Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Вашият любимец - нашата страст
Мейн Кун

Порода Котка Мейн Кун

Най-голямата от всички породи котки, котката Мейн Куун има мощно мускулесто тяло и солидни крака. Главата има квадратна муцуна и големи уши, държани широко и високо. Козината е дълга и гъста и се състои от подкосъм, покрит със значителна лъскава и водоустойчива горна козина. Козината на главата, шията и раменете е по-къса и се увеличава по дължина надолу по гърба също отстрани и по опашката. Козината по корема и бричовете е пълна и рошава. Има ръб, който започва от основата на ушите и е по-тежък при мъжките, отколкото при женските. Козината на опашката е дълга и висяща. Ушите са с кичури. Лапите също имат снопчета, образуващи ефект на снегоходка. Породата котки мейн кун има разнообразие от 30 или повече цвята. Очите може да са зелени, златни или медни - при белите котки е възможно да имат сини или странни очи.

Необходимостта да се знае
  • Много активна и любознателна котка
  • Социална и зависима от мен котка
  • По-скоро комуникативна
  • По-голяма и внушителна порода
  • Има нужда от четкане всеки ден
  • Порода, която не е хипоалергенна
  • Основно навън
  • Перфектна за деца

Характер

Мейн кун котките имат сладък характер и са много игриви и дружелюбни. Те се радват на човешка компания и са добри домашни любимци. Вероятно поради скромния си произход те често се намират свити на най-странните места. Наслаждават се на живота на открито и затова се нуждаят от шанс да се катерят и да симулират лов. Мейн кун котките са известни с възхитителния тих звук, който издават.

Произход

Страна на произход: Америка

Предците на котката Мейн Куун са били с дългокосмести палта, донесени в щата Мейн Америка, от моряци през 1850-те години. Тези котки се чифтосват с местните късокосмести котки. Потомците са големи, силно сложени котки с полу-дълга козина и четкасти опашки, наподобяващи опашката на миещата мечка, откъдето идва и името Мейн Куун. Котките развиват гъста, плътна козина, за да издържат на екстремните зими в Мейн. Още през 60-те години на 19 век се провеждат специални изложби за котки Мейн Куун и породата става много популярна като домашни любимци. Котката Мейн Кун е внесена в Обединеното кралство през 80-те години.

Намиране на котка

Две котки, седнали на диван
Намиране на домашен любимец
Това ли е правилната порода за вас?
Всички котки имат своя уникален характер! Изпробвайте нашия инструмент за избор на породи котки и разберете кои породи котки отговарят по-добре на вашите предпочитания и начин на живот.
Две котки, лежащи на диван
Намиране на домашен любимец
Мислите ли да си вземете котка?
Каква порода бихте искали? Можете ли да се справите с предизвикателствата на едно нахално коте или по-спокойна възрастна котка би подхождала повече на вашия начин на живот?
Котка лежи на червената възглавница
Намиране на домашен любимец
Намиране на добър развъдник
Ако сърцето ви е насочено към коте с родословие, тогава най-добрият ви залог е да намерите реномиран развъдчик. Разберете какво да търсите при развъдчик на котета с това ръководство.
Котка лежи в ръцете на жена
Намиране на домашен любимец
Довеждане на вашата котка у дома
Докато чакате големия ден, може да се наложи да се разсеете, така че за щастие има няколко неща, които трябва да сортирате, преди да приветствате новия си любимец.
Котка гледа собственика си
Осиновяване
Невероятно удовлетворяващо е да осиновите котка от приют за животни или спасителна организация. Това често означава да им предложим втори шанс за живот. Има много котки, които чакат любящо семейство и техен вечен дом, но какво можете да очаквате от процеса?
Ginger kitten sitting on woman's shoulder
Съвет за коте
Всичко, което трябва да знаете
Вземането на ново коте е невероятно вълнуващо за цялото семейство, но може да бъде доста плашещо за новодошлия любимец. Разберете как да се справите с всичко - от поведение до здравословни въпроси с нашите експертни съвети за котета.
Котка лежи в леглото
Намиране на домашен любимец
Котешки факти, които трябва да знаете
18% от домакинствата в Обединеното кралство притежават котка, но все още има толкова много неща, които не знаем за тях. От необичайния начин, по който ходят, до това колко голяма е най-голямата котка, обзалагаме се, че не сте чували някои от тези забавни факти!