Хранене на твоето кученце

Хранене на твоето кученце

Хранене на твоето кученце

Хранене на твоето кученце

Хранене на твоето кученце

Хранене на твоето кученце

Хранене на твоето кученце

Хранителният режим на кученцето ти е един от най-важните фактори за здравето и щастието му за дълго време. Като избереш висококачествена храна и развиеш правилни навици на хранене възможно най-скоро,даваш на кученцето си възможно най-добрия старт в живота.

Обучение за хранене

Обучение за хранене


На времето за хранене трябва да се гледа като на възможност за обучение на кученцето. Добре е да го научиш да чака, докато приготвяш храната. Ако имаш няколко кученца, може да възникне конкуренция и съперничество кое да яде първо. Приучаването им да чакат може да спомогне за премахването на част от тази конкуренция.

Важно е от ранна възраст да привикне към дисциплина чрез храната. Старай се да не му даваш, дори и кученцето да се моли за храна. Това не означава непременно, че е гладно – опитай се да го разсееш с игра и махни купата му, докато стане време за храна.

Най-важното е да не се изкушаваш да му даваш друга храна, особено отпадъци от масата. Храната за хора не е подходяща за кученца!

Контрол на порциите


Винаги е добре да спазваш възможно най-точно препоръчителните указания за хранене върху опаковката, освен ако ветеринарният ти лекар не препоръчва друго. Помни, че препоръчителната дневна дажба трябва да се раздели на три хранения.

Контрол на порциите

Суха или мокра храна?


За кученцата се препоръчва суха храна. Така те ще свикнат да дъвчат, преди да поглъщат. Но вземайте мерки винаги да имат достъп до купа с вода, за да могат да пият през целия ден.

С какво да храните кученцето си


Повечето предлагани в търговската мрежа храни съдържат всички хранителни елементи, от които се нуждае кученцето ти за пълноценен и балансиран хранителен режим, но когато избираш храна, винаги трябва да проверяваш съставките. Увери се, че тя съдържа протеини и, че зърнените съставки, като например ориз, са с добро качество. Винаги трябва да проверяваш и енергията, която се доставя с храната, и количеството минерали в нея.

PURINA® PRO PLAN® Puppy с OPTISTART® е научно формулирана, за да доставя всички хранителни елементи, от които кученцето ти се нуждае за здравословен растеж. Тя съдържа OPTISTART®, смес от съставки, включваща коластра – хранителен елемент от първото майчино мляко, който подсилва естествените защити на твоето кученце през първата година от живота му. OPTISTART® съдържа също хранителни съставки с научно доказани ползи за храносмилането на малките кученца и предпазва от стомашни разстройства чрез повишаване на разнообразието и устойчивостта на чревната микрофлора. Освен това съдържа необходимото количество калций, фосфор и Витамин D, за да осигури нормалното развитие на ставите. Продуктът подпомага визуалното и мозъчно развитие, както и доброто качество на изпражненията в периода на захранване.

Тук можеш да научиш повече за храната.

Сподели с хора, които познаваш

ShareEmailtwitterFB