Здраве и хранене

ЗДРАВЕ И ХРАНЕНЕ

Как да поддържате кучето си здраво и жизнерадостно

Как да поддържате кучето си в добра кондиция

Хранене на възрастни и стари кучета

Кученцето ви вече е пораснало и идва времето да се сбогувате с хранителните формули за кутрета и да преминете към храна за зрели кучета. Този преход обикновено се извършва на възраст от около 12 месеца при дребните породи и след навършване на възраст от 24 месеца при много едрите кучешки породи.
НАУЧИ ПОВЕЧЕ

Изготвяне на персонална диета за кучета

Всяко куче е различно и затова е добре да знаете, че съществуват много различни храни за кучета, предназначени за всякакви нужди - от регулиране на теглото до храни в случай на заболяване.
НАУЧИ ПОВЕЧЕ

Симптоми за които да следите по време на бременността при кучета

Кучето ви се готви да стане горда майка и скоро ще си има прекрасни нови кученца, за които да се грижите и което само по себе си е прекрасно. Добрата новина е, че повечето бременности при кучетата протичат безпроблемно, а кучетата като цяло са отлични майки.
НАУЧИ ПОВЕЧЕ

Здравословна, балансирана диета за кучета

За да може кучето ви да е здраво, жизнерадостно и активно колкото е възможно по-дълго, то се нуждае от хранителна диета, основана на правилен баланс на шестте основни групи хранителни вещества - протеини, животински и растителни мазнини, витамини, минерали и въглехидрати.
НАУЧИ ПОВЕЧЕ

Хранене на кучето ви по време на бременност

Да имате кутре е и вълнуващо и изтощително за вас и домашния ви любимец. Макар и да е чудесно да имате нови кученца в дома си, за майката е трудно да роди, отгледа и да се грижи за палавото котило.
НАУЧИ ПОВЕЧЕ

Какво не трябва да яде кучето - Списък с вредни вещества и храни

Има много често срещани храни, които кучетата не бива да ядат, а също и вещества, включително растения, които са потенциално отровни за тях. Познавате някои от тях, но други от тях могат да ви изненадат.
Научи повече

Бременност и раждане при кучетата

Едва ли можем да си представим нещо по-вълнуващо от момента, в който разбирате, че кучето ви ще има малки кученца. Можете да очаквате новородените твърде скоро, тъй като бременността при кучетата трае едва два месеца.
НАУЧИ ПОВЕЧЕ

С наднормено тегло ли е кучето ви?

При кучетата както и при хората някой и друг килограм се качва лесно, особено когато кучето старее и е по-малко активно.
Научи повече

Съвети за здравословна бременност при кучета

Когато кучето ви е жизнерадостно вие също сте щастливи. Още по-важно е да осигурите възможно най-много удобства и здравословни условия на кучето си и неговите неродени кутрета по време на бременността.
НАУЧИ ПОВЕЧЕ

Определяне на физическото състояние на кучето ви

Наясно сте, че кучето ви е уникално, но знаете ли, че това се отнася и за начина, по който вашето куче усвоява хранителните вещества и калориите в храната си.
Научи повече

Инструмент за определяне на физическо състояние

Обичате кучето си такова каквото е и вероятно няма да се разтревожите много, ако качи някой и друг килограм. Теглото обаче наистина има значение от здравословна гледна точка.
Научи повече