Първа съставка ли е прясно замразеното пиле, сьомга или агне в Pro Plan?

Всички рецепти са базирани на пиле, сьомга или агне като първа съставка. Всяка PURINA® PRO PLAN® поддържаща диета има една от тези съставки като първа в списъка със съставки. Продуктите за чувствителна кожа използват сьомгата като първа съставка. Продуктите за чувствителен храносмилателен тракт използват агне и пиле. Всички останали продукти са базирани на пиле.

Някои от продуктите на PURINA® PRO PLAN® съдържат ли съставки от генно-модифицирани (ГМО) източници - какъв е процесът за качествен контрол?

От 1999, Пюрина в Европа, Средния Изток и Северна Америка (EMENA) прокара политика за цялата компания, да произвежда и продава всички наши продукти на основата на не-ГМО; не купуваме сурови ГМО материали. Договорите с нашите доставчици са одобрени, съобразявайки се с това. В допълнение, доставчиците контролират проследяемостта на суровите материали. Също така провеждаме отделни контролни изследвания на суровите материали в нашите собствени лаборатории.

В зона EMENA, Пюрина купува само не-ГМО соеви съставки, съобразявайки се стриктно със закупуването, и процедури по контрол на качеството - всъщност, всяка отделна партида от соеви съставки са потвърдени като не-ГМО, преди да се позволи да влязат във фабриките за животинска храна на Пюрина.

Поради многобройните хранителни качества на соята, свободна от ГМО соя се използват в някои PURINA® PRO PLAN® формули (<10%) като допълнителен източник на висококачествен протеин.

Какво е царевичнo едро смляно брашно?

Прясно отгледана царевица, частично обелена и обеззаразена.

Какво стои зад твърдението,че OPTINUTRITION има по-високи нива на хранителни вещества?

Това твърдение е основано на 2 факта (повече подробности в отговорите по-надолу):
1) PURINA® PRO PLAN® е най-напредналата категория в портфолиото на PURINA®.
2) PURINA® PRO PLAN® доставя по-висока бионаличност на хранителни вещества.

Защо прясно замразеното пиле/агне/сьомга е по-добро?

PURINA® е показала, че използвайки избрани късчета от прясно замразено пиле, осигурява по-висока смилаемост на протеин и мазнини, и аминокиселинна наличност спрямо птичето месо. Не е достатъчно да знаеш само колко хранителни вещества са налични в храната, а колко хранителни вещества са бионалични.

БИОНАЛИЧНОСТ е количеството на хранителните вещества, което не само е абсорбирано от чревния (или храносмилателен) тракт, но също е наличен във форма, която е използваема за тъканите.

СМИЛАЕМОСТ представлява количеството от хранителни вещества в храната, които се абсорбират от тялото. Смилаемостта на хранително вещество се получава, като се измери колко от веществото е изхвърлено от тялото. Тя не измерва количеството на веществото, което всъщност е налично за употреба от прицелните тъкани.

Докато и двете (смилаемост и бионаличност) са приемани технически, за да определят стойността на хранителните вещества в храната, бионаличността е сочена като по-точно измерване. Бионаличността на хранително вещество значи, да вземеш най-много от храната. Колкото по-висока е бионаличността, толкова повече хранителни вещества преминават през чревната стена, и отиват да изхранват клетките и тъканите на домашните любимци. Оптималното здраве на клетките зависи от това те да бъдат пълноценно нахранени.

PURINA® е доказала с научни проучвания, че нашите PURINA® PRO PLAN® продукти доставят по-високо ниво на хранителни вещества и по-висока бионаличност.

Има ли категорията PURINA® PRO PLAN® VETERINARY DIETS хипоалергична диета за домашни любимци?

Да. Ние имаме хипоалергична диета както за котки, така и за кучета PURINA® PRO PLAN® VETERINARY DIETS. За момента има налично разнообразие само от сухи храни. Можете да откриете повече информация тук.

Кой е точният продукт за моя любимец?

Проектирахме система за селекция на продукти, за да ти помогне да избереш най-подходящата диета за твоя любимец. Ако търсиш ветеринарна диета за специфично диагностициран проблем, или следваш препоръка от ветеринарен лекар, молим отново да използваш нашата система за селекция. Като алтернатива може да се свържеш с линията ни за контакт. Там ще са способни да отговорят на твоите въпроси.

Един от любимците ми е на специализирана диета. Подходяща ли е тази храна и за другия ми любимец?

Ако другият домашен любимец не се нуждае от специализирана диета, ние ти препоръчваме да се свържеш с ветеринарния лекар. Не всички PURINA® PRO PLAN® VETERINARY DIETS са подходящи, ако любимецът ти няма специфични нужди.

Подходящи ли са PURINA® PRO PLAN® VETERINARY DIETS за хранене на малкото ми кученце?

Не всички PURINA® PRO PLAN® VETERINARY DIETS са подходящи за кученца. Ще е необходимо да го обсъдиш с ветеринарния лекар или алтернативно да се свържеш с нашата телефонна линия. Там ще са способни да отговорят на всички въпроси, които имате.

Какво количество храна да давам на домашния си любимец?

​Може да откриеш упътването за хранене на пакета, както и на страниците с продукти на нашия уебсайт.

Къде мога да купя продукти на PURINA® PRO PLAN®?

Всяка страница с продукти има линк за закупуване онлайн или бутон "къде да закупя", за да намериш най-близкия PURINA® PRO PLAN® снабдител.

Какво е OPTINUTRITION?

OPTINUTRITION е начин, по който да даваш на твоето куче или котка допълнителни хранителни вещества, както и най-добрите съставки. Всяко от тези вещества е избрано чрез научен анализ. Те доставят специфични желани здравословни ползи във всеки продукт. Ние вярваме,че храненето е основата за оптимално здраве и благосъстояние, както и начало на невероятен живот за твоя четириног приятел. Ето защо ние гарантираме, че PURINA® PRO PLAN® диетите съдържат 100% есенциални хранителни вещества във всяка порция.

Какво да направя, ако не мога да намеря отговор на моя въпрос?

В случай, че не сме дали отговор тук, може да се свържеш с нашата телефонна линия за контакт. Там ще са щастливи да отговорят на всички въпроси, които имаш.