Вашият любимец - нашата страст
Корниш рекс

Корниш рекс

Котките Корниш Рекс са мускулести и имат стройна, вълниста форма. Чувстват се по-тежки, отколкото изглеждат. Котката има дълга клиновидна глава, плосък череп и големи високо поставени уши. Най-отличителната й черта е къдравата й козина, която е фина и мека на допир. Къдравата козина няма предпазни косми и трябва да се вълнува и да изглежда на вълни. Мустаците са къдрави като останалата част от козината. Породата котки корниш рекс има отличителна миризма, която някои собственици описват като леко „сиреникава“. Може да има всякакъв цвят или модел на козината.

Необходимостта да се знае
  • Игрива и любопитна котка
  • Приятелски настроена, но независима котка
  • По-скоро комуникативна
  • Слаба и елегантна порода
  • Има нужда от четкане веднъж седмично
  • Хипоалергенна порода
  • С опцията да излиза навън
  • Може да изисква адаптиране преди да живее с деца

Характер

Котките Корниш Рекс имат палава страна на характера си и личност, която почти може да се опише като вечно млада! Рексовете са много интелигентни, обичат да играят и обичат да учат нови трикове. Те с удоволствие ще играят игри за донасяне часове наред. Въпреки че са оживени котки, те имат по-тихи моменти, когато са щастливи да се свият в скута. Котките Корниш Рекс могат да изстинат бързо и винаги ще търсят най-топлото място за сън.

Произход

Страна на произход: Англия (графство Корнуол)

Породата котки Корниш рекс дължи съществуването си на естествена мутация, която е открита в коте, родено от котка във ферма в Корнуол през 1950 г. - имало е къдрава козина. Чифтосано е обратно с майка си и две от получените котила са родени с къдрави палта, които сега се свързват с породата. Мутациите на къдравата козина на котката Девън Рекс и Корниш Рекс са различни. Кръстосването на котки Девън Рекс и Корниш Рекс води до котила от котенца с права козина!

Здраве

Хранене

Сресване

Най-добрите породи котки за деца

Намиране на котка

Две котки, седнали на диван
Намиране на домашен любимец
Това ли е правилната порода за вас?
Всички котки имат своя уникален характер! Изпробвайте нашия инструмент за избор на породи котки и разберете кои породи котки отговарят по-добре на вашите предпочитания и начин на живот.
Две котки, лежащи на диван
Намиране на домашен любимец
Мислите ли да си вземете котка?
Каква порода бихте искали? Можете ли да се справите с предизвикателствата на едно нахално коте или по-спокойна възрастна котка би подхождала повече на вашия начин на живот?
Котка лежи на червената възглавница
Намиране на домашен любимец
Намиране на добър развъдник
Ако сърцето ви е насочено към коте с родословие, тогава най-добрият ви залог е да намерите реномиран развъдчик. Разберете какво да търсите при развъдчик на котета с това ръководство.
Котка лежи в ръцете на жена
Намиране на домашен любимец
Довеждане на вашата котка у дома
Докато чакате големия ден, може да се наложи да се разсеете, така че за щастие има няколко неща, които трябва да сортирате, преди да приветствате новия си любимец.
Котка гледа собственика си
Осиновяване
Невероятно удовлетворяващо е да осиновите котка от приют за животни или спасителна организация. Това често означава да им предложим втори шанс за живот. Има много котки, които чакат любящо семейство и техен вечен дом, но какво можете да очаквате от процеса?
Ginger kitten sitting on woman's shoulder
Съвет за коте
Всичко, което трябва да знаете
Вземането на ново коте е невероятно вълнуващо за цялото семейство, но може да бъде доста плашещо за новодошлия любимец. Разберете как да се справите с всичко - от поведение до здравословни въпроси с нашите експертни съвети за котета.
Котка лежи в леглото
Намиране на домашен любимец
Котешки факти, които трябва да знаете
18% от домакинствата в Обединеното кралство притежават котка, но все още има толкова много неща, които не знаем за тях. От необичайния начин, по който ходят, до това колко голяма е най-голямата котка, обзалагаме се, че не сте чували някои от тези забавни факти!