Бретански басет

Basset Fauve de Bretagne
Грубата четина на този среден по размери басет не е нещо особено. Отличава се от басетската хрътка само с по-късата дължина. Възрастният екземпляр е с ръст между 32 и 38 см и тежи между 16 и 18 кг. Като цвят може да е светлобежова, житено жълта или жълта с червеникави нюанси. По гръдния кош може да белее.
 • Куче, подходящо за стопани с известен опит
 • Необходимо е допълнително обучение
 • Наслаждава се на активни разходки
 • Наслаждава се на разходки по един до два часа на ден
 • Куче със средна големина
 • Минимално лигавене
 • Изисква поддръжка веднъж в седмицата
 • Порода, която не е хипоалергенна
 • Бъбриво и гласовито куче
 • Не е пазач
 • Може да изисква обучение, за да съжителства с други домашни любимци
 • Страхотно семейно куче

Произход

Породата бретански басет е по-дребната от породите хрътки, обитаващи провинция Бретан, Франция през XIX век. Бретанският грифон е разновидността, с която се осъществява кръстоска, за да се създаде тази порода за лов на зайци и диви мечки. Тогава те са приличали повече на териер, отколкото на басета, който виждаме днес. В Обединеното кралство тази порода се харесва особено много. Местният Кучешки клуб я регистрира през 1991 г.

Характер

Макар да са дребни кучета, те са интелигентни, приятелски настроени, дръзки, много активни и позитивни. За бретанският басет е удоволствие да играе както с деца, така и с други домашни любимци. Без да са кучета, чието предназначение е да охраняват територия, те лаят, когато дойде непознат. Не обичат да ги държат затворени, нито пък да мързелуват. Животът им е изпълнен с жизнерадост и всичко, което се случва в семейството, ги интересува.

Здраве

Здравето е дотолкова добро, че засега във ветеринарната литература няма данни за болести, типични за породата.

Активност

Бретанският басет трябва да е навън по два и повече часа на ден. Живостта им е заразителна и децата ги обожават. Ловуват с удоволствие, затова, свали им се каишката, може да избягат. Затова още като кученца трябва да знаят какво е връщане при стопанина. Иначе може да оглушеят за командите му и да се върнат, но когато те го поискат!

Хранене

В хранителния режим на вашето куче е необходимо да се постигне правилен баланс от всички основни групи хранителни вещества, включително постоянeн прием на вода. Следователно е важно редовно да се следи състоянието на организма, за да е сигурно, че кучето е в отлично състояние. Не забравяйте, че то трябва да се храни поне два пъти дневно в съответствие с насоките за хранене.

Козина

Бретанският басет е с дебела четина, която лесно се поддържа. Разчесва се веднъж седмично и веднъж на всеки шест месеца се обновява. Козината им не трябва да се подстригва, само излишните косми около ушните канали.

Най-подходящите за деца породи кучета

Въпреки че много кучета традиционно се смятат за добри с децата, всички кучета и деца трябва да бъдат научени да се разбират и да се уважават и да бъдат заедно в безопасност. Въпреки това кучетата и малките деца никога не трябва да остават сами заедно, а възрастните трябва да надзирават всички взаимодействия между тях.

Това ли е подходящата за теб порода?

Това ли е подходящата за теб порода?

Всички кучета имат своя уникална индивидуалност, но се раждат с някои общи инстинкти и начини на поведение. Изпробвайте нашия селектор на породи и открийте кои породи са подходящи за вашия начин на живот. Ако вие и вашето куче се радвате на подобни неща, ще е по-вероятно да живеете щастлив, пълноценен живот заедно.

Какво да вземете под внимание

Осиновяване

Осиновяването на куче от приют за животни или спасителна организация е наистина удовлетворяващо чувство. Често това за тях означава втори шанс в живота. Има много кучета, които чакат своето любящо семейство и дом. Приютите и центровете се грижат да свържат подходящите хора с подходящите кучета. Персоналът се обучава ежедневно, за да научи всичко за кучетата, които приемат, и ще ви отделят нужното време, за да опознаят вашето семейство и вашия начин на живот, преди да ви запознаят с подходящите кучета. Също така ще се радват и да ви дадат съвети и отговори на всички ваши въпроси преди и след процеса на осиновяване. Кликнете тук [https://www.purina.co.uk/dogs/getting-a-new-dog/finding-the-right-dog-for-me/adopting-a-dog] за повече информация.

Намиране на добър развъдник

Ако сърцето ви търси породисто кученце, най-добре е да се насочите към известен и проверен развъдник. Ще намерите координати на нашите доверени партньори под всяка една от породите.

Посрещане на кучето у дома

Независимо дали ще приютите вкъщи малко кученце или възрастно, това е изключително вълнуващо време за всички. Докато сте в очакване на големия ден няма да е зле да се разсеете, така че за щастие има няколко неща, които трябва да изясните преди да приветствате новия член на семейството. Научете повече тук