This block is broken or missing. You may be missing content or you might need to enable the original module.
NPPE Breed Library Info Page

Иновативни открития на Purina

Иновативни открития на Purina

Ние в PURINA постоянно разработваме и подобряваме начините да помогнем на домашните любимци да имат по-здравословен, жизнерадостен и дълъг живот. В продължение на повече от 85 години ние сме едни от пионерите в научните открития в областта на грижите и храненето на домашните любимци. Нашият екип от над 400 експерти в областта на храненето, учени, ветеринарни експерти и специалисти по поведение на животните работи върху огромен брой проекти в четири водещи изследователски центъра в Европа и САЩ. Крайната цел на нашата работа е да подобрим всеки аспект на здравето и доброто общо състояние на вашия домашен любимец.

Това са само няколко от начините чрез които успяваме да постигнем това:

Важността на физическото състояние и тегловния индекс

Откритията получени от едно водещо 14-годишно научно изследване, проведено от ветеринарни специалисти и учени на PURINA, показа че кучетата, хранени да поддържат идеални показатели за физическо състояние - нито с наднормено тегло, нито твърде слаби - живеят по-дълго и са по-здрави от другите кучета. В резултат нашите балансирани в хранително отношение продукти за кучета и котки и указанията за приемане на тази храна са разработени да ви помогнат да поддържате идеално теглото на домашния си любимец, за да се осигури защита за цялостното му здраве и форма. Системата за физическо състояние, разработена в рамките на това изследване, в момента се използва от ветеринарните специалисти, за да могат по-обективно и точно да определят физическото състояние на котки и кучета, а също така помага на стопаните по-добре да познават здравословното състояние на домашните си любимци. Можете да определите показателите на домашния си любимец посредством нашия Инструмент за определяне на физическо състояние на Кучета и Котки.

Иновации в храните за котки

Резултатите от научните изследвания на PURINA дават новаторски поглед към процеса на стареене при възрастни котки. Изследването показва, че котки, хранени по специална диета, съдържаща LONGEVIS™ - включваща антиоксидантите витамин Е и бета-каротин, естествен пребиотик и съчетание от омега-3 и омега-6 мастни киселини - живеят до една година по-дълго от котки, хранени със стандартна пълноценна в хранително отношение храна за котки. Това е причината PURINA да включи LONGEVIS като ключова хранителна съставка в храната PRO PLAN® Adult 7+ за възрастни котки.

OPTIRENAL® е уникална хранителна формула за поддържане на здрави бъбреци и поставя PRO PLAN на водещо място в областта на научно обоснованото хранене за котки. OPTIRENAL е налична в цяла серия продукти от гамата PRO PLAN, разработени да отговарят на специфичните нужди на котки в зряла възраст, кастрирани котки, чувствителни котки и стайни котки. Хранителната формула съчетава съставки, съдържащи аминокиселини, важни мастни киселини и антиоксиданти.

Наскоро PURINA пусна в производство PRO PLAN DERMA PLUS, една патентована хранителна формула, за която е доказано, че поддържа кожата здрава, а козината в добро състояние. Продуктът е разработен да контролира формирането на топки от косми (трихобезоари) и безопасното им придвижване през храносмилателната система, като същевременно спомага за ограничаването на опадане на космите от козината.

ISFM Международно общество за котешка медицина признава приноса на храните на PURINA в областта на доброто общо състояние на котките.

Иновации в храните за кучета

PURINA първи въведоха хранителен режим, стимулиращ невроните посредством патентованата смес на хранителни съставки ANTI-AGE в храната PRO PLAN SENIOR Original , за която е доказано, че подобрява мозъчната дейност при възрастни кучета.

Ветеринарните специалисти и експертите по храненето на Purina разработиха PRO PLAN Puppy с OPTISTART®, която запълва липсите в имунната система и осигурява на кутретата специфичните хранителни вещества, от които се нуждаят, за да имат добър старт в живота. OPTISTART съдържа докозахексаенова киселина (DHA), която е естествена съставка на майчиното мляко и е важна за развитието на мозъка и зрението.. ЗА OPTISTART е доказано, че спомага за добра локална и системна имунна реакция и помага за стабилизиране на микро флората в стомаха.

Експертите на PURINA също така разработиха и патентоваха иновативни формули за породи едри кучета, разработени да отговарят на техните специфични нужди относно храненето и необходимите им калории. Тези храни вземат под внимание и телосложението на тези породи. Тези иновации са използвани в храните PRO PLAN Puppy, а също и в продуктите Adult Large Breed Athletic и Robust, които осигуряват всички необходими съставки едрото ви и активно куче да се намира в добро здраве.

Иновации в областта на отслабването

PURINA бе първият производител, който въведе високи нива на протеин, за да се поддържа стройно тяло при програми за отслабване на котки и кучета. Ние бяхме и първите, използващи храни с ниско молекулярно тегло на протеина, за да помогнем за диагностицирането и контрола на клинични симптоми на хранителни алергии.

Иновации в помощ на ветеринарното обслужване

Експертите на Purina® разработиха серия от хранителни диети, предписвани от ветеринар, за кучета и котки. Тези храни са предназначени да подпомогнат ветеринарните лекари чрез храненето да контролират цялостното лечение на определени болести, под формата на самостоятелно лечение или като част от лечебни мерки. Purina® бяха първите, които разработиха хранително решение, за което е клинично доказано, че намалява нуждата от инсулин при котки страдащи от диабет. Purina® ProPlan®Veterinary Diets® DM Diabetes Management® се предлага по предписание на ветеринар.

Експертите на PURINA разработиха и FORTIFLORA®, който е пробиотична хранителна добавка за кучета и котки. Продуктът FORTIFLORA® се предлага по препоръка на ветеринарен лекар и доказано, че подобрява състоянието и баланса в червата като същевременно стимулира и имунната система.. Също така клинично е доказано, че намалява събирането на газове при кучета (метеоризъм).

  • Съдържа специален щам на пробиотик, с който разполага само Purina, за който е доказано, че подобрява състоянието и баланса на червата
  • Съдържа гарантирано количество живи активни култури
  • Поддържа здрава имунната система

Ние винаги работим по някое следващо откритие и никога няма да спрем да опитваме да разширяваме знанията си в областта на храненето на домашни любимци. Ние сме отдадени на идеята да подкрепяме новаторството в областта на храненето на животни, а крайната ни цел е постоянно да подобряваме всеки аспект на здравословното състояние на вашия домашен любимец, за да му осигурим здравословен и жизнерадостен живот.