Вашият любимец - нашата страст
Off
Учител с деца и куче

Насърчаване на програми за отговорно отглеждане на домашни любимци

Вярваме, че предоставяме безценно обучение, насочено към отговорното отглеждане на домашни любимци, за да помогнем на животните и хората да живеят щастливо заедно.

Нашата цел

До 2030 г. в нашите програми да са участвали 3 000 000 души.

Нашият ангажимент

Защо това е важно?

Да станеш стопанин на домашен любимец е безценно преживяване, което може да донесе голяма радост, както и ползи за здравето и благосъстоянието. Разбираме, че отглеждането на домашен любимец може да е огромна отговорност и че не винаги е лесно да се вземе решение какво е най-добро за него. Искаме да дадем възможност на собствениците на домашни любимци, давайки точна, експертна информация и съвети.  И тъй като децата са следващото поколение стопани, вярваме, че е важно те също да се научат да взаимодействат с домашните любимци и да оценяват техните специални нужди.

Ето защо ще предоставим дигитални инструменти и ще финансираме инициативи като приложението Zigzag Puppy Coach. То дава възможност на новите собственици на кученца да ги научат на важни житейски умения, като им дава персонализиран план за обучение, в зависимост от породата и възрастта. Продължаваме да работим и с нашите експертни партньори в областта на детското образование, за да организираме програми, които помагат на децата да разбират по-добре поведението на домашните любимци, както и как да се грижат за тях.

Нашата гледна точка

В Purina вярваме, че когато хората и домашните любимци направя връзка помежду си, животът става по-хубав. 
Знаем също, че отговорното отглеждане на домашни любимци носи ползи не само за тях и техните собственици, но и за обществото като цяло. Ето защо искаме да подкрепим възможно най-много хора, като им помогнем да научат и разберат повече за отглеждането.

 

Опитът с домашните любимци може да ни донесе радост и любов. Важно е да задоволяваме техните нужди, за да се чувстват щастливи, в безопасност и обичани.

Експертите на Purina

Съществуващи програми

В продължение на много години в цяла Европа провеждаме успешни програми за отговорно отглеждане на домашни любимци.  Например, в Португалия си партнираме с KidZania - град на закрито, сертифициран от Министерството на образованието, където децата може да играят на възрастни. Създадохме и отворихме вратите на първата ветеринарна клиника Purina Pet School, която симулира посещение при ветеринарен лекар и помага на децата да се научат как да се грижат и държат с котки и кучета, както и да разберат важността на посещенията при ветеринар . Също така раздадохме нашите материали за "Училище за домашни любимци" на всички училища, които организираха посещения в KidZania. През първите три месеца от откриването си клиниката прие повече от 8 500 деца.

Надграждане върху целта на Nestlé

Точно както ние се стремим да подобрим живота на домашните любимци и на хората, които ги обичат, нашата компания майка Nestlé се ангажира да подобри качеството на живот и да допринесе за по-здравословно бъдеще на отделните хора и семействата, започвайки с нашата общност и планетата.

Прочетете повече за Nestlé в обществото

Момиче тича с кучета
Нашето въздействие
Нашите ангажименти
Ангажирани сме да правим повече от това, което е важно за домашните любимци, за хората, които ги обичат, както и за планетата, която споделяме. Ето защо се стремим да постигнем нашите 6 Purina ангажимента.