Вашият любимец - нашата страст
Храна за котки Friskies
Friskies

Обещанията на Friskies

Всички ние във Friskies правим всичко възможно, за да вършим това, което казваме. За вашата котка и за вас. Ето защо всеки продукт на Friskies® идва с 5-те обещания на Friskies за щастливи, здрави котки.

Какви са 5-те обещания на Friskies?

От деня, в който доведохте котката си у дома, вие поехте ангажимент - обещание да я поддържате щастлива и здрава до края на живота й. Ето защо ние направихме 5 собствени обещания – 5-те обещания на Friskies. Използвайки десетилетия знания и опит,  обещаваме да храним вашата котка от първия ден и винаги с храна, която е едновременно вкусна и 100% пълноценна и балансирана.

1. Хранене

100% пълноценна и балансирана храна за щастлив и здравословен живот от първия ден и винаги, с вкус, който вашият домашен любимец харесва.

Във Friskies®, нашите рецепти за котешка храна са реализирани със смес от животински и растителни протеини. Протеините са изградени от аминокиселини и могат да бъдат получени както от животински, така и от растителни източници. Повечето протеинови съставки не съдържат всички аминокиселини в правилното съотношение и следователно са неефективни като единствен източник на протеин.

Внимателното комбиниране на различни източници на протеини може да доведе до правилен баланс на аминокиселините.

2. Качество

Повече от 85 години ние се стремим да създаваме балансирана храна, която поддържа животните, които обичаме, щастливи и здрави.

Нашият екип от експерти по хранене, ветеринарни лекари, учени по храните и специалисти по поведението на животните работят заедно, за да създадат храна, която подкрепя и поддържа здравето и благосъстоянието на животните. Нашата цел е проста: да направим животните навсякъде възможно най-щастливи и здрави.

Съставките, които избираме, са много важна част от нашата работа. Използваме суровини от животински произход (като пилешко, телешко, агнешко или риба), зеленчуци, зърнени храни и витамини, за да създадем вкусни и питателни рецепти.

3. Проследимост

Работим усилено, за да гарантираме, че всички наши рецепти за котешка храна са направени с висококачествени съставки, внимателно подбрани от добре познати и доверени доставчици. Нашите доставчици се избират редовно и се проверяват, така че сме сигурни, че спазват разпоредбите ни за безопасност на храните и опаковките, както и отговорно снабдяване и качество.

За да гарантираме, че тези критерии са изпълнени, ние редовно проверяваме нашите доставчици и изискваме няколко сертификата, включително:

  • HACCP (Hazard Analysis Critical Control Point) сертификат за гарантиране идентифицирането и контрола на всички опасности за безопасността, които могат да възникнат в процеса;
  • GFSI (global Food Safety Initiative) сертификат, за да се гарантира, че хранителните съоръжения обработват безопасни храни (този сертификат се използва и за преработка на храна за хора);
  • Одитът SMETA (Sedex Members Ethical Trade Audit) оценява етичното поведение като работа, здраве, безопасност, екологична и бизнес етика, както и бъдещата инициатива на доставчика.
4. Експертиза

Нашият опит в храните за домашни любимци е добре установен, поради което всички наши рецепти са разработени от  екипа ни от висококвалифицирани диетолози на Purina. Ralston-Purina® откри своето хранително изследователско съоръжение в Грей Съмит, Мисури през 1926 г. Нашата компания има над 90 години опит и всички наши рецепти са разработени от продуктови специалисти в сътрудничество с различни експерти по хранене и съставки.

Но това не е всичко, ние също имаме експерти по опаковане, регулация и процеси, за да гарантираме, че давате на вашия домашен любимец най-добрите продукти.

Най-важното е, че нашите диетолози са експерти в своята област, за да гарантират, че домашните любимци получават храната, от която се нуждаят. Когато формулираме котешка храна, всяко разработване на нова рецепта включва ветеринари, като се уверяваме, че здравето на вашата котка е наш основен приоритет.

5. Целта за 2025

През април 2018 г. Nestlé обяви целта си всички опаковки да бъдат рециклирани и повторно използвани до 2025 г. Целта на Purina е никоя от нашите продуктови опаковки, включително пластмасовите, да не попадне в кофата за битови отпадъци. Nestlé вярва, че има спешна нужда да се сведе до минимум въздействието на опаковките върху околната среда.