Вашият любимец - нашата страст
Котка си играе с топка и тунел

Без изкуствени оцветители

Затлъстяването на домашни любимци е един от най-големите здравословни проблеми сред котките и кучетата, поради което нашата цел е да се опитаме да намалим риска чрез програми за превенция.

Нашата цел

До 2023 г. нашите топ 10 пазара в Европа ще подкрепят нашите партньорства и програми за превенция.

Нашите постижения досега

Целта 50% е постигната

През 2017 г. стартирахме Healthy Love, програма за подпомагане на информирането на ветеринарите, за да могат да водят разговори със собствениците на домашни любимци за поддържане на здравословно тегло на домашни любимци.

Програмата се фокусира върху:

  • Превенция на затлъстяването (поддържане на здравословно тегло) при всички домашни любимци, с акцент върху домашни любимци с нормално тегло с висок риск.
  • Корекция на затлъстяването - опростена програма за отслабване за домашни любимци с наднормено тегло
  • Дългосрочно здравословно тегло - след успешно отслабване е необходимо да поддържате здравословни навици.

През 2018 г. програмата стартира на 4 от нашите водещи пазари. Но за съжаление кампанията The Healthy Love не може да се проведе от март 2020 г. поради местни ограничения, свързани с COVID.

Ние обаче помогнахме да подкрепим университетските изследвания за лечение и превенция на затлъстяването и резултатите бяха съобщени чрез медийни кампании в 5 от нашите топ 10 пазара.

нашата гледна точка

Изследванията ни казват, че затлъстяването на домашни любимци е техният най-голям здравословен проблем, като 33-58% от котките и кучетата са с наднормено тегло. Съвременният начин на живот и тенденцията да се прехранват домашни любимци с лакомства и лакомства (от ""прекалена любов"") са едни от основните причини за проблемите.Тази епидемия от домашни любимци с наднормено тегло води до здравословни проблеми, които не само натоварват ставите и вътрешните органи изключително много, но и оказват сериозно въздействие върху качеството на живот.

Ние в Purina имаме дълга история в насърчаването на по-здравословна диета и начин на живот за нашите домашни любимци и внасяме революционни иновации в хранителната промишленост за домашни любимци – много от които предефинираха индустриалните стандарти. Те включват нашите клинични диети, първите диети на пазара, специално формулирани, за да ви помогнат да отслабнете и да поддържате здравословно тегло.

Ние също въведохме „скората за телесното състояние“ – сега широко възприета и използвана не само в научни изследвания, но също така се използва от ветеринари и благотворителни организации за грижа за домашни любимци като златен стандарт за оценка на телесното състояние на домашните любимци и дали те са с наднормено тегло или затлъстяване. Продължаваме да работим в тясно сътрудничество с ветеринарните лекари, за да помогнем на собствениците на домашни любимци да разберат по-добре как могат да направят положителна разлика в здравето на домашни любимци с наднормено тегло, като променят собственото си поведение.

Нашата цел е да помогнем за намаляване на риска от затлъстяване на домашни любимци чрез програми за съвместна превенция – работа с ключови играчи в храненето на домашни любимци и общественото здраве, за да повлияем на реална промяна.

Ние осъзнаваме, че дълбочината на проблема означава, че не можем да се справим сами. Трябва да работим в нашата индустрия и с други заинтересовани страни, за да направим разлика.

 

Справянето със затлъстяването на домашни любимци е още по-трудно, когато много собственици на домашни любимци дори не осъзнават, че техният домашен любимец е с наднормено тегло.

Експертите на Purina

 

изграждаме заедно

Точно както ние се ангажираме да подобряваме живота на домашните любимци и хората, които ги обичат, компанията-майка Nestlé се ангажира да подобри качеството на живот и да допринесе за по-здравословно бъдеще за хората и семействата, нашите общности и планетата.

Прочетете повече за Nestlé в обществото

Казус от практиката: насърчаване на кучешки упражнения с приятели

През 2019 г. Purina Украйна си партнира с местна организация, наречена „Run Ukraine“ 5, за да насърчи собствениците на домашни любимци да тичат с кучетата си в безопасна среда и общност. Стопаните и техните домашни любимци можеха да пробягат дистанции от 3 или 5 км. Станции за вода за домашни любимци бяха предоставени на събитието, заедно с образователни материали за собствениците, за да научат повече за здравословното хранене на кучетата.

През 2020 г. нашият екип на Pro Plan в Украйна спонсорира две събития: Киевския полумаратон и маратона. Поради Covid-19 и двете събития са преобразувани в онлайн формат. Всеки участник можеше да избере своя обичаен маршрут (за да спазва местните правила за социално дистанциране в цялата страна и след това да сподели крайните резултати от проследяването на бягането с нас. Всеки участник получи стартов комплект с кучешка храна и медали за победител както за собственика, така и тяхното куче Тази кампания е насочена към един от резултатите, подчертани в изследването на Purina за насърчаване на социална подкрепа и упражнения.

Жена, която държи котка
нашето въздействие
нашите обещания
ангажираме се да правим повече от това, което има значение за домашните любимци, хората, които ги обичат, и планетата, която споделяме. Ето защо ние се ангажираме да изпълним 10-те обещания на Purina в обществото.