Пет прости стъпки, превръщащи офиса ви в подходящ за любимци

Смятате ли, че работното ви място може да стане гостоприемно за домашни любимци? Ето как може да започнете.
Сътрудник с кучето си на рецепция
Сътрудник с кучето си на рецепция
Сътрудник с кучето си на рецепция

1) Убедете ръководителите и служителите

Уверете се, че ръководството е на ваша страна, за имате пълна подкрепа от ръководителите на дружеството. Много важно е да сте наясно кой е собственик или управлява обекта, в който са разположени офисите, за да прецените дали мястото може да бъде превърнато в офис където присъствието на домашни любимци е разрешено, а също и до каква степен може да се осъществи тази идея. Като начало можете да прочетете нашите съвети как да убедите ръководителя си в правилността на идеята.

Колкото и да е важна подкрепата на ръководството, ентусиазмът на служителите също има ключова роля. Поговорете с колегите си поискайте помощ от всички, които споделят сходни виждания. Ако сте работодател, прочетете съветите ни как да представите идеята за работно място с домашни любимци пред служителите си.

2) Работете с ръководителите за установяване на правила

Вземете решение какви домашни любимци могат да бъдат водени на работното място. Ние в PURINA® позволяваме предимно водене на кучета, но на други места може да е позволено воденето на котки, рибки, птици или други видове домашни любимци. Трябва да определите е места забранени за домашни любимци, като например тоалетни, кухни и стаи за срещи. Не забравяйте да проучите и дали някой в офиса няма алергия към домашни любимци.

На последно място трябва да се уверите, че правилата ви насърчават отговорно отношение от страна на стопаните на домашни любимци. Това включва например правила за почистване на замърсяване, предоставяне на здравословна храна за домашните любимци и къде ще се почистват купичките с мръсна вода и тоалетните за домашни любимци. Прегледайте нашите съвети които ще ви помогнат да започнете процедурата.

3) Изгответе документацията

Оформете формуляри за предоставяне на съгласие и освобождаване от отговорност, които да бъдат подписани от служителите. Тук е даден пример на един от формулярите, които използваме в PURINA®. Този документ представлява просто един пример и не бива да го използвате като декларация за отказ от отговорност за вашата собствена програма. Препоръчваме ви компанията да поиска от юристите си изготвянето на договор, който да отразява конкретната ситуация. Прегледайте нашия раздел Указания за отговорни стопани на домашни любимци на работното място където ще откриете полезни съвети как да подготвите служителите си за една успешна подобна програма.

4) Убедете в правилността на идеята служителите по почистването

По този начин те ще са подготвени с всички необходими почистващи материали, които биха могли да са им нужни в случай на какъвто и да е инцидент.

5) Адаптирайте съоръженията си

Ако сградата не е ваша собственост, консултирайте се с наемодателя дали можете да стартирате програма за домашни любимци на работа. Ако офисите са ваша собственост, може да обмислите дали не е лошо да разширите пространството, за осигурите място за любимци на работното място. Прегледайте раздела с често задавани въпроси за повече информация.

Какво ние в PURINA® правим за домашните любимци

  • Предоставяме пространство. Ако работното ви място позволява, организирайте парк за кучета, за да може домашните любимци (и техните стопани) да раздвижат крайниците си. Ако това не е осъществимо, помислете за голяма, затревена площ, която може да бъде определена за игра на домашни любимци.
  • Поставки с торбички за екскременти. Улеснете отговорните усилия на служителите си в почистването след техните любимци.
  • Халки за поводи. Предвидете стълбове за които поводът може да бъде здраво закрепен или обезопасени такива зони. Добре е да разполагате с място където ръцете на служителите ви да са свободни, особено ако трябва да се отиде до зона без домашни любимци в офиса, като например до мястото за хранене.
  • Гостоприемство. Предвидете лакомства или снаксове на рецепцията или други отрити за посетители места. Също така редовно осведомявайте служителите на рецепцията, охраната и другите служители относно най-новите указания във връзка с посетители, идващи с домашни любимци в офиса. Давайте ясни указания кои работни места са позволени за домашни любимци.

Надяваме се, че това ще ви помогне при първите ви стъпки в превръщането на работното ви място в гостоприемен за домашни любимци офис. Прочетете повече информация относно фирми, които успешно са интегрирали домашните любимци на работа преди да започнете.

Обратно към началната страница „Любимци на работното място