Италиански грейхаунд

Italian Greyhound
Това е куче със стройна и елегантна стойка, което изглежда като стандартния грейхаунд, но в умален вариант. Козината може да е гладка и лъскава и може да добива най-различни оттенъци За повече информация вижте характеристиките на породата. Главата е тясна с много фина муцуна, а ушите са леко сгънати и са поставени високо. Гръбначният стълб е с лека извивка и чупка към кръста. Леката походка е с високо повдигнат крак. Възрастните екземпляри на Италианския грейхаунд достигат ръст 32-38 см и тежат 3,6-4,5 кг.
 • Куче, подходящо за стопани с известен опит
 • Необходимо е леко обучение
 • Наслаждава се на активни разходки
 • Наслаждава се на разходки по половин час на ден
 • Мини куче
 • Минимално лигавене
 • Изисква поддръжка веднъж в седмицата
 • Порода, която не е хипоалергенна
 • Бъбриво и гласовито куче
 • Куче пазач. Лае и предупреждава
 • Може да изисква обучение, за да съжителства с други домашни любимци
 • Може да изисква обучение, за да съжителства с деца

Произход

Корените на породата Италиански грейхаунд могат да се търсят в Египет. Всъщност, мумифицираните кучета от гробниците на фараоните имат много сходства с породата, която срещаме в наши дни. През VI век пр. Хр. се превръща във фаворит на гръцката и римска аристокрация, след като с кораби е докарано от Средиземноморието. Тази порода достига пик в популярността си през XVI-XVII век, когато във всеки от кралските дворове има такива екземпляри. Известни личности, които са били стопани шотландската кралица Мария Стюарт, Чарлз I, Фридрих Велики и кралица Виктория. Италианският грейхаунд е участвал в лов на зайци, но впоследствие се е извършило чифтосване с цел той да се превърне в декоративно куче.

Характер

На това куче не може да се устои, защото непрекъснато се гушка във вас, отчасти заради привързаност, а и за да му е топло! Поведението на това куче може да се регулира, ако се социализира отрано. Затова ще приема нови хора и ситуации с по-голяма готовност. На това куче е необходимо време, но веднъж обвърже ли се, се превръща в отличен спътник в живота.

Здраве

В общия случай Италианският грейхаунд се радва на добро здраве, но има вероятност да си счупи крака. Като повечето породи обаче може да страда от наследствени нарушения на зрението и, следователно, е важно да премине очен преглед, преди да бъде чифтосано.

Активност

Въпреки че е много малко куче, това все още хрътка за лов и наистина обича да тича. Най-добре би било обаче ако то тича в затворени пространства, защото може да се „отстреля“ към дивеча. Следва внимателно да следите дали кучето е пораснало достатъчно и дори тогава трябва да внимавате с чупливите им крайници. Здравият индивид се нуждае от поне час разходка на ден.

Хранене

Мини кучетата са с бърз метаболизъм, което означава, че те бързо изразходват калории, а поради малкия обем на стомаха трябва да ядат по малко и често. Храните за дребни породи са създадени, така че да предоставят необходимите основни хранителни вещества, а заради по-малката им муцуна е необходима купа с умален размер. Това също стимулира дъвкателните рефлекси и подобрява храносмилането.

Козина

Италианският грейхаунд се нуждае от малко грижи за козината, тъй като козината му е къса. С почистването с парче плат на козината ще се увеличи лъскавината на козината. Тези кучета се нуждаят от щателна грижа за зъбите, въпреки че зъбите им никак не са здрави.

Най-подходящите за деца породи кучета

Въпреки че много кучета традиционно се смятат за добри с децата, всички кучета и деца трябва да бъдат научени да се разбират и да се уважават и да бъдат заедно в безопасност. Въпреки това кучетата и малките деца никога не трябва да остават сами заедно, а възрастните трябва да надзирават всички взаимодействия между тях.

Това ли е подходящата за теб порода?

Това ли е подходящата за теб порода?

Всички кучета имат своя уникална индивидуалност, но се раждат с някои общи инстинкти и начини на поведение. Изпробвайте нашия селектор на породи и открийте кои породи са подходящи за вашия начин на живот. Ако вие и вашето куче се радвате на подобни неща, ще е по-вероятно да живеете щастлив, пълноценен живот заедно.

Какво да вземете под внимание

Осиновяване

Осиновяването на куче от приют за животни или спасителна организация е наистина удовлетворяващо чувство. Често това за тях означава втори шанс в живота. Има много кучета, които чакат своето любящо семейство и дом. Приютите и центровете се грижат да свържат подходящите хора с подходящите кучета. Персоналът се обучава ежедневно, за да научи всичко за кучетата, които приемат, и ще ви отделят нужното време, за да опознаят вашето семейство и вашия начин на живот, преди да ви запознаят с подходящите кучета. Също така ще се радват и да ви дадат съвети и отговори на всички ваши въпроси преди и след процеса на осиновяване. Кликнете тук [https://www.purina.co.uk/dogs/getting-a-new-dog/finding-the-right-dog-for-me/adopting-a-dog] за повече информация.

Намиране на добър развъдник

Ако сърцето ви търси породисто кученце, най-добре е да се насочите към известен и проверен развъдник. Ще намерите координати на нашите доверени партньори под всяка една от породите.

Посрещане на кучето у дома

Независимо дали ще приютите вкъщи малко кученце или възрастно, това е изключително вълнуващо време за всички. Докато сте в очакване на големия ден няма да е зле да се разсеете, така че за щастие има няколко неща, които трябва да изясните преди да приветствате новия член на семейството. Научете повече тук