Вашият любимец - нашата страст
Австралийска Овчарка

Австралийска Овчарка

Тези кучета често се сравняват с породата бордър коли. Солидни и мускулести, те са малко по-дълги, за сметка на височината си. Мъжките са високи около 51-58 см, а женските - 46-53 см. Обикновено тежат 19-29 кг в зависимост от техния пол и телосложение. Среща се в различни цветове на козината - в черно, на сини петна, на червени петна и в червен цвят, със или без светлокафяви точки. Вижте стандарта на породата за пълни подробности.

Необходимостта да се знае
 • Куче, подходящо за стопани с известен опит
 • Необходимо е допълнително обучение
 • Наслаждава се на енергични разходки
 • Наслаждава се на по-дълги от два часа разходки
 • Куче със средна големина
 • Минимално лигавене
 • Изисква поддръжка всеки ден
 • Порода, която не е хипоалергенна
 • Бъбриво и гласовито куче
 • Куче пазач. Лае и предупреждава
 • Може да изисква обучение, за да съжителства с други домашни любимци
 • Страхотно семейно куче

Произход на породата

Изненадващо, породата Австралийско овчарско куче всъщност е американска! Овчари от баския регион на Пиренеите са взели малки „сини“ кучета на работа в САЩ в края на 1800 г. и началото на 1900 г., за да работят с овце. Австралийската част от името идва от овцете, с които са се занимавали и които са внесени от Австралия. Друга теория предполага, че кучетата са имигрирали първо в Австралия и след това в САЩ. Когато за първи път пристигат в югозападните Съединени щати в края на 1800 г., първоначално е разрешено кучетата да се кръстосват с други овчарски породи, за да се подобри работоспособността им. Клуб на породата е създаден в САЩ през 1957 г.

Характер на породата

Тези кучета има силно изразени пастирски инстинкти и обичат да са част от семейния живот, процъфтявайки в компанията на своите собственици. Може да бъдат резервирани към нови хора, така че ранната социализация е от съществено значение. Непрекъснатото обучение и комбинацията от физическа и умствена стимулация също са важни за задоволяване на тяхната значителна интелигентност и енергия.

Здраве на породата

Упражнения за породата

Хранене на породата

Поддръжка на козината

Намиране на куче

Лабрадор, легнал до дивана
Намиране на домашен любимец
Това ли е правилната порода за вас?
Всички кучета имат своя уникален характер! Изпробвайте нашия инструмент за избор на породи кучета и разберете кои породи кучета отговарят по-добре на вашите предпочитания и начин на живот.
Кученце върви на повод до собственика си
Намиране на домашен любимец
Мислите ли да си вземете кученце?
Присъединете се към Growing Pup за помощ от нашите експерти на Purina за това как да намерите правилното кученце и да се подготвите за неговото ново пристигане, както и отстъпка от една от нашите серии кученца.
Куче с червен нашийник, седнало до собственика си
Намиране на домашен любимец
Намиране на добър развъдник
Ако сърцето ви е насочено към кученце с родословие, тогава най-добрият ви залог е да намерите реномиран развъдчик. Разберете какво да търсите при развъдник на кученца с това ръководство.
Куче с червен нашийник
Намиране на домашен любимец
Посрещане на вашето куче у дома
Докато чакате големия ден, може да се наложи да се разсеете, така че за щастие има няколко неща, които трябва да сортирате, преди да приветствате новия си любимец.
Легнало куче с червен нашийник
Осиновяване
Невероятно удовлетворяващо е да осиновите куче от приют за животни или спасителна организация. Това често означава да им предложим втори шанс за живот. Има много кучета, които чакат любящо семейство и техен вечен дом, но какво можете да очаквате от процеса?
Куче с червена яка, гледащо през прозореца
Съвет за кученце
Всичко, което трябва да знаете
Вземането на ново кученце е невероятно вълнуващо за цялото семейство, но може да бъде доста страшно за вашето ново кученце. Разберете как да се справите с всичко - от поведение до здравословни въпроси с нашите експертни съвети за кученца.
Собственик проверява нашийник за куче
Намиране на домашен любимец
Ползите от това да имате куче
Навсякъде е известно, че кучетата са най-добрият приятел на човека, но знаете ли, че всъщност има много предимства да имате куче? От това да ви помогне да влезете във форма до това да се запознаете с нови хора, вашето кученце всъщност може да помогне за подобряване на вашето здраве и социален живот. Продължете да четете, за да откриете ползите от кучетата!