Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Вашият любимец - нашата страст
афганистанска хрътка

Афганска / Афганистанска Хрътка

Благородно, достолепно изглеждащо куче, афганското куче стои гордо и елегантно, с дългата си лъскава козина като венец. Голяма порода, тези възрастни кучета са с височина от 68 до 74 см, като женските са малко по-ниски от 63 до 69 см. Среща се във всички цветове – от черно до сребристо, в различни шарки и комбинации между тях! Средното тегло е около 25 кг, с приблизителен диапазон от 20 до 27 кг, в зависимост от пола и телосложението на кучето.

Необходимостта да се знае
 • Куче, подходящо за стопани с известен опит
 • Необходимо е допълнително обучение
 • Наслаждава се на активни разходки
 • Наслаждава се на по-дълги от два часа разходки
 • Голямо куче
 • Минимално лигавене
 • Изисква поддръжка всеки ден
 • Порода, която не е хипоалергенна
 • Бъбриво и гласовито куче
 • Не е пазач
 • Може да изисква обучение, за да съжителства с други домашни любимци
 • Може да изисква обучение, за да съжителства с деца

Характер на кучето

Често са резеривани с непознати, затова ранната социализация е задължителна за това царствено куче, както и ранното обучение на кученцата – особено при заповедите за връщане. Със семейството си и тези, които познава, няма и следа от безразличие – той е страшно лоялен и любящ. Афганското куче е създадено да бяга и никога не е по-щастливо, отколкото когато спринтира с пълна скорост, вятърът в козината му, гони топка или катерица, която е забелязал.

Произход на куче

Една от най-древните породи в света, породата кучета афганска хрътка за първи път привлича вниманието на западния свят през 19 век. Неговата точна ранна история е неизвестна, въпреки че има много легенди. Различни варианти на породата съществуват в Афганистан и те са били използвани за охрана и отглеждане на стада и добитък, както и за помощ при лов на планински елени, антилопи, зайци и дори такива хищници като вълци, чакали и снежни леопарди!

Намиране на куче

Лабрадор, легнал до дивана
Намиране на домашен любимец
Това ли е правилната порода за вас?
Всички кучета имат своя уникален характер! Изпробвайте нашия инструмент за избор на породи кучета и разберете кои породи кучета отговарят по-добре на вашите предпочитания и начин на живот.
Кученце върви на повод до собственика си
Намиране на домашен любимец
Мислите ли да си вземете кученце?
Присъединете се към Growing Pup за помощ от нашите експерти на Purina за това как да намерите правилното кученце и да се подготвите за неговото ново пристигане, както и отстъпка от една от нашите серии кученца.
Куче с червен нашийник, седнало до собственика си
Намиране на домашен любимец
Намиране на добър развъдник
Ако сърцето ви е насочено към кученце с родословие, тогава най-добрият ви залог е да намерите реномиран развъдчик. Разберете какво да търсите при развъдник на кученца с това ръководство.
Куче с червен нашийник
Намиране на домашен любимец
Посрещане на вашето куче у дома
Докато чакате големия ден, може да се наложи да се разсеете, така че за щастие има няколко неща, които трябва да сортирате, преди да приветствате новия си любимец.
Легнало куче с червен нашийник
Осиновяване
Невероятно удовлетворяващо е да осиновите куче от приют за животни или спасителна организация. Това често означава да им предложим втори шанс за живот. Има много кучета, които чакат любящо семейство и техен вечен дом, но какво можете да очаквате от процеса?
Куче с червена яка, гледащо през прозореца
Съвет за кученце
Всичко, което трябва да знаете
Вземането на ново кученце е невероятно вълнуващо за цялото семейство, но може да бъде доста страшно за вашето ново кученце. Разберете как да се справите с всичко - от поведение до здравословни въпроси с нашите експертни съвети за кученца.
Собственик проверява нашийник за куче
Намиране на домашен любимец
Ползите от това да имате куче
Навсякъде е известно, че кучетата са най-добрият приятел на човека, но знаете ли, че всъщност има много предимства да имате куче? От това да ви помогне да влезете във форма до това да се запознаете с нови хора, вашето кученце всъщност може да помогне за подобряване на вашето здраве и социален живот. Продължете да четете, за да откриете ползите от кучетата!