Поддържане на здрава кожа на твоето кученце

Поддържане на здрава кожа на твоето кученце

Поддържане на здрава кожа на твоето кученце

Поддържане на здрава кожа на твоето кученце

Поддържане на здрава кожа на твоето кученце

Поддържане на здрава кожа на твоето кученце

Поддържане на здрава кожа на твоето кученце

Сухата кожа може да бъде изключително болезнен проблем за кученцата. Веднага щом кожата стане суха, се появява и сърбеж. Малките кученца не могат да издържат на този сърбеж и ще се чешат денем и нощем. Това чесане може да бъде много болезнено и увреждащо. То води до разраняване и разкървавяване на кожата, което след това може да причини още по-сериозни кожни проблеми.

Добрата новина е, че има няколко стъпки, които можеш да предприемеш, за сведеш до минимум риска от изсушаване на кожата и да поддържаш козината в най-добро състояние.

Сресване

Сресване


Сресването на козината е един от най-добрите начини за предотвратяване изсушаването на кожата на кученцата. С всяко четкане на козината на кученцето премахваш останалите на повърхността ѝ люспи от сухата кожа. Ако се оставят да се натрупат, тези люспи предизвикват раздразнение, което пък кара кучето да се чеше.

Сресването спомага и за подпомагане на развитието на мастните жлези по кожата на твоето кученце. Тези жлези са важна част от поддържането на кожата и козината в здрав и отличен вид. Чрез сресването на кученцето от най-ранна възраст то привиква с идеята за почистване, което спомага това да му стане забавен навик през целия живот.

Зехтин


Зехтинът е пълен с добри мастни киселини, които спомагат за подхранването на кучешката кожа. Мастните киселини като омега-3 са жизненоважни за развитието на кожата и козината на кученцето. С добавяне само на няколко капки към дневната храна се постига реален ефект, особено ако то вече страда от суха кожа.

 

Зехтин

Шампоан за кученца


Кучешкият шампоан може да подхранва козината на кученцето, докато расте. Повечето шампоани съдържат серия различни масла и съставки за подобряване на еластичността на кожата на кученцата. Тези специални съставки спомагат и за възстановяването и подхранването на всяка кожа, която може да се е изсушила леко.

Когато къпеш кученцето си, трябва непременно да използваш шампоан за кучета, а не за хора. Шампоаните за хора не са разработени с мисълта за домашни любимци и може повече да навредят, отколкото да помогнат. Помоли ветеринарния си лекар да ти препоръча най-добрия шампоан за породата и размера на твоето куче.

Хидратация


Постоянното хидратиране на кучето ти е важно по редица причини. Една от тях е, че дехидратираното кученце може да развие кожни проблеми. Кожни проблеми, като например загуба на еластичност и набръчкване, са признак за дехидратация. Ако забележиш тези симптоми, непременно му осигури постоянен достъп до прясна чиста вода. Ако то отново откаже да пие, трябва да го заведеш при ветеринарен лекар, защото зад този проблем може да се крие друг, по-сериозен.

Избиране на подходящата храна


Видът на храната, която даваш на кученцето си, може да се отрази на здравето на козината и кожата му. Ако търсиш пълноценна кучешка храна, която клинично доказано спомага за здравето на кожата, помисли за PURINA® PRO PLAN® Dog Puppy Sensitive Skin с OPTIDERMA®. Тази диетична храна е създадена специално в помощ на кученца с кожни проблеми.

Всяка купичка спомага за намаляване на възможния дискомфорт на кожата, свързан с чувствителността към храната, благодарение на подбрания източник на протеини (повече от 90% от които са от сьомга) и включването на специални за кожата хранителни вещества като цинк, незаменими мастни киселини и витамини А, E, и В. Освен това храната е без пшеничен глутен.

Тук можеш да научиш повече за храната.

Сподели с хора, които познаваш

ShareEmailtwitterFB