Вашият любимец - нашата страст
Куче поздравява собственика

Основни команди за обучение на кучета

3 мин. четене

Обучението и тренировката на кучето на основни команди и реплики е забавно и полезно преживяване и за двама ви. Важно е да започнете да го обучавате от ранна възраст, за да поставите правилните основи, преди да се превърне във възрастно куче.

Обучението и преподаването на командите кученцето ви е чудесен начин да прекарвате времето си заедно, а може да бъде и много приятно!

Кучетата се учат бързо и с вашите любящи напътствия научаването на това как да идва, да сяда, да стои и дори да ходи до тоалетна ще укрепи връзката ви и ще насърчи доброто поведение. Добре обучените кучета по-рядко се скитат и като цяло имат по-хубав и пълноценен живот в сравнение с необучените.

Малките кученца са нетърпеливи ученици, така че може да започнете да обучавате своето веднага след като го приберете у дома. Мит е, че трябва да са навършили поне шест месеца, за да може да бъдат обучени правилно – колкото по-млади са, толкова по-лесно е да ги научите. Мислете за тях като за малки космати гъби, които чакат да попият всичко, което може да им дадете!

Тук ще намерите много съвети за основите на обучението на кучета. За по-детайлни съвети се обърнете към професионален треньор. А в случай че имате нужда от повече информация – посетете Асоциацията на специалистите по поведение и треньори на домашни любимци Coape или Асоциацията на треньорите на домашни кучета.

Винаги се консултирайте с ветеринаря си, ако имате някакви притеснения относно здравето на вашия домашен любимец, защото той може да ви даде индивидуални съвети или да ви насочи към определено лечение. За подробни насоки за поведението, съобразени специално с вашия домашен любимец, ви препоръчваме да се обърнете към квалифициран специалист по поведение на домашни любимци.

Свързани статии:

6 мин. четене

Езикът на кучетата

5 мин. четене

Любопитни факти за кучетата

5 мин. четене

Всичко за микрочипирането на кученца