Вашият любимец - нашата страст
Off
Собственик с куче

Насърчаваме осиновяването на домашни любимци чрез партньорства

В Purina вярваме, че всеки домашен любимец заслужава любящ дом, поради което си партнираме с редица организации, за да подпомогнем осиновяването им.

Нашата цел

До 2025 г. да работим с нашите партньори в насока осиновяването на домашни любимци, за да популяризираме най-добрите практики и да помогнем за повишаването на този процент.

Нашият ангажимент

Защо това е важно?

Винаги сме подкрепяли осиновяването на домашни любимци. Намирането на любящи домове за тях е нещо, което ни вълнува, като именно затова беше част от първоначалните ни ангажименти през 2016 г.  В някои страни станахме свидетели на това как пандемията от Covid-19 и финансовата криза изостриха проблема с изоставянето на домашни любимци, а приютите за животни бяха оставени да се борят с последиците. Поради тази причина този ангажимент е по-важен от всякога. Ето защо ще продължим да работим с нашите местни и нови партньори, за да дадем възможност за осиновяването им и да насърчим споделянето на добри практики.

Нашата гледна точка

Ние от Purina обичаме домашните любимци и вярваме в ползите, които отглеждането им носи на отделния човек и на обществото като цяло. Макар че любителите не биха могли да живеят без тях и повечето домашни любимци по света са обичани и обгрижвани, икономическите и социални фактори повлияха върху това хиляди кучета, котки и други животни да се изоставят, като всяка година броят им се увеличава.

Ние осъзнаваме, че сме в уникална позиция да подпомогнем осиновяването. Подкрепяме програми за осиновяване на домашни любимци в цяла Европа, за да помогнем за повишаване процента на осиновяване. Осигуряваме храна на центровете и подкрепяме много събития и образователни кампании за повишаване на осведомеността, които подчертават ползите и отговорностите от осиновяването на домашни любимци. Даренията към партньорите са важна част от нашата подкрепа и това стана още по-значимо по време на Covid-19, когато финансирането на приютите беше засегнато. Когато центровете за осиновяване имаха най-голяма нужда от помощ, ние дарихме милиони тонове храна за домашни любимци на нашите партньори и на други хора, които се нуждаеха от помощ и подкрепа.

 

Знаем, че връзката домашен любимец - човек има множество предимства, затова търсим конкретни решения, които да позволят осиновяването и да създадат по-добър живот както за домашните любимци, които се нуждаят от втори шанс, така и за хората, които ги обичат.

Експертите на Purina

Съществуващи програми

Партньорствата в Purina са важна част от нашия ангажимент да помагаме на домашните любимци. Виждаме огромна разлика в успеха, който вече постигаме чрез създадените ни партньорства с благотворителни организации в целия регион.

Някои от тях включват: 

"Защита на котките" в Обединеното кралство;
"ENPA" в Италия;
"VIVA!" в Полша;
"Guau Las Nieves" и "Amigos Del Perro" в Испания; 
"Дъблинска организация за защита на животните" в Ирландия.

Надграждане върху целта на Nestlé

Точно както ние се стремим да подобрим живота на домашните любимци и на хората, които ги обичат, нашата компания майка Nestlé се ангажира да подобри качеството на живот и да допринесе за по-здравословно бъдеще на отделните хора и семействата, започвайки с нашата общност и планетата.

Прочетете повече за Nestlé в обществото

Момиче тича с кучета
Нашето въздействие
Нашите ангажименти
Ангажирани сме да правим повече от това, което е важно за домашните любимци, за хората, които ги обичат, както и за планетата, която споделяме. Ето защо се стремим да постигнем нашите 6 Purina ангажимента.