Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Вашият любимец - нашата страст
Американска Акита

Американска Акита

Американската порода кучета “Акита” са големи и мощни кучета, които се характеризират с много сила и достойнство. Гордата им осанка и стойка се подчертава от малките им уши и тъмни очи. Гъстата им плюшена козина, в цветове, като червено-бежово, тигрово, бяло или сусам, е впечатляваща. Височината на възрастните мъжки е 64-70 см, а на женските – 58-64 см. Теглото им варира от 34 до 50 кг.

Необходимостта да се знае
 • Куче, подходящо за стопани с известен опит
 • Необходимо е обучение
 • Наслаждава се на активни разходки
 • Наслаждава се на разходки по един до два часа на ден
 • Куче със средна големина
 • Средно лигавене
 • Изисква поддръжка всеки ден
 • Порода, която не е хипоалергенна
 • Бъбриво и гласовито куче
 • Куче пазач. Лае и предупреждава
 • Може да изисква обучение, за да съжителства с други домашни любимци
 • Страхотно семейно куче

Характер на кучето

Те са силни кучета както по телосложение, така и по характер и не се препоръчват за начинаещи собственици. Необходим е опит за тяхното отглеждане, както и постоянна социализация и обучение още от най-ранна възраст. Въпреки това те са много лоялни към собственото си семейство. Смели са, не лаят прекомерно и са добри кучета пазачи. Притежават силен ловен инстинкт и това винаги трябва да се помни.

Произход на кучето

Породата “Акита” е най-голямата от всички японски породи, която е започнала да се развъжда в провинция Акита през 1600 г. Някои смятат, че първоначално кучетата са се отглеждали за лов на диви прасета, елени и черни мечки, а според други – за кучешки боеве. Въпреки това, когато японският (и европейският) спорт за борба с кучета изгубил популярност, те започнали да се използват за лов. В края на XIX в. били внесени и други породи, което отслабило интереса към японските. Впоследствие е създадено Дружество за опазване на японските кучета с цел запазване на местните породи, всяка от които е обявена за национален паметник.

Намиране на куче

Лабрадор, легнал до дивана
Намиране на домашен любимец
Това ли е правилната порода за вас?
Всички кучета имат своя уникален характер! Изпробвайте нашия инструмент за избор на породи кучета и разберете кои породи кучета отговарят по-добре на вашите предпочитания и начин на живот.
Кученце върви на повод до собственика си
Намиране на домашен любимец
Мислите ли да си вземете кученце?
Присъединете се към Growing Pup за помощ от нашите експерти на Purina за това как да намерите правилното кученце и да се подготвите за неговото ново пристигане, както и отстъпка от една от нашите серии кученца.
Куче с червен нашийник, седнало до собственика си
Намиране на домашен любимец
Намиране на добър развъдник
Ако сърцето ви е насочено към кученце с родословие, тогава най-добрият ви залог е да намерите реномиран развъдчик. Разберете какво да търсите при развъдник на кученца с това ръководство.
Куче с червен нашийник
Намиране на домашен любимец
Посрещане на вашето куче у дома
Докато чакате големия ден, може да се наложи да се разсеете, така че за щастие има няколко неща, които трябва да сортирате, преди да приветствате новия си любимец.
Легнало куче с червен нашийник
Осиновяване
Невероятно удовлетворяващо е да осиновите куче от приют за животни или спасителна организация. Това често означава да им предложим втори шанс за живот. Има много кучета, които чакат любящо семейство и техен вечен дом, но какво можете да очаквате от процеса?
Куче с червена яка, гледащо през прозореца
Съвет за кученце
Всичко, което трябва да знаете
Вземането на ново кученце е невероятно вълнуващо за цялото семейство, но може да бъде доста страшно за вашето ново кученце. Разберете как да се справите с всичко - от поведение до здравословни въпроси с нашите експертни съвети за кученца.
Собственик проверява нашийник за куче
Намиране на домашен любимец
Ползите от това да имате куче
Навсякъде е известно, че кучетата са най-добрият приятел на човека, но знаете ли, че всъщност има много предимства да имате куче? От това да ви помогне да влезете във форма до това да се запознаете с нови хора, вашето кученце всъщност може да помогне за подобряване на вашето здраве и социален живот. Продължете да четете, за да откриете ползите от кучетата!