Вашият любимец - нашата страст
афенпинчер

Афенпинчер

Въпреки че прилича на териер на външен вид, с палаво, маймунско изражение, породата кучета афенпинчер се класифицира като куче играчка, с размери между 24 и 28 см (от стъпалото до върха на лопатките), когато е напълно израснало и с тегло между 3 и 4 кг. Грубата козина обикновено е черна, със или без някои сиви нюанси.

Необходимостта да се знае
 • Куче, подходящо за стопани без опит
 • Необходимо е леко обучение
 • Наслаждава се на активни разходки
 • Наслаждава се на разходки по половин час на ден
 • Малко куче
 • Минимално лигавене
 • Изисква поддръжка веднъж в седмицата
 • Хипоалергенна порода
 • Бъбриво и гласовито куче
 • Не е пазач
 • Може да изисква обучение, за да съжителства с други домашни любимци
 • Може да изисква обучение, за да съжителства с деца

Характер на кучето

Породата кучета афенпинчер е жизнена и самоуверена, макар и понякога, да проявява силна воля и безстрашност, но винаги е много привързана към стопаните си. Представителите и са склонни да се съобразяват с непознати, което прави общуването за кученцето от съществено значение.

Произход на куче

Палавата, комична порода кучета афенпинчер е една от най-старите породи, датираща от 17 век. В Германия, откъдето произхожда, думата „affen“ означава подигравам се, а „pinscher“ означава териер. Афенпинчер е предшественик на две други породи, Белджийски белоглав и Брюкселски белоглав, които също имат муцунка, описано като подобно на това на маймуна. Въпреки че кучетата Афенпинчер могат да показват цялата смелост на териерите, те са твърде малки, за да бъдат работни кучета и се отглеждат главно като компаньони.

Здравето на кучето

Упражнение за кучета

Хранене на кучета

Сресване на кучета

Намиране на куче

Лабрадор, легнал до дивана
Намиране на домашен любимец
Това ли е правилната порода за вас?
Всички кучета имат своя уникален характер! Изпробвайте нашия инструмент за избор на породи кучета и разберете кои породи кучета отговарят по-добре на вашите предпочитания и начин на живот.
Кученце върви на повод до собственика си
Намиране на домашен любимец
Мислите ли да си вземете кученце?
Присъединете се към Growing Pup за помощ от нашите експерти на Purina за това как да намерите правилното кученце и да се подготвите за неговото ново пристигане, както и отстъпка от една от нашите серии кученца.
Куче с червен нашийник, седнало до собственика си
Намиране на домашен любимец
Намиране на добър развъдник
Ако сърцето ви е насочено към кученце с родословие, тогава най-добрият ви залог е да намерите реномиран развъдчик. Разберете какво да търсите при развъдник на кученца с това ръководство.
Куче с червен нашийник
Намиране на домашен любимец
Посрещане на вашето куче у дома
Докато чакате големия ден, може да се наложи да се разсеете, така че за щастие има няколко неща, които трябва да сортирате, преди да приветствате новия си любимец.
Легнало куче с червен нашийник
Осиновяване
Невероятно удовлетворяващо е да осиновите куче от приют за животни или спасителна организация. Това често означава да им предложим втори шанс за живот. Има много кучета, които чакат любящо семейство и техен вечен дом, но какво можете да очаквате от процеса?
Куче с червена яка, гледащо през прозореца
Съвет за кученце
Всичко, което трябва да знаете
Вземането на ново кученце е невероятно вълнуващо за цялото семейство, но може да бъде доста страшно за вашето ново кученце. Разберете как да се справите с всичко - от поведение до здравословни въпроси с нашите експертни съвети за кученца.
Собственик проверява нашийник за куче
Намиране на домашен любимец
Ползите от това да имате куче
Навсякъде е известно, че кучетата са най-добрият приятел на човека, но знаете ли, че всъщност има много предимства да имате куче? От това да ви помогне да влезете във форма до това да се запознаете с нови хора, вашето кученце всъщност може да помогне за подобряване на вашето здраве и социален живот. Продължете да четете, за да откриете ползите от кучетата!