Папийон

Papillon
Това куче има великолепен и изящен външен вид, чиито уши приличат на тези на (нощна) пеперуда. Козината на тази порода е дълга и копринена на допир, като в общия случай тя е бяла на цветни петна За повече информация вижте характеристиките на породата. Трицветната козина е черно-бяла със специфични жълтокафяви ивици. Възрастните екземпляри достигат ръст 20-28 см и тежат 3-5 кг.
 • Куче, подходящо за стопани без опит
 • Необходимо е леко обучение
 • Наслаждава се на кратки разходки
 • Наслаждава се на разходки по половин час на ден
 • Малко куче
 • Минимално лигавене
 • Изисква поддръжка през ден
 • Порода, която не е хипоалергенна
 • Много гласовито куче
 • Куче пазач. Лае и предупреждава
 • Чудесен с други домашни любимци
 • Страхотно семейно куче

Произход

Мини шпаньолите са изобразени на много ренесансови платна и са много сходни с тази порода. Счита се, че породата се е появила във Франция или Белгия. Папийонът е домашният любимец на кралските и аристократичните среди на континента и се счита, че на път към гилотината Мария-Антоанета е носела такова кученце. Породата, в превод от френски „пеперуда“, се нарича така заради големите му уши, които изглеждат като пеперуда с разперени криле. Ако кучето е и с клепнали уши, тогава се нарича фален (в превод от френски „нощна пеперуда“).

Характер

Бдителното, дружелюбно и енергично кученце ще се отблагодари за вниманието с добро отношение. Харесва му да участва в семейните дейности, както и да прекарва време в скута на хората!

Здраве

Подобно на повечето дребни породи обаче слабите капачки на коленете им може от време на време да прищракват (луксация на пателата). Подобно на много породи обаче страда от наследствени нарушения на зрението, които може да настъпят. Затова се препоръчва то да премине очен преглед.

Активност

На папийона са необходими по половин час на ден, въпреки че може и повече, ако имате тази възможност. Поради своите размери то е учудващо енергично и може да постигне успехи в състезанията за пъргавина.

Хранене

Мини кучетата са с бърз метаболизъм, което означава, че те бързо изразходват калории, а поради малкия обем на стомаха трябва да ядат по малко и често. Храните за дребни породи са създадени, така че да предоставят необходимите основни хранителни вещества, а заради по-малката им муцуна е необходима купа с умален размер. Това също стимулира дъвкателните рефлекси и подобрява храносмилането.

Козина

Гъстата и дълга козина е копринена на допир и трябва да се разчесва по два или три пъти седмично, за да не се сплъстява.

Най-подходящите за деца породи кучета

Въпреки че много кучета традиционно се смятат за добри с децата, всички кучета и деца трябва да бъдат научени да се разбират и да се уважават и да бъдат заедно в безопасност. Въпреки това кучетата и малките деца никога не трябва да остават сами заедно, а възрастните трябва да надзирават всички взаимодействия между тях.

Това ли е подходящата за теб порода?

Това ли е подходящата за теб порода?

Всички кучета имат своя уникална индивидуалност, но се раждат с някои общи инстинкти и начини на поведение. Изпробвайте нашия селектор на породи и открийте кои породи са подходящи за вашия начин на живот. Ако вие и вашето куче се радвате на подобни неща, ще е по-вероятно да живеете щастлив, пълноценен живот заедно.

Какво да вземете под внимание

Осиновяване

Осиновяването на куче от приют за животни или спасителна организация е наистина удовлетворяващо чувство. Често това за тях означава втори шанс в живота. Има много кучета, които чакат своето любящо семейство и дом. Приютите и центровете се грижат да свържат подходящите хора с подходящите кучета. Персоналът се обучава ежедневно, за да научи всичко за кучетата, които приемат, и ще ви отделят нужното време, за да опознаят вашето семейство и вашия начин на живот, преди да ви запознаят с подходящите кучета. Също така ще се радват и да ви дадат съвети и отговори на всички ваши въпроси преди и след процеса на осиновяване. Кликнете тук [https://www.purina.co.uk/dogs/getting-a-new-dog/finding-the-right-dog-for-me/adopting-a-dog] за повече информация.

Намиране на добър развъдник

Ако сърцето ви търси породисто кученце, най-добре е да се насочите към известен и проверен развъдник. Ще намерите координати на нашите доверени партньори под всяка една от породите.

Посрещане на кучето у дома

Независимо дали ще приютите вкъщи малко кученце или възрастно, това е изключително вълнуващо време за всички. Докато сте в очакване на големия ден няма да е зле да се разсеете, така че за щастие има няколко неща, които трябва да изясните преди да приветствате новия член на семейството. Научете повече тук