Добре дошли в селектора на кучешки породи на Purina

Без значение дали сте запознати с породите или имате нужда от насоки, ние сме тук, за да ви свържем с идеалния за вас четириног приятел.

Ако вече знаете каква порода искате, открийте я в нашата Библиотека на породите.

dog
Paws

Намиране на подходящата за вас порода

Ние в Purina вярваме, че връзката между хората и домашните любимци помага да се създаде по-добро общество. Притежаването и отглеждането на куче може да означава години на щастлив и пълноценен съвместен живот, но ваша отговорност е да откриете най-подходящата за вас порода.

dog
Paws

Съобразяване на начина ви на живот с техните нужди

Всички кучета имат своя уникална индивидуалност, но се раждат с някои общи инстинкти и начини на поведение. Ако дадена порода куче се характеризира с по-шумното си поведение, то може да се научи да бъде по-тихо, но трябва да сте подготвени да инвестирате време и търпение в часове обучение, тъй като тишината може да противоречи на неговата природа. Нашият селектор на породи може да ви помогне да съобразите естествената предразположеност при куче с вашия начин на живот. Ако вие и вашето куче се радвате на подобни неща, ще е по-вероятно да живеете щастлив, пълноценен живот заедно.

dog
Paws

По-малко въпроси, но с повече точност

В Purina събрахме експерти в областта на храненето, здравето и поведението на домашните любимци, като гарантираме, че задаваме правилните въпроси, за да ви помогнем да намерите подходящото за вас куче.

dog
Paws

Кръстосани и смесени породи

Изборът на кръстосана порода, която комбинира външността и личността на две различни породи, също е добър вариант, въпреки несигурността коя от двете породи ще допринесе повече за външния вид и личността на кучето. Смесените породи, познати още като "mongrels" или песове, произхождат от семейство без родословие с предимството на по-широкия генетичен фонд, който често ги прави по-здрави. Приютите за домашни любимци и спасителните организации са чудесен източник на чисти и смесени породи, търсещи обичливи домове, а обслужващият персонал на приюта ще ви помогне да намерите кучето, което ще докосне сърцето ви и ще отговаря на вашите нужди.

dog
Paws

Повече избор и гъвкавост

Ние разбираме, че връзката между хората и домашните любимци са различни за всяко семейство; затова ще ви покажем кои породи изглеждат най-подходящи спрямо вашите нужди, както и тези, които не биха били подходящи. Надяваме се този инструмент да ви помогне или да ви даде идеи, които да ви насочат в правилната посока.

Ако вече знаете каква порода искате, открийте я в нашата Библиотека на породите.