Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Friskies-Cat

Purina Friskies

Храна за котки Purina® Friskies

От деня, в който тя в дома ти, ти си поел ангажимент. Обещание да се грижиш за твоето коте, като му даваш любов, храниш го правилно и му осигуряваш щастлив и пълноценен живот.
5 Обещания, защото ни е грижа:


  • 100% пълноценна и балансирана храна, комбинация от животински и растителни протеини
  • Стотици ежедневни проверки на качеството във всеки етап от производство
  • Създадена от експертите по хранене на PURINA
  • Направена от качествени съставки от доверени източници
  • 100% от нашите опаковки ще бъдат рециклируеми или за многократна употреба до 2025


Суха храна Purina Friskies
FRISKIES Суха храна за котки с Говеждо, пиле и зеленчуци 300 гр

FRISKIES за котки с Говеждо, пиле и зеленчуци 300 гр

crvena strelica
FRISKIES Суха храна за кастрирани котки със Сьомга и зеленчуци 300 гр

FRISKIES за кастрирани котки със Сьомга и зеленчуци 300 гр

crvena strelica
FRISKIES Суха храна за малки котета с Пиле и пуйка 300 гр

FRISKIES за малки котета с Пиле и пуйка 300 гр

crvena strelica
FRISKIES HAIRBALL Суха храна за котки с Пиле и зеленчуци 300 гр

FRISKIES HAIRBALL за котки с Пиле и зеленчуци 300 гр

crvena strelica
FRISKIES HAIRBALL Суха храна за котки с Пиле и зеленчуци 1.5 кг

FRISKIES HAIRBALL за котки с Пиле и зеленчуци 1.5 кг

crvena strelica
FRISKIES Суха храна за котки със Сьомга и зеленчуци 1.5 кг

FRISKIES за котки със Сьомга и зеленчуци 1.5 кг

crvena strelica
FRISKIES INDOOR Суха храна за котки с Пиле и зеленчуци

FRISKIES INDOOR за котки с Пиле и зеленчуци 10 кг

crvena strelica
FRISKIES

FRISKIES за котки с Пиле и зеленчуци, 300g

crvena strelica

Purina Friskies
FRISKIES

FRISKIES® за котки в зряла възраст, Хапки в сос, Пиле, 85g

buton
FRISKIES

FRISKIES® за котки в зряла възраст, Хапки в сос, Говеждо, 85g

buton
FRISKIES

FRISKIES® за котки в зряла възраст, Хапки в сос, Сьомга, 85g

buton
FRISKIES

FRISKIES® за котки в зряла възраст, Хапки в сос, Говеждо, 12х85g

buton
FRISKIES

FRISKIES® JUNIOR за малки котенца, Хапки в сос, Пиле, 85g

buton
FRISKIES

FRISKIES® за котки в зряла възраст, Хапки в сос, Говеждо, 4х85g

buton
FRISKIES

FRISKIES® за котки в зряла възраст, Хапки в сос, Сьомга, 4х85g

buton
FRISKIES

FRISKIES® JUNIOR за малки котенца, Хапки в сос, Пиле, 4х85g

buton


Какво означава „комбинация от животински и растителни протеини“? Защо би било добре за моето куче/котка?
Протеинът е основно хранително вещество с ползи за много функции на тялото, като развитие на мускулите, възстановяване на тъканите, транспорт на кислород до кръвта, имунни функции, като същевременно действа като ензим и източник на енергия. Протеините се състоят от аминокиселини и могат да бъдат от животински или растителен произход. Кучетата и котките могат да се възползват от аминокиселините в протеините от двата произхода. Повечето протеинови съставки нямат всички необходими аминокиселини в необходимите пропорции, така че те не са ефективни, когато се консумират като единствен източник на протеин. Внимателното комбиниране на двата източника на протеини осигурява оптимален баланс на аминокиселините.
Кой протеин е най -подходящ за моето куче/котка? Растителен или животински?
И двата протеина са съставени от аминокиселини, така че не е възможно да се каже кой от тях е по -добър. Повечето съставки носят разнообразни хранителни вещества в храната за животни. Използвайки съставки, които съдържат протеини от двата произхода, домашните любимци могат да се насладят на предимствата на всяка съставка, като по този начин им осигуряват пълноценна, балансирана и вкусна храна.
Защо гранулите Friskies изглеждат различно?
Гранулите Friskies изглеждат различно по отношение на цвета, тъй като червените гранули са премахнати, като са заменени със зелени, оранжеви, кафяви или естествени. Уверяваме Ви, че Friskies продължава да използва само не-изкуствени оцветители, овкусители и консерванти в суровини и фабрики. И тези не-изкуствени багрила винаги са били безопасни за консумация.
Какво означава „всяка съставка има цел“? Какви съставки се използват в продуктите Friskies и каква е целта им?
Всяка съставка, използвана в рецептата, отговаря на стандартите за хранене за котки и кучета и осигурява 100% пълноценно и балансирано хранене и внася разнообразие в продуктите ни. За информация относно съставките, използвани за продуктите Friskies, тяхното предназначение и ползи във фуражите, посетете https://www.purina.eu/ingredients.
Какво обещание се отнася до качеството? И какви проверки правите в тази посока?
В Friskies извършваме стотици проверки всеки ден по време на производствения процес за всички рецепти. Крайните проверки на продукти са само някои от тях. Тестваме суровините и опаковъчните материали, които влизат в производствените единици, и извършваме други проверки на качеството по време на производствения процес.
Твърдите, че храната е „разработена от експерти по храненето от Purina“. В този процес не участват ли и ветеринарни лекари?
Нашите диетолози, експерти в тази област, се грижат животните да имат необходимото пълноценно хранене. Ето защо, когато проектираме рецепти, всяка новост се проверява от ветеринари, които от своя страна гарантират, че здравето на домашните любимци е наш приоритет.
Какво е обещанието, което се отнася до проследимостта?
Проследимостта е важна, защото искаме да сме сигурни, че всички наши рецепти се прилагат с помощта на висококачествени съставки, избрани от нашите надеждни доставчици. Сътрудничеството с тях се одобрява, следвайки строг процес на подбор и само ако са изпълнени следните 4 критерия: 1. Качество и безопасност на храните и опаковките; 2. техническа осъществимост; 3. отговорно снабдяване и 4. финансова стабилност. Нашите доставчици се оценяват постоянно, за да се гарантира, че отговарят на тези критерии.
Какъв е ангажиментът за 2025 г.?
През април 2018 г. Nestlé обяви целта си да направи всички опаковки рециклируеми или многократно използвани до 2025 г. Целта на Purina е да гарантира, че никоя от опаковките на нашите продукти, включително пластмасата, не достига до контейнера за битови отпадъци. Nestlé вярва, че има спешна необходимост да се сведе до минимум въздействието на опаковките върху околната среда.
Какво означава опаковката за многократна употреба?
Съгласно стандарт ISO 140: 21: 2016, точка 7.12.1.1., Това е характеристика на продукт или опаковка, която е била замислена и проектирана да постигне по време на жизнения си цикъл определен брой цикли или ротации за същата цел, за която е била произведена.
На опаковката на продукта виждам логото със съобщение „Произведено за рециклиране“. Означава ли това, че тази опаковка може да се рециклира?
От техническа гледна точка опаковките, които създадохме, могат да бъдат рециклирани. Това обаче зависи от инфраструктурата на тези страни, които могат да ги събират, сортират и рециклират, както и от улесняване на достъпа до съоръжения за разделно събиране на поне 50% от потребителите.
Котките са месоядни. Защо трябва да се хранят с протеини на растителна основа?
Котките по природа са месоядни, което означава, че се хранят с месо. Те се нуждаят от протеини. За разлика от кучетата, протеинът е основният източник на енергия в диетата на котките. Но това не означава, че котките не могат да ядат зърнени храни, зеленчуци и плодове. Те не могат да оцелеят на вегетарианска диета, защото се нуждаят от определени аминокиселини, открити само в животински протеини, но могат да използват протеини от растителни източници за енергия и функции като поддържане на телесната тъкан (напр. Телесна маса) и подпомагане на различни телесни процеси (напр. Производство на антитела).