NPPE Breed Library Info Page

Иновативни открития на Purina

Иновативни открития на Purina

Ние в PURINA постоянно разработваме и подобряваме начините да помогнем на домашните любимци да имат по-здравословен, жизнерадостен и дълъг живот. В продължение на повече от 85 години ние сме едни от пионерите в научните открития в областта на грижите и храненето на домашните любимци. Нашият екип от над 400 експерти в областта на храненето, учени, ветеринарни експерти и специалисти по поведение на животните работи върху огромен брой проекти в четири водещи изследователски центъра в Европа и САЩ. Крайната цел на нашата работа е да подобрим всеки аспект на здравето и доброто общо състояние на вашия домашен любимец.

Това са само няколко от начините чрез които успяваме да постигнем това:

Важността на физическото състояние и тегловния индекс

Откритията получени от едно водещо 14-годишно научно изследване, проведено от ветеринарни специалисти и учени на PURINA, показа че кучетата, хранени да поддържат идеални показатели за физическо състояние - нито с наднормено тегло, нито твърде слаби - живеят по-дълго и са по-здрави от другите кучета. В резултат нашите балансирани в хранително отношение продукти за кучета и котки и указанията за приемане на тази храна са разработени да ви помогнат да поддържате идеално теглото на домашния си любимец, за да се осигури защита за цялостното му здраве и форма. Системата за физическо състояние, разработена в рамките на това изследване, в момента се използва от ветеринарните специалисти, за да могат по-обективно и точно да определят физическото състояние на котки и кучета, а също така помага на стопаните по-добре да познават здравословното състояние на домашните си любимци. Можете да определите показателите на домашния си любимец посредством нашия Инструмент за определяне на физическо състояние на Кучета и Котки.

Иновации в храните за котки

Резултатите от научните изследвания на PURINA дават новаторски поглед към процеса на стареене при възрастни котки. Изследването показва, че котки, хранени по специална диета, съдържаща LONGEVIS™ - включваща антиоксидантите витамин Е и бета-каротин, естествен пребиотик и съчетание от омега-3 и омега-6 мастни киселини - живеят до една година по-дълго от котки, хранени със стандартна пълноценна в хранително отношение храна за котки. Това е причината PURINA да включи LONGEVIS като ключова хранителна съставка в храната PRO PLAN® Adult 7+ за възрастни котки.

OPTIRENAL® е уникална хранителна формула за поддържане на здрави бъбреци и поставя PRO PLAN на водещо място в областта на научно обоснованото хранене за котки. OPTIRENAL е налична в цяла серия продукти от гамата PRO PLAN, разработени да отговарят на специфичните нужди на котки в зряла възраст, кастрирани котки, чувствителни котки и стайни котки. Хранителната формула съчетава съставки, съдържащи аминокиселини, важни мастни киселини и антиоксиданти.

Наскоро PURINA пусна в производство PRO PLAN DERMA PLUS, една патентована хранителна формула, за която е доказано, че поддържа кожата здрава, а козината в добро състояние. Продуктът е разработен да контролира формирането на топки от косми (трихобезоари) и безопасното им придвижване през храносмилателната система, като същевременно спомага за ограничаването на опадане на космите от козината.

ISFM Международно общество за котешка медицина признава приноса на храните на PURINA в областта на доброто общо състояние на котките.

Иновации в храните за кучета

PURINA първи въведоха хранителен режим, стимулиращ невроните посредством патентованата смес на хранителни съставки ANTI-AGE в храната PRO PLAN SENIOR Original , за която е доказано, че подобрява мозъчната дейност при възрастни кучета.

Ветеринарните специалисти и експертите по храненето на Purina разработиха PRO PLAN Puppy с OPTISTART®, която запълва липсите в имунната система и осигурява на кутретата специфичните хранителни вещества, от които се нуждаят, за да имат добър старт в живота. OPTISTART съдържа докозахексаенова киселина (DHA), която е естествена съставка на майчиното мляко и е важна за развитието на мозъка и зрението.. ЗА OPTISTART е доказано, че спомага за добра локална и системна имунна реакция и помага за стабилизиране на микро флората в стомаха.

Експертите на PURINA също така разработиха и патентоваха иновативни формули за породи едри кучета, разработени да отговарят на техните специфични нужди относно храненето и необходимите им калории. Тези храни вземат под внимание и телосложението на тези породи. Тези иновации са използвани в храните PRO PLAN Puppy, а също и в продуктите Adult Large Breed Athletic и Robust, които осигуряват всички необходими съставки едрото ви и активно куче да се намира в добро здраве.

Иновации в областта на отслабването

PURINA бе първият производител, който въведе високи нива на протеин, за да се поддържа стройно тяло при програми за отслабване на котки и кучета. Ние бяхме и първите, използващи храни с ниско молекулярно тегло на протеина, за да помогнем за диагностицирането и контрола на клинични симптоми на хранителни алергии.

Иновации в помощ на ветеринарното обслужване

Експертите на Purina® разработиха серия от хранителни диети, предписвани от ветеринар, за кучета и котки. Тези храни са предназначени да подпомогнат ветеринарните лекари чрез храненето да контролират цялостното лечение на определени болести, под формата на самостоятелно лечение или като част от лечебни мерки. Purina® бяха първите, които разработиха хранително решение, за което е клинично доказано, че намалява нуждата от инсулин при котки страдащи от диабет. Purina® ProPlan®Veterinary Diets® DM Diabetes Management® се предлага по предписание на ветеринар.

Експертите на PURINA разработиха и FORTIFLORA®, който е пробиотична хранителна добавка за кучета и котки. Продуктът FORTIFLORA® се предлага по препоръка на ветеринарен лекар и доказано, че подобрява състоянието и баланса в червата като същевременно стимулира и имунната система.. Също така клинично е доказано, че намалява събирането на газове при кучета (метеоризъм).

  • Съдържа специален щам на пробиотик, с който разполага само Purina, за който е доказано, че подобрява състоянието и баланса на червата
  • Съдържа гарантирано количество живи активни култури
  • Поддържа здрава имунната система

Ние винаги работим по някое следващо откритие и никога няма да спрем да опитваме да разширяваме знанията си в областта на храненето на домашни любимци. Ние сме отдадени на идеята да подкрепяме новаторството в областта на храненето на животни, а крайната ни цел е постоянно да подобряваме всеки аспект на здравословното състояние на вашия домашен любимец, за да му осигурим здравословен и жизнерадостен живот.