Мини бул териер

Bull Terrier Miniature
Мини бул териерът прилича на бул териера по всичко, освен по своя размер, като възрастните екземпляри достигат ръст 35,5 см и тегло от 11-15 кг. Това е куче с мощна мускулатура с яйцевидна глава. Късата козина се среща в най-различни комбинации, включително в бяло, черно, шарено, червеникаво, светлобежово и като съчетание от три цвята. За повече информация вижте характеристиките на породата.
 • Куче, подходящо за стопани с известен опит
 • Необходимо е обучение
 • Наслаждава се на активни разходки
 • Наслаждава се на разходки по един час на ден
 • Куче със средна големина
 • Минимално лигавене
 • Изисква поддръжка веднъж в седмицата
 • Порода, която не е хипоалергенна
 • Бъбриво и гласовито куче
 • Куче пазач. Лае и предупреждава
 • Може да изисква обучение, за да съжителства с други домашни любимци
 • Може да изисква обучение, за да съжителства с деца

Произход

Дребната разновидност на бул териера, а именно мини бул териерът, се създава чрез селекция в началото на XIX век. Кучето се използва както като мишеловец, така и като компаньон. По-едрият екземпляр обаче се радва на още по-голяма популярност и поради липсата на интерес към това по-дребно куче до началото на ХХ век се стига до заличаването му от регистъра на Киноложкия клуб през 1918 г. За щастие се намират любители на породата, благодарение на които тази порода продължава да съществува. През 1938 г. те дори създават клуб.

Характер

Известно с привързаността си към хората, мини бул териерът е забавен и в него има живец, въпреки че може да е и инат, ако не го мотивират правилно. Може да е по-малко като размери от по-едрия си братовчед, но дали това дръзко, енергично куче го знае? Това е голямо куче в малка обвивка и съвсем няма да се притесни, ако насреща му застане по-едро куче. Социализирането на кучето е наистина важна и трябва да се извърши отрано и много старателно. Ето защо, освен че трябва да го научите да ходи на каишка, трябва да го научите и да не я гризе!

Здраве

Най-често срещаният здравословен проблем при тази порода е глухотата, най-вече при белите бул териери. Кучетата може да се изследват за глухота от малки. Относително често тези кучета се разболяват от наследствени болести, като например бъбречни, сърдечни и кожни заболявания.

Активност

Трябва да се извежда по един час дневно, въпреки че мини бул териерът може и много повече, ако му се представи тази възможност.

Хранене

В хранителния режим на вашето куче е необходимо да се постигне правилен баланс от всички основни групи хранителни вещества, включително постоянeн прием на вода. Следователно е важно редовно да се следи състоянието на организма, за да е сигурно, че кучето е в отлично състояние. Не забравяйте, че то трябва да се храни поне два пъти дневно в съответствие с насоките за хранене.

Козина

Късата козина е с твърд и лъскав косъм. Възможно е през зимния сезон да се появи и по-мек подкосъм. Изискват се минимални грижи за козината, не повече от веднъж седмично. Когато козината линее обаче разчесването може да се прави по два-три пъти седмично, за да се премахнат падналите косми и за да не опадат те по килима, дрехите и мебелите!

Най-подходящите за деца породи кучета

Въпреки че много кучета традиционно се смятат за добри с децата, всички кучета и деца трябва да бъдат научени да се разбират и да се уважават и да бъдат заедно в безопасност. Въпреки това кучетата и малките деца никога не трябва да остават сами заедно, а възрастните трябва да надзирават всички взаимодействия между тях.

Това ли е подходящата за теб порода?

Това ли е подходящата за теб порода?

Всички кучета имат своя уникална индивидуалност, но се раждат с някои общи инстинкти и начини на поведение. Изпробвайте нашия селектор на породи и открийте кои породи са подходящи за вашия начин на живот. Ако вие и вашето куче се радвате на подобни неща, ще е по-вероятно да живеете щастлив, пълноценен живот заедно.

Какво да вземете под внимание

Осиновяване

Осиновяването на куче от приют за животни или спасителна организация е наистина удовлетворяващо чувство. Често това за тях означава втори шанс в живота. Има много кучета, които чакат своето любящо семейство и дом. Приютите и центровете се грижат да свържат подходящите хора с подходящите кучета. Персоналът се обучава ежедневно, за да научи всичко за кучетата, които приемат, и ще ви отделят нужното време, за да опознаят вашето семейство и вашия начин на живот, преди да ви запознаят с подходящите кучета. Също така ще се радват и да ви дадат съвети и отговори на всички ваши въпроси преди и след процеса на осиновяване. Кликнете тук [https://www.purina.co.uk/dogs/getting-a-new-dog/finding-the-right-dog-for-me/adopting-a-dog] за повече информация.

Намиране на добър развъдник

Ако сърцето ви търси породисто кученце, най-добре е да се насочите към известен и проверен развъдник. Ще намерите координати на нашите доверени партньори под всяка една от породите.

Посрещане на кучето у дома

Независимо дали ще приютите вкъщи малко кученце или възрастно, това е изключително вълнуващо време за всички. Докато сте в очакване на големия ден няма да е зле да се разсеете, така че за щастие има няколко неща, които трябва да изясните преди да приветствате новия член на семейството. Научете повече тук