Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Вашият любимец - нашата страст
Английски Сетер

Английски Сетер

Тази голяма и елегантна порода е със симетрично и солидно телосложение. Тя е олицетворение на сила, грация и издръжливост. Дългата, гладка козина на Английският сетер е копринена и добре подредена. За определение на цвета на козината на тази порода се използва терминът "belton" (с петна). Основният цвят винаги е бял със син цвят (син белтон), с лимонов (лимонов белтон), с оранжев (оранжев белтон), с черен (черен белтон) или с трицветен (смес от син белтон с черен цвят или белтон и тен). Възрастните мъжки екземпляри са с дължина 65-69 см и тегло около 28,5 кг. Възрастните женски имат дължина около 61-65 см и тегло от 27 кг.

Необходимостта да се знае
 • Куче, подходящо за стопани без опит
 • Необходимо е леко обучение
 • Наслаждава се на активни разходки
 • Наслаждава се на по-дълги от два часа разходки
 • Голямо куче
 • Средно лигавене
 • Изисква поддръжка всеки ден
 • Порода, която не е хипоалергенна
 • Тихо куче
 • Не е пазач
 • Чудесен с други домашни любимци
 • Страхотно семейно куче

Произход на породата

Английският сетер води началото си от 1500 г., когато е бил известен като ефективно куче за птици. Съществуват различни варианти за точната история на породата. Някои смятат, че е произлязла от различни испански земни шпаньоли. Друга теория гласи, че породата е създадена чрез кръстосване на стария воден шпаньол, стария испански пойнтер и ранните типове спрингер. Най-ранният известен текст, в който се говори за породите сетер, е преводът ("Of Englishe Dogges" на д-р Йоханес Каюс) от латински език през 1576 г., но дори и той не е напълно ясен по отношение на това дали писанията се отнасят до предците на съвременния сетер. Първата изложба на породата, включваща Английски сетери, се провежда през 1859 г. в Нюкасъл ъпон Тайн, в североизточна Англия.

Характер на породата

Английските сетери са дружелюбни, добродушни кучета, които установяват добра връзка със семействата си. Те са живи, общителни кучета, които ще оповестяват пристигането на посетители и ще се отнасят с тях така, сякаш ги познават цял живот! Разбират се добре с деца и са много толерантни - въпреки че не бива да се възползват от това. Естествено щастливи са с други кучета и домашни животни.

Намиране на куче

Лабрадор, легнал до дивана
Намиране на домашен любимец
Това ли е правилната порода за вас?
Всички кучета имат своя уникален характер! Изпробвайте нашия инструмент за избор на породи кучета и разберете кои породи кучета отговарят по-добре на вашите предпочитания и начин на живот.
Кученце върви на повод до собственика си
Намиране на домашен любимец
Мислите ли да си вземете кученце?
Присъединете се към Growing Pup за помощ от нашите експерти на Purina за това как да намерите правилното кученце и да се подготвите за неговото ново пристигане, както и отстъпка от една от нашите серии кученца.
Куче с червен нашийник, седнало до собственика си
Намиране на домашен любимец
Намиране на добър развъдник
Ако сърцето ви е насочено към кученце с родословие, тогава най-добрият ви залог е да намерите реномиран развъдчик. Разберете какво да търсите при развъдник на кученца с това ръководство.
Куче с червен нашийник
Намиране на домашен любимец
Посрещане на вашето куче у дома
Докато чакате големия ден, може да се наложи да се разсеете, така че за щастие има няколко неща, които трябва да сортирате, преди да приветствате новия си любимец.
Легнало куче с червен нашийник
Осиновяване
Невероятно удовлетворяващо е да осиновите куче от приют за животни или спасителна организация. Това често означава да им предложим втори шанс за живот. Има много кучета, които чакат любящо семейство и техен вечен дом, но какво можете да очаквате от процеса?
Куче с червена яка, гледащо през прозореца
Съвет за кученце
Всичко, което трябва да знаете
Вземането на ново кученце е невероятно вълнуващо за цялото семейство, но може да бъде доста страшно за вашето ново кученце. Разберете как да се справите с всичко - от поведение до здравословни въпроси с нашите експертни съвети за кученца.
Собственик проверява нашийник за куче
Намиране на домашен любимец
Ползите от това да имате куче
Навсякъде е известно, че кучетата са най-добрият приятел на човека, но знаете ли, че всъщност има много предимства да имате куче? От това да ви помогне да влезете във форма до това да се запознаете с нови хора, вашето кученце всъщност може да помогне за подобряване на вашето здраве и социален живот. Продължете да четете, за да откриете ползите от кучетата!