Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Вашият любимец - нашата страст
orientalska-dulgokosmesta-kotka

Ориенталска дългокосместа котка

Ориенталските дългокосмести котки се отличават с дълго, гъвкаво и елегантно тяло в сиамски стил с триъгълна клиновидна глава и уши. Козината е дълга и копринена, но за разлика от персийската котка, няма вълнен подкосъм и козината лежи гладко към тялото и така официално се класифицира като полудългокосместа. Опашката образува великолепен шлейф. Гамата от възможни цветове на козината включва всичко - от плътни цветове до опушени, върхове или таби. Всички ориенталски дългокосмести котки имат бадемовидни зелени очи, с изключение на белите, които могат да имат зелени или сини очи или да са със странни очи (две очи с различен цвят).

Необходимостта да се знае
  • Много активна и любознателна котка
  • Социална и зависима от мен котка
  • Много комуникативна
  • Слаба и елегантна порода
  • Има нужда от четкане всеки ден
  • Порода, която не е хипоалергенна
  • С опцията да излиза навън
  • Може да изисква адаптиране преди да живее с деца

Характер

Като всички котки от ориенталски тип, тези котки са жизнени и дружелюбни. Тази порода се интересува от всичко и винаги иска да знае какво се случва. Ориенталските дългокосмести котки са много приказливи котки, които лесно могат да се отегчат и се нуждаят от много внимание за забавление и игри. Тези котки жадуват за компания, което е нещо, което трябва да имате предвид, ако сте навън през по-голямата част от деня – вземането на две котки от котилото може да им осигури компания.

Произход

Страна на произход: Англия

Други имена:Чужда дългокосместа, ангорска, мадаринска, британска ангорска


Ориенталските дългокосмести котки първоначално са били внесени от Анкара в Турция през 19 век и са първите дългокосмести котки, донесени в Западна Европа. Породата изчезна, когато в началото на 1900 г. пристигна персийката с по-пълна козина. Съвременната ориенталска дългокосместа котка е генетично пресъздадена от развъдчици в Обединеното кралство чрез кръстоски с абисински котки (за ген за дълга козина) и сиамски котки (за тип на тялото). Няколко от оригиналните котки са отведени в САЩ, където са били развъждани и сега са класифицирани като турски ангори. Породата ориенталска дългокосместа котка преди е била известна като британска ангора, преди да бъде преименувана през 2002 г. от британските привърженици на котките, за да се избегне объркване с породата турска ангорска котка. В Европа едноцветна ориенталска дългокосместа котка е известна като яванска.

Намиране на котка

Две котки, седнали на диван
Намиране на домашен любимец
Това ли е правилната порода за вас?
Всички котки имат своя уникален характер! Изпробвайте нашия инструмент за избор на породи котки и разберете кои породи котки отговарят по-добре на вашите предпочитания и начин на живот.
Две котки, лежащи на диван
Намиране на домашен любимец
Мислите ли да си вземете котка?
Каква порода бихте искали? Можете ли да се справите с предизвикателствата на едно нахално коте или по-спокойна възрастна котка би подхождала повече на вашия начин на живот?
Котка лежи на червената възглавница
Намиране на домашен любимец
Намиране на добър развъдник
Ако сърцето ви е насочено към коте с родословие, тогава най-добрият ви залог е да намерите реномиран развъдчик. Разберете какво да търсите при развъдчик на котета с това ръководство.
Котка лежи в ръцете на жена
Намиране на домашен любимец
Довеждане на вашата котка у дома
Докато чакате големия ден, може да се наложи да се разсеете, така че за щастие има няколко неща, които трябва да сортирате, преди да приветствате новия си любимец.
Котка гледа собственика си
Осиновяване
Невероятно удовлетворяващо е да осиновите котка от приют за животни или спасителна организация. Това често означава да им предложим втори шанс за живот. Има много котки, които чакат любящо семейство и техен вечен дом, но какво можете да очаквате от процеса?
Ginger kitten sitting on woman's shoulder
Съвет за коте
Всичко, което трябва да знаете
Вземането на ново коте е невероятно вълнуващо за цялото семейство, но може да бъде доста плашещо за новодошлия любимец. Разберете как да се справите с всичко - от поведение до здравословни въпроси с нашите експертни съвети за котета.
Котка лежи в леглото
Намиране на домашен любимец
Котешки факти, които трябва да знаете
18% от домакинствата в Обединеното кралство притежават котка, но все още има толкова много неща, които не знаем за тях. От необичайния начин, по който ходят, до това колко голяма е най-голямата котка, обзалагаме се, че не сте чували някои от тези забавни факти!