намерите реномиран развъдчик. Разберете какво да търсите при развъдчик на котета с това ръководство.
Котка лежи в ръцете на жена
Намиране на домашен любимец
Довеждане на вашата котка у дома
Докато чакате големия ден, може да се наложи да се разсеете, така че за щастие има няколко неща, които трябва да сортирате, преди да приветствате новия си любимец.
Котка гледа собственика си
Осиновяване
Невероятно удовлетворяващо е да осиновите котка от приют за животни или спасителна организация. Това често означава да им предложим втори шанс за живот. Има много котки, които чакат любящо семейство и техен вечен дом, но какво можете да очаквате от процеса?
Ginger kitten sitting on woman's shoulder
Съвет за коте
Всичко, което трябва да знаете
Вземането на ново коте е невероятно вълнуващо за цялото семейство, но може да бъде доста плашещо за новодошлия любимец. Разберете как да се справите с всичко - от поведение до здравословни въпроси с нашите експертни съвети за котета.
Котка лежи в леглото
Намиране на домашен любимец
Котешки факти, които трябва да знаете
18% от домакинствата в Обединеното кралство притежават котка, но все още има толкова много неща, които не знаем за тях. От необичайния начин, по който ходят, до това колко голяма е най-голямата котка, обзалагаме се, че не сте чували някои от тези забавни факти!