Фоксхаунд

Foxhound
Това едро, мощно куче е с къса козина с окраска, типична за хрътките. Има характерни приклепнали уши, както и добре развити гръден кош и мускулатура. Опашката е високо вдигната, без да се извива над гърба. Достигне ли зряла възраст, на ръст е 58-64 см и тежи 29-32 кг.
 • Куче, подходящи за стопани с много опит
 • Необходимо е обучение
 • Наслаждава се на активни разходки
 • Наслаждава се на разходки по един до два часа на ден
 • Голямо куче
 • Минимално лигавене
 • Изисква поддръжка веднъж в седмицата
 • Порода, която не е хипоалергенна
 • Много гласовито куче
 • Не е пазач
 • Може да изисква обучение, за да съжителства с други домашни любимци
 • Страхотно семейно куче

Произход

Породата Фоксхаунд е създадена чрез кръстоска на различни хрътки, а след това – доусъвършенствана с нова кръстоска с Грейхаунд, Фокстериер и дори Булдог. Това е била идеалната порода за настъпващата през XVIII век мода – ловът на лисици. Дотогава обект на преследване са били главно сърните. Живели са на глутници по именията, за да може заможните хора да прекарват времето си в ловуване. Ето защо породата не е била развивана до постигането на съвършения домашен любимец, нито за демонстрирането й в конкурси.

Характер

Фоксхаундът е ловна хрътка, за която животът без себеподобни е немислим. Развъждано за ловни цели, това куче едва ли би се чувствало добре между четири стени и с живот в градски условия. Дотолкова е издръжливо, че може да тича с километри всеки божи ден. Не е ли това любов към простора! Чувства се добре в компанията на други кучета и хора, деца включително, и е дружелюбно и общително куче.

Здраве

Фоксхаундът е много устойчива порода с малко здравословни проблеми.

Активност

Това куче се нуждае от поне два часа разходка на ден. Развъждан за лов по цял ден при всякакви условия и с издръжливостта, която има, може да угоди на нюха, който никога не му дава мира.

Хранене

Тази едра порода кучета, освен че има огромен апетит, трябва да се храни с по-различен баланс от хранителни вещества от този на по-дребните породи и, освен всичко останало, той трябва да включва и витамини и минерали. Заради големия си гръден кош, който притиска стомаха, фоксхаундът е уязвим на стомашни проблеми, като например подуване на корема. Можете да сведете този риск до минимум с по-чести хранения на по-малки порции.

Козина

Късата, гладка козина е гъста и осигурява защита срещу всякакви атмосферни условия и препятствия като бодливи храсти например, които със сигурност среща по време на лов. Достатъчно е разчесване на козината по веднъж седмично, за да е в добро състояние.

Най-подходящите за деца породи кучета

Въпреки че много кучета традиционно се смятат за добри с децата, всички кучета и деца трябва да бъдат научени да се разбират и да се уважават и да бъдат заедно в безопасност. Въпреки това кучетата и малките деца никога не трябва да остават сами заедно, а възрастните трябва да надзирават всички взаимодействия между тях.

Това ли е подходящата за теб порода?

Това ли е подходящата за теб порода?

Всички кучета имат своя уникална индивидуалност, но се раждат с някои общи инстинкти и начини на поведение. Изпробвайте нашия селектор на породи и открийте кои породи са подходящи за вашия начин на живот. Ако вие и вашето куче се радвате на подобни неща, ще е по-вероятно да живеете щастлив, пълноценен живот заедно.

Какво да вземете под внимание

Осиновяване

Осиновяването на куче от приют за животни или спасителна организация е наистина удовлетворяващо чувство. Често това за тях означава втори шанс в живота. Има много кучета, които чакат своето любящо семейство и дом. Приютите и центровете се грижат да свържат подходящите хора с подходящите кучета. Персоналът се обучава ежедневно, за да научи всичко за кучетата, които приемат, и ще ви отделят нужното време, за да опознаят вашето семейство и вашия начин на живот, преди да ви запознаят с подходящите кучета. Също така ще се радват и да ви дадат съвети и отговори на всички ваши въпроси преди и след процеса на осиновяване. Кликнете тук [https://www.purina.co.uk/dogs/getting-a-new-dog/finding-the-right-dog-for-me/adopting-a-dog] за повече информация.

Намиране на добър развъдник

Ако сърцето ви търси породисто кученце, най-добре е да се насочите към известен и проверен развъдник. Ще намерите координати на нашите доверени партньори под всяка една от породите.

Посрещане на кучето у дома

Независимо дали ще приютите вкъщи малко кученце или възрастно, това е изключително вълнуващо време за всички. Докато сте в очакване на големия ден няма да е зле да се разсеете, така че за щастие има няколко неща, които трябва да изясните преди да приветствате новия член на семейството. Научете повече тук