Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Вашият любимец - нашата страст
Аляски маламут

Аляски Маламут

Подобна на вълк порода на външен вид, кучето аляски маламут е голяма, внушителна порода, която има типични характеристики на шпиц (опашка, често извита над гърба, много гъста козина, изправени уши и клиновидна глава). Мъжкото куче аляски маламут достига 64-71 см, когато е напълно пораснало, а женското - 58-66 см, и те тежат от 38 до 56 кг. Козината се среща в различни цветове и нюанси – от бяло и светло сиво до черно и от златисто до червено и червеникавокафяво, с петна.

Необходимостта да се знае
 • Куче, подходящи за стопани с много опит
 • Необходимо е обучение
 • Наслаждава се на енергични разходки
 • Наслаждава се на по-дълги от два часа разходки
 • Голямо куче
 • Средно лигавене
 • Изисква поддръжка през ден
 • Порода, която не е хипоалергенна
 • Много гласовито куче
 • Куче пазач. Лае и предупреждава
 • Може да изисква обучение, за да съжителства с други домашни любимци
 • Може да изисква обучение, за да съжителства с деца

Характер на кучето

Може да изглежда като вълк, но не се държи като такъв! Кучето аляски маламут е привързано и дружелюбно, макар че може би не е идеалната порода за собственик без опит. Обича да копае и да вие и може да гони малки плячки, космати същества – независимо дали са катерици, котки или малки кучета. Следователно цялостната ранна социализация и продължаващото обучение през целия му живот – включително работа по надеждно връщане – са от съществено значение.

Произход на куче

Номадско инуитско племе от северозападна Аляска, наречено Mahlemuts, разработва тази порода, за да тегли тежки товари при изключително сурово време и да помага при лов. Тя споделя своето потекло с други арктически породи, като кучето самоед и породата сибирско хъски, въпреки че не е създадена за скорост, а за сила. Със своята гъста, двойна козина, сила и издръжливост, не е изненадващо, че кучето от породата аляски маламут е помогнало за теглене на товари по време на полярни експедиции – нещо, което малко други породи могат да издържат.

Намиране на куче

Лабрадор, легнал до дивана
Намиране на домашен любимец
Това ли е правилната порода за вас?
Всички кучета имат своя уникален характер! Изпробвайте нашия инструмент за избор на породи кучета и разберете кои породи кучета отговарят по-добре на вашите предпочитания и начин на живот.
Кученце върви на повод до собственика си
Намиране на домашен любимец
Мислите ли да си вземете кученце?
Присъединете се към Growing Pup за помощ от нашите експерти на Purina за това как да намерите правилното кученце и да се подготвите за неговото ново пристигане, както и отстъпка от една от нашите серии кученца.
Куче с червен нашийник, седнало до собственика си
Намиране на домашен любимец
Намиране на добър развъдник
Ако сърцето ви е насочено към кученце с родословие, тогава най-добрият ви залог е да намерите реномиран развъдчик. Разберете какво да търсите при развъдник на кученца с това ръководство.
Куче с червен нашийник
Намиране на домашен любимец
Посрещане на вашето куче у дома
Докато чакате големия ден, може да се наложи да се разсеете, така че за щастие има няколко неща, които трябва да сортирате, преди да приветствате новия си любимец.
Легнало куче с червен нашийник
Осиновяване
Невероятно удовлетворяващо е да осиновите куче от приют за животни или спасителна организация. Това често означава да им предложим втори шанс за живот. Има много кучета, които чакат любящо семейство и техен вечен дом, но какво можете да очаквате от процеса?
Куче с червена яка, гледащо през прозореца
Съвет за кученце
Всичко, което трябва да знаете
Вземането на ново кученце е невероятно вълнуващо за цялото семейство, но може да бъде доста страшно за вашето ново кученце. Разберете как да се справите с всичко - от поведение до здравословни въпроси с нашите експертни съвети за кученца.
Собственик проверява нашийник за куче
Намиране на домашен любимец
Ползите от това да имате куче
Навсякъде е известно, че кучетата са най-добрият приятел на човека, но знаете ли, че всъщност има много предимства да имате куче? От това да ви помогне да влезете във форма до това да се запознаете с нови хора, вашето кученце всъщност може да помогне за подобряване на вашето здраве и социален живот. Продължете да четете, за да откриете ползите от кучетата!