Австралийски териер

Australian Terrier
Австралийският териер се различава от другите по това, че имат твърде дълъг врат и гръб спрямо техния ръст. Техните козини са груби и прави по гърба, а подкосъмът – по-къс и мек, и може да са червеникави, или различни нюанси на синкавото с жълтеникаво-кафяво. Възрастният екземпляр е около 25,5 см на ръст, считано от холката до земята, и тежи около 6,5 кг.
 • Куче, подходящо за стопани с известен опит
 • Необходимо е обучение
 • Наслаждава се на активни разходки
 • Наслаждава се на разходки по един час на ден
 • Малко куче
 • Минимално лигавене
 • Изисква поддръжка през ден
 • Порода, която не е хипоалергенна
 • Много гласовито куче
 • Куче пазач. Лае и предупреждава
 • Може да изисква обучение, за да съжителства с други домашни любимци
 • Може да изисква обучение, за да съжителства с деца

Произход

Породата кучета австралийски териер е създадена в началото на XIX век за работа в сурови условия, за лов на змии и гризачи из ранчото и по златните мини, а като цяло е универсално селско куче. Породата е създадена от териери, внесени от Северна Англия и Шотландия, включително от предшествениците на Данди динмонт териера, Скай териера и Йоркширския териер, както и старият екземпляр на черния тан териер и скоч териер. Резултатът е кучето австралийски териер, създадено през 1887 г. в Австралия като първия клуб на породата. Официалното признание е дадено от Кучешкия клуб на Обединеното кралство през 1936 г., а през 1958 г. – от Американския кучешки клуб.

Характер

Дружелюбна и открита, тази порода обича да се харесва на хора и обича да го хвалят. Ето защо е лесно в общия случай то да бъде обучено, за разлика от някои териери! Не е агресивна, но може да отстоява своите позиции, ако друго куче го предизвика. Това не е от лаещите породи, но би направила това, ако счита, че обстоятелствата го налагат.

Здраве

В общия случай Австралийският териер се радва на добро здраве, като страда от някои конкретни заболявания.

Активност

Необходим му е поне час разходки дневно, а защо не и повече. В края на краищата, това е както работно куче, така и спътник! Освен разходки и игри, се радва на пъргавост, послушание и други кучешки спортове.

Хранене

Дребните кучета са с бърз метаболизъм, което означава, че те бързо горят калории, а поради малкия обем на стомаха трябва да ядат по малко и често. Храните за дребни породи са създадени, така че да предоставят необходимите основни хранителни вещества, а заради по-малката им муцуна е необходима купа с умален размер. Това също стимулира дъвкателните рефлекси и подобрява храносмилането.

Козина

Ако е в добро състояние, породата австралийски териер почти не линее. Козината на кучето лесно се разресва и не пропуска вода. На дължина е около 6,35 см, а подкосъмът е къс и мек. Те следва да се разчесват и разресват поне веднъж седмично, а ушите се проверяват за косми, попаднали в ушните канали. Ако е необходимо, изскубвайте ги, но в никакъв случай не ги подстригвайте.

Най-подходящите за деца породи кучета

Въпреки че много кучета традиционно се смятат за добри с децата, всички кучета и деца трябва да бъдат научени да се разбират и да се уважават и да бъдат заедно в безопасност. Въпреки това кучетата и малките деца никога не трябва да остават сами заедно, а възрастните трябва да надзирават всички взаимодействия между тях.

Това ли е подходящата за теб порода?

Това ли е подходящата за теб порода?

Всички кучета имат своя уникална индивидуалност, но се раждат с някои общи инстинкти и начини на поведение. Изпробвайте нашия селектор на породи и открийте кои породи са подходящи за вашия начин на живот. Ако вие и вашето куче се радвате на подобни неща, ще е по-вероятно да живеете щастлив, пълноценен живот заедно.

Какво да вземете под внимание

Осиновяване

Осиновяването на куче от приют за животни или спасителна организация е наистина удовлетворяващо чувство. Често това за тях означава втори шанс в живота. Има много кучета, които чакат своето любящо семейство и дом. Приютите и центровете се грижат да свържат подходящите хора с подходящите кучета. Персоналът се обучава ежедневно, за да научи всичко за кучетата, които приемат, и ще ви отделят нужното време, за да опознаят вашето семейство и вашия начин на живот, преди да ви запознаят с подходящите кучета. Също така ще се радват и да ви дадат съвети и отговори на всички ваши въпроси преди и след процеса на осиновяване. Кликнете тук [https://www.purina.co.uk/dogs/getting-a-new-dog/finding-the-right-dog-for-me/adopting-a-dog] за повече информация.

Намиране на добър развъдник

Ако сърцето ви търси породисто кученце, най-добре е да се насочите към известен и проверен развъдник. Ще намерите координати на нашите доверени партньори под всяка една от породите.

Посрещане на кучето у дома

Независимо дали ще приютите вкъщи малко кученце или възрастно, това е изключително вълнуващо време за всички. Докато сте в очакване на големия ден няма да е зле да се разсеете, така че за щастие има няколко неща, които трябва да изясните преди да приветствате новия член на семейството. Научете повече тук