Вашият любимец - нашата страст
Парцалена кукла

Котки Рагдол

Породата котки Рагдол е голяма, мощна и внушителна с отличителни белези. Котката обаче е изключително спокойна и улегнала, създавайки впечатлението за отпусната парцалена кукла. Широката глава има плосък връх и е широка между ушите. Наситените сини очи са големи. Тялото е дълго и мускулесто с широк гръден кош, къс врат и здрави крака. Лапите са големи кръгли с кичури, а опашката е дълга и пухкава. Козината на котката Рагдол е копринена и гъста и със средна до дълга дължина, а при възрастните котки трябва да има риза и панталони. Има три различни модела на козината на породата Рагдол и всеки модел се предлага в четири цвята. Има и котки Рагдол с ръкавици и допълнителни бели петна.

Необходимостта да се знае
  • Спокойна котка
  • Социална и зависима от мен котка
  • Тиха котка
  • По-голяма и внушителна порода
  • Има нужда от четкане всеки ден
  • Порода, която не е хипоалергенна
  • С опцията да излиза навън
  • Перфектна за деца

Характер

Котката Рагдол е може би най-спокойната от всички породи домашни котки. Тези котки са основно доволни и невзискателни и толерират повечето ситуации. Те имат изключително нежен и спокоен характер и са лоялни и предани домашни любимци. Има приказка като за старите съпруги, че тези котки са имунизирани срещу болка, но това е напълно невярно! Спокойното им разположение произтича от много доверчив характер, а не от липса на чувства.

Произход

Страна на произход: Америка

Първите котенца Рагдол са родени в Калифорния през 60-те години на миналия век. Вероятно са резултат от чифтосване между Бяла персийска котка кралица (женска) и бирман или бирман котак. Когато бъде вдигната, котката става много спокойна и е гъвкава като парцалената кукла, от където носи името си. Някои казват, че това е причинено от инцидент, който кралицата е имала, докато е носила котенцата, но е генетично невъзможно ефектите от нараняването да бъдат наследени от котетата.

Здраве

Хранене

Сресване

Най-добрите породи котки за деца

Намиране на котка

Две котки, седнали на диван
Намиране на домашен любимец
Това ли е правилната порода за вас?
Всички котки имат своя уникален характер! Изпробвайте нашия инструмент за избор на породи котки и разберете кои породи котки отговарят по-добре на вашите предпочитания и начин на живот.
Две котки, лежащи на диван
Намиране на домашен любимец
Мислите ли да си вземете котка?
Каква порода бихте искали? Можете ли да се справите с предизвикателствата на едно нахално коте или по-спокойна възрастна котка би подхождала повече на вашия начин на живот?
Котка лежи на червената възглавница
Намиране на домашен любимец
Намиране на добър развъдник
Ако сърцето ви е насочено към коте с родословие, тогава най-добрият ви залог е да намерите реномиран развъдчик. Разберете какво да търсите при развъдчик на котета с това ръководство.
Котка лежи в ръцете на жена
Намиране на домашен любимец
Довеждане на вашата котка у дома
Докато чакате големия ден, може да се наложи да се разсеете, така че за щастие има няколко неща, които трябва да сортирате, преди да приветствате новия си любимец.
Котка гледа собственика си
Осиновяване
Невероятно удовлетворяващо е да осиновите котка от приют за животни или спасителна организация. Това често означава да им предложим втори шанс за живот. Има много котки, които чакат любящо семейство и техен вечен дом, но какво можете да очаквате от процеса?
Ginger kitten sitting on woman's shoulder
Съвет за коте
Всичко, което трябва да знаете
Вземането на ново коте е невероятно вълнуващо за цялото семейство, но може да бъде доста плашещо за новодошлия любимец. Разберете как да се справите с всичко - от поведение до здравословни въпроси с нашите експертни съвети за котета.
Котка лежи в леглото
Намиране на домашен любимец
Котешки факти, които трябва да знаете
18% от домакинствата в Обединеното кралство притежават котка, но все още има толкова много неща, които не знаем за тях. От необичайния начин, по който ходят, до това колко голяма е най-голямата котка, обзалагаме се, че не сте чували някои от тези забавни факти!