Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Вашият любимец - нашата страст
Стара жена с котка

Нашите ангажименти: Здраве чрез връзката домашен любимец - човек

Вярваме, че използването на силата на връзката домашен любимец - човек може да доведе до реални ползи за здравето и благосъстоянието на хората.

Нашата цел

До 2030 г. да помогнем на 1 000 000 души в уязвимо положение да подобрят здравето и благосъстоянието си (за базова година се приема 2021 г.).

Нашият ангажимент

Защо това е важно?

Като част от постоянната ни работа, ние знаем и виждаме последиците от уязвимостта.  Почти една четвърт от населението на света заявява, че няма на кого да разчита за помощ в трудни моменти. В много европейски страни около една четвърт от населението съобщава, че страда от поне едно психично заболяване.  Благодарение на нашия опит и провежданите изследвания, знаем също, че силата на връзката между домашния любимец и човека е помогнала на много хора, намиращи се в уязвима ситуация.

Наградата на Purina BetterwithPets

През 2018 г. стартирахме наградата Purina BetterwithPets. Тя е свързана с нашето фундаментално убеждение, че хората и домашните любимци са по-добре заедно. Знаем, че във тази връзка  има магия, която може да се използва за постигане на положителна промяна спрямо здравето и благосъстоянието на хората и общностите. Наградата подкрепи предприемачи, разработили такива инициативи.

Жена с куче

StreetVet, от Великобритания, е носител на наградата за 2020 г. Те предоставят безплатно и достъпно ветеринарно обслужване на домашни любимци, чиито собственици са изпаднали в бездомност. StreetVet получи 50 000 швейцарски франка, за да подкрепи стартирането на първата по рода си схема за акредитация на хостели "приятелски настроени към домашните любимци", която позволява на стопаните, преживяващи бездомност, да бъдат настанени заедно с техните любимци. 

От 2023 г. наградата BetterwithPets ще се провежда на всеки две години с двугодишен цикъл на отпускане на безвъзмездни средства до 2030 г. Тя ще се фокусира върху признаването и подпомагането на изключителни организации, които работят за грижата и подкрепата на здравето на хората чрез силата на връзката между домашните любимци и хората и които се фокусират върху хората в уязвимо положение.

 

Всичко свързано със StreetVet за мен беше едно лудо пътуване - от идеята само да си сложа раницата и да изляза, до това, което правя всеки ден. Всичко се свежда до нашите доброволци, които са невероятни, както и до силата на връзката между човека и животното, защото всички ние го правим именно заради това. Най-хубавата част от този процес и StreetVet е свързана с хората, които срещнахме по пътя си, било то стопани с техните кучета или хора, които просто искаха да променят нещо.

Джейд Стат. Съосновател на StreetVet

Домашни любимци в болници

Чрез работата си по инициативата "Домашни любимци в болниците" в Испания подкрепяме достъпа на кучета терапевти до болници, за да улесним работата на специалистите с хора, които се възстановяват. Пример за нашата работа е сътрудничеството ни с болница "Ниньо Хесус" в Мадрид и университета "Рей Хуан Карлос". Възложено е да се направи проучване и да се оцени ефектът от интервенциите с помощта на животни при юноши с хранителни разстройства, като анорексия и булимия. От първите резултати се вижда, че се увеличават "приятните емоции" на пациентите (които са по-спокойни, щастливи или весели), подобрява се също самооценката им, докато показателите за тревожност и депресия намаляват.

We are also collaborating with Hospital Clinic and CTAC (Centro de Terapias Asistidas con Canes) on a research project, looking at the benefits of dog therapies in children with neurodevelopmental disorders. This research looks at how pet-assisted therapy can help children with disorders such as ADHD (Attention deficit hyperactivity disorder), foetal alcohol syndrome, post-traumatic stress, and autism spectrum disorder. Throughout the scientific study, data will be collected to show the impact this type of dog-assisted therapy can have on improving self-esteem, self-confidence, social skills and the regulation of emotional and behavioural issues.

Надграждане върху целта на Nestlé

Точно както ние се стремим да подобрим живота на домашните любимци и на хората, които ги обичат, нашата компания майка Nestlé се ангажира да подобри качеството на живот и да допринесе за по-здравословно бъдеще на отделните хора и семействата, започвайки с нашата общност и планетата.

Прочетете повече за Nestlé в обществото

Момиче тича с кучета
Нашето въздействие
Нашите ангажименти
Ангажирани сме да правим повече от това, което е важно за домашните любимци, за хората, които ги обичат, както и за планетата, която споделяме. Ето защо се стремим да постигнем нашите 6 Purina ангажимента.