Здраве и хранене

ЗДРАВЕ И ХРАНЕНЕ

Как да поддържате котката си здрава и жизнерадостна

Каква храна да не давате на котката си

ИНСТРУМЕНТ ЗА ОПРЕДЕЛЯНЕ НА ФИЗИЧЕСКО СЪСТОЯНИЕ НА КОТКИ

Играта с вашата котка е един от най-приятните аспекти на това да сте стопанин на котка и освен това е много важно за здравословното състояние на котката - независимо дали става въпрос за възрастна котка или малко коте. Игрите насърчават котката ви да бъде активна, поддържа гъвкавостта й и спомага за поддържането на добро физическо състояние. Нещо повече, игрите са чудесен начин за котките да упражняват естествените си инстинкти на ловец.
Научи повече

Има ли наднормено тегло котката ви

Също като хората и котките могат да натрупат по някой излишен килограм, особено при котки, прекарващи целия ден в затворено помещение или по-възрастни котки и съответно по-малко активни котки.
НАУЧИ ПОВЕЧЕ

Определяне на физическото състояние на котката ви

Purina ви препоръчва редовно да проверявате домашния си любимец по отношение на показатели за физическо състояние, за да поддържате котката си жизнерадостна и във възможно най-добро здравословно състояние. Резултатите от изследванията на тези показатели ви дава много информация относно здравословното състояние и теглото на котката ви.
Научи повече

Как се храни котка балансирано

Вие, като любител на котките, искате вашият домашен любимец да води дълъг, здравословен, жизнерадостен и активен живот. Един от начините да го постигнете е да гарантирате, че хранителният режим на котката ви включва правилен баланс на петте основни групи хранителни вещества: протеини, животински и растителни мазнини, витамини, минерали и въглехидрати.
НАУЧИ ПОВЕЧЕ

Симптоми за които да следите по време на бременността на котката

Усложненията при бременност на котки са редки, но понякога се получават и такива. Екипът PetCare на Purina споделя своите съвети как достатъчно рано да забележите съответните предупредителни признаци, за да можете да помогнете на котката си да роди лесно.
НАУЧИ ПОВЕЧЕ

Необичайни болести при котки и симптоми им

Ние разбираме, че като любящ стопанин на котка искате домашният ви любимец да бъде възможно най-жизнерадостен и здрав. Понякога е трудно да разберете кога котката ви има нужда от помощ, просто защото котките не могат да говорят на човешки език.
Научи повече

Специални диети

Котките са различни по характер и също така имат различни предпочитания към храната - това означава, че понякога хранителните им вкусове са напълно различни. За щастие има много възможности за избор.
Научи повече

Хранене на възрастната ви котка

След като котката ви стане на една година вече трябва да помислите за преминаване към нормален хранителен режим. Важно е по време на превръщането на игривото котенце в напълно пораснала възрастна котка да осигурите всички необходими хранителни съставки, изискващи се, за да бъде котката жизнерадостна и здрава.
НАУЧИ ПОВЕЧЕ

Снаксове и лакомства за котки

Като любител на котките вие знаете колко често човек се изкушава да подаде на мъхнатия си приятел някое лакомство или пикантно парченце което не е включено в основната му храна.
НАУЧИ ПОВЕЧЕ

Съвети за здравословна бременност

Каква чудесна новина - котката ви е родила котенца! Оставяйки настрана емоциите, помнете, че котката ви може да се нуждае от допълнителни грижи, удобства и внимание по време на бременността.
НАУЧИ ПОВЕЧЕ

Вредни за котки храни и вещества

Желанието на котката ви да изследва всичко е една от онези характеристики, поради които сте взели у дома си котка. Това обаче означава също, че трябва да следите за предмети и вещества, които биха могли да навредят на домашния ви любимец.
НАУЧИ ПОВЕЧЕ