Вашият любимец - нашата страст
Девън Рекс

Девон Рекс

Първото впечатление от котките Девон Рекс е за злобно лице и набръчкана козина. Бузите са широки, очите и ушите са много големи и ниско разположени на главата. Късата козина има предпазни косми, които са вълнообразни, но се състоят предимно от подкосъм от пухени косми. Котките Девон Рекс имат характерната за Рекс „вълна на Марсел“, а козината образува бразди и вълни, особено на гърба. Мустаците и веждите също се извиват. Породата котки Девон Рекс може да бъде с всякакъв цвят на козината или модел.

Необходимостта да се знае
  • Много активна и любознателна котка
  • Социална и зависима от мен котка
  • Тиха котка
  • Слаба и елегантна порода
  • Има нужда от четкане веднъж седмично
  • Хипоалергенна порода
  • С опцията да излиза навън
  • Може да изисква адаптиране преди да живее с деца

Характер

Котките Девон Рекс са нежно описвани като „малки ужаси“ и „маймуни в котешки дрехи“ с лудории като люлеене по завесите и катерене по тапета! Те са жизнени и екстровертни котки. Имат няколко „кучешки“ качества, като привързаност към донасяне на играчки и могат да бъдат обучени да ходят на каишка и повод. Те са много нежни и любящи котки и мразят да скучаят или да бъдат сами. Посетителите на къщата може да се изненадат да открият, че са щателно проучени от любопитната котка Девон Рекс, преди да имат шанс да седнат!

Произход

Страна на произход: Англия (графство Девон)

Породата котки Девон Рекс произлиза от котка с къдрава козина, открита в Девон през 1960 г. Подобно на породата котки Корниш Рекс, козината на котките Девон е причинена от рецесивен ген и инбридингът е бил необходим, за да се увековечи породата. Котешкият ген Девон обаче е различен от този, който извива козината на Корниш Рекс и кръстосването на котки Девон Рекс и Корниш Рекс води до котета от котила с права козина. Двете мутации трябва да са възникнали независимо, въпреки че са възникнали толкова близо географски, т.е. в Девон и Корнуол. В рамките на 10 години след откриването, породата е призната във Великобритания.

Здраве

Хранене

Сресване

Най-добрите породи котки за деца

Намиране на котка

Две котки, седнали на диван
Намиране на домашен любимец
Това ли е правилната порода за вас?
Всички котки имат своя уникален характер! Изпробвайте нашия инструмент за избор на породи котки и разберете кои породи котки отговарят по-добре на вашите предпочитания и начин на живот.
Две котки, лежащи на диван
Намиране на домашен любимец
Мислите ли да си вземете котка?
Каква порода бихте искали? Можете ли да се справите с предизвикателствата на едно нахално коте или по-спокойна възрастна котка би подхождала повече на вашия начин на живот?
Котка лежи на червената възглавница
Намиране на домашен любимец
Намиране на добър развъдник
Ако сърцето ви е насочено към коте с родословие, тогава най-добрият ви залог е да намерите реномиран развъдчик. Разберете какво да търсите при развъдчик на котета с това ръководство.
Котка лежи в ръцете на жена
Намиране на домашен любимец
Довеждане на вашата котка у дома
Докато чакате големия ден, може да се наложи да се разсеете, така че за щастие има няколко неща, които трябва да сортирате, преди да приветствате новия си любимец.
Котка гледа собственика си
Осиновяване
Невероятно удовлетворяващо е да осиновите котка от приют за животни или спасителна организация. Това често означава да им предложим втори шанс за живот. Има много котки, които чакат любящо семейство и техен вечен дом, но какво можете да очаквате от процеса?
Ginger kitten sitting on woman's shoulder
Съвет за коте
Всичко, което трябва да знаете
Вземането на ново коте е невероятно вълнуващо за цялото семейство, но може да бъде доста плашещо за новодошлия любимец. Разберете как да се справите с всичко - от поведение до здравословни въпроси с нашите експертни съвети за котета.
Котка лежи в леглото
Намиране на домашен любимец
Котешки факти, които трябва да знаете
18% от домакинствата в Обединеното кралство притежават котка, но все още има толкова много неща, които не знаем за тях. От необичайния начин, по който ходят, до това колко голяма е най-голямата котка, обзалагаме се, че не сте чували някои от тези забавни факти!