Вълчи шпиц

Keeshond
Кеесхонд е с типичните черти на шпица – лисича муцуна, малки щръкнали уши и дебела щръкнала козина, както и бухнала опашка, която се извива над гърба. Мъжките екземпляри със средни размери са с ръст от приблизително 46 см, а женските – 43 см. Възрастните екземпляри тежат 16-18 кг. Козината е сивкаво-черна, а мекият, плътен подкосъм е бежов или бледо сив.
 • Куче, подходящо за стопани с известен опит
 • Необходимо е обучение
 • Наслаждава се на активни разходки
 • Наслаждава се на разходки по един час на ден
 • Куче със средна големина
 • Силно лигавене
 • Изисква поддръжка всеки ден
 • Порода, която не е хипоалергенна
 • Много гласовито куче
 • Куче пазач. Лае и предупреждава
 • Може да изисква обучение, за да съжителства с други домашни любимци
 • Може да изисква обучение, за да съжителства с деца

Произход

В много отношения наподобяващ померана и други породи шпиц от Северна Европа, породата вълчи шпиц получава наименованието си от Корнелис „Кеес“ де Гиселар, председателствал Нидерландската патриотична партия през XVIII век. Стопани на кучето са обикновените, работещи хора и е известно като нидерландското барж куче, използвано по местните канали, което работи по баржовете като охранител и компаньон.

Характер

Винаги нащрек, вълчият шпиц е хрътка по натура, като уведомява стопаните си за всичко нередно. Това дружелюбно куче обича да е в компания и се радва, когато то се привързва към другите хора. Често го наричат усмихнатият холандец.

Здраве

В общия случай породата се радва на добро здраве. Две са известните наследствени заболявания по тази порода – епилепсия и хормонални нарушения, като например първичният хиперпаратиреоидизъм. И за двете заболявания могат да се направят генетични тестове и те трябва да бъдат направени с всички кучета, които ще бъдат чифтосвани.

Активност

Тези кучета се нуждаят от един час движение дневно и това динамично куче ще се радва на ролята си на хрътка, която пази своя дом и двор. Уверете се, че с лая си няма да пречи на съседите, тъй като може да бъде изкушено да ви уведоми за всичко случващо се наоколо.

Хранене

В хранителния режим на вашето куче е необходимо да се постигне правилен баланс от всички основни групи хранителни вещества, включително постоянeн прием на вода. Следователно е важно редовно да се следи състоянието на организма, за да е сигурно, че кучето е в отлично състояние. Не забравяйте, че то трябва да се храни поне два пъти дневно в съответствие с насоките за хранене.

Козина

Може да мине доста време, преди да приведете дебелата, груба и щръкнала козина в нормален вид. С ежедневно разчесване по нея няма да има възли и сплъстявания. Не го ли направите, състоянието й ще бъде непоправимо и, каквото и да правите с нея, това няма да помогне.

Най-подходящите за деца породи кучета

Въпреки че много кучета традиционно се смятат за добри с децата, всички кучета и деца трябва да бъдат научени да се разбират и да се уважават и да бъдат заедно в безопасност. Въпреки това кучетата и малките деца никога не трябва да остават сами заедно, а възрастните трябва да надзирават всички взаимодействия между тях.

Това ли е подходящата за теб порода?

Това ли е подходящата за теб порода?

Всички кучета имат своя уникална индивидуалност, но се раждат с някои общи инстинкти и начини на поведение. Изпробвайте нашия селектор на породи и открийте кои породи са подходящи за вашия начин на живот. Ако вие и вашето куче се радвате на подобни неща, ще е по-вероятно да живеете щастлив, пълноценен живот заедно.

Какво да вземете под внимание

Осиновяване

Осиновяването на куче от приют за животни или спасителна организация е наистина удовлетворяващо чувство. Често това за тях означава втори шанс в живота. Има много кучета, които чакат своето любящо семейство и дом. Приютите и центровете се грижат да свържат подходящите хора с подходящите кучета. Персоналът се обучава ежедневно, за да научи всичко за кучетата, които приемат, и ще ви отделят нужното време, за да опознаят вашето семейство и вашия начин на живот, преди да ви запознаят с подходящите кучета. Също така ще се радват и да ви дадат съвети и отговори на всички ваши въпроси преди и след процеса на осиновяване. Кликнете тук [https://www.purina.co.uk/dogs/getting-a-new-dog/finding-the-right-dog-for-me/adopting-a-dog] за повече информация.

Намиране на добър развъдник

Ако сърцето ви търси породисто кученце, най-добре е да се насочите към известен и проверен развъдник. Ще намерите координати на нашите доверени партньори под всяка една от породите.

Посрещане на кучето у дома

Независимо дали ще приютите вкъщи малко кученце или възрастно, това е изключително вълнуващо време за всички. Докато сте в очакване на големия ден няма да е зле да се разсеете, така че за щастие има няколко неща, които трябва да изясните преди да приветствате новия член на семейството. Научете повече тук