Вашият любимец - нашата страст
5-те обещания на Friskies
Friskies

Обещанията на Friskies

Ние всички, от Friskies, правим всичко, което можем, за да направим това, което казваме. За теб и за твоето куче. Затова, всеки продукт Friskies® носи 5 Friskies обещания, за щастливи и здрави кучета.

Кои са 5-те обещания на Friskies?

От деня, в който сте довели кучето си у дома, вие сте поели ангажимент - обещание да го поддържате щастливо и здраво през целия му живот. Ето защо направихме 5 собствени обещания – 5-те обещания на Friskies. Използвайки десетилетия знания и опит, ние обещаваме да храним вашето куче от първия ден и винаги с храна, която е едновременно вкусна и 100% пълноценна и балансирана.

 

 

 

1. Хранене

100% пълноценна и балансирана храна за щастлив и здравословен живот от първия ден и винаги, с вкус, който вашият домашен любимец харесва.

В Friskies®, нашите рецепти за кучешка храна са направени със смес от животински и растителни протеини. Протеините са изградени от аминокиселини и могат да бъдат получени както от животински, така и от растителни източници. Повечето протеинови съставки не съдържат всички аминокиселини в правилното съотношение и следователно са неефективни като единствен протеинов източник.

Внимателното комбиниране на различни източници на протеин може да доведе до правилен баланс на аминокиселините.

2. Качество

Повече от 85 години се стремим да създаваме балансирана храна, която поддържа животните, които обичаме, щастливи и здрави.

Нашият екип от експерти по хранене, ветеринарни лекари, учени по храните и специалисти по поведението на животните работят заедно, за да създадат храна, която подкрепя и поддържа здравето и благосъстоянието на животните. Нашата цел е проста: да направим животните навсякъде възможно най-щастливи и здрави.

Съставките, които избираме, са много важна част от нашата работа. Използваме суровини от животински произход (като пилешко, говеждо, агнешко или риба), зеленчуци, зърнени храни и витамини, за да създадем вкусни и питателни рецепти.

3. Проследимост

Работим усилено, за да гарантираме, че всички наши рецепти за храна за кучета са направени с висококачествени съставки, внимателно подбрани от добре познати и доверени доставчици. Нашите доставчици се избират редовно и се проверяват, така че сме сигурни, че спазват разпоредбите ни за безопасност на храните и опаковките, както и отговорно снабдяване и качество.

За да гарантираме, че тези критерии са изпълнени, ние редовно проверяваме нашите доставчици и изискваме няколко сертификата, включително:

HACCP (Hazard Analysis Critical Control Point) сертификат за гарантиране на идентифицирането и контрола на всички опасности за безопасността, които могат да възникнат в процеса;
Сертифициране на Глобалната инициатива за безопасност на храните (GFSI), за да се гарантира, че хранителните съоръжения обработват безопасни храни (този сертификат се използва и за преработка на храна за хора);
Одитът SMETA (Sedex Members Ethical Trade Audit) оценява етичното поведение като работа, здраве, безопасност, екологична и бизнес етика, както и бъдещата инициатива на доставчика.

4. Експертиза

Нашият опит в храните за домашни любимци е добре установен, поради което всички наши рецепти са разработени от екипа ни от висококвалифицирани диетолози на Purina. Ralston-Purina® откри своето хранително изследователско съоръжение в Грей Съмит, Мисури през 1926 г. Нашата компания има над 90 години опит и всички наши рецепти са разработени от продуктови специалисти в сътрудничество с различни експерти по хранене и съставки.

Но това не е всичко, ние също имаме експерти по опаковане, регулация и процеси, за да гарантираме, че давате на вашия домашен любимец най-добрите продукти.

Най-важното е, че нашите диетолози са експерти в своята област, за да гарантират, че домашните любимци получават храната, от която се нуждаят. Когато формулираме кучешка храна, всяко разработване на нова рецепта включва ветеринари, като се уверяваме, че здравето на вашето куче е наш основен приоритет.

5. Целта за 2025

През април 2018 г. Nestlé обяви целта си всички опаковки да могат да се рециклират и използват повторно до 2025 г. Целта на Purina е никоя от нашите продуктови опаковки, включително пластмасовите, да не попадне в кофата за битови отпадъци. Nestlé вярва, че има спешна нужда да се сведе до минимум въздействието на опаковките върху околната среда.