Вашият любимец - нашата страст
Жена докосва джинджифиловия котешки нос

Премахваме изкуствените оцветители от нашите продукти

Обещаваме да премахнем изкуствените оцветители от нашата продуктова гама.

Нашата цел

До 2020 г. ще премахнем напълно изкуствените оцветители от нашите основни продукти.

нашите постижения досега

Целта е постигната на 100%.

Постигнахме целта си доста по-рано от графика. Всички изкуствени оцветители са премахнати от нашите продукти

Ние в Purina не само избираме специално нашите съставки, но искаме да сме прозрачни за тях. Последните обеми изкуствени оцветители бяха премахнати от руския ни завод във Ворсино през юни 2019 г. Можем също така да съобщим, че Purina не е закупувала никакви изкуствени оцветители през 2020 г. Въпреки че постигнахме тези цели рано, ние също така предприемаме стъпки за намаляване на цялостна употреба на багрила.

нашата гледна точка

Ние знаем, че когато избират храна за домашни любимци, повечето собственици искат изборът им да изглежда апетитен. В производствения процес храната за домашни любимци може да загуби цвета си, така че се добавят изкуствени оцветители, за да се поддържа по-желан и постоянен външен вид. Неизкуствените оцветители са вещества, които съществуват в природата.Когато са извлечени от природата, те са ""естествени"", а когато са преработени, се считат за неизкуствени.

Ние обаче осъзнаваме, че точно както хората не искат изкуствени оцветители в храната, която ядат, те не ги искат и в храната, която ядат техните домашни любимци.

Днес ние не добавяме изкуствени оцветители към много от нашите продукти, като нашите супер премиум сухи продукти Purina ProPlan, нито към нашите марки мокри храни за котки като Felix и Gourmet. Тези продукти представляват повече от половината от нашите продажби през 2014 г.

Преформулирането на продукта отнема време, но ние направихме големи крачки в нашето пътуване. Вече завършихме оценката на нашето портфолио Premium Dry, за да определим план за премахване на всички добавени изкуствени оцветители от сухите храни Purina.

 

Friskies е гама от храни за кучета без изкуствени оцветители от портфолиото й, което се състои от суха храна за кучета, мокра храна за кучета и закуски.

Purina EMENA

 

изграждаме заедно

Точно както ние се ангажираме да подобряваме живота на домашните любимци и хората, които ги обичат, компанията-майка Nestlé се ангажира да подобри качеството на живот и да допринесе за по-здравословно бъдеще за хората и семействата, нашите общности и планетата.

Прочетете повече за Nestlé в обществото

Казус от практиката: Франция - повторно пускане на FIDO® Croq’Mix® през 2020 г

Новата ни гама е създадена с оглед на нуждите на потребителите.

  • Без изкуствени оцветители.
  • 70% от съставките са ""произведени"" във Франция.
  • 97% от нашите опаковки за суха храна са в рециклируеми опаковки или са проектирани да бъдат рециклируеми опаковки.
Жена, която държи котка
нашето въздействие
нашите обещания
Ангажираме се да правим повече от това, което има значение за домашните любимци, хората, които ги обичат, и планетата, която споделяме. Ето защо ние се ангажираме да изпълним 10-те обещания на Purina в обществото.