Храна за мозъка - Нашата философия по отношение на храненето

Домашните любимци носят толкова радост в живота ви - а също и в нашия. Те са част от семейството и затова е нормално да искаме само най-доброто за тях. Именно затова в продължение на повече от 85 години сме се посветили на създаването на питателни и висококачествени храни за домашни любимци чрез което да помогнем на кучетата и котките да водят по-здравословен, жизнерадостен и дълъг живот.

Като водеща компания в областта на храните за домашни любимци ние сме свидетели как правилното хранене може наистина да спомогне за по-дълъг и здравословен живот на домашните любимци. Екипът на Purina® от над 400 специалисти в областта на храните, учени, ветеринарни експерти и професионалисти в областта на поведението на животните изпълнява една определена мисия и тя е да вдигнем още по-високо летвата в сферата на храните за домашни любимци. Как смятаме да го постигнем? Да започваме.

1

Ние не просто даваме всичко от себе си, за да покрием стандартите - стремим се да ги надминем.

Може и да се изненадате, но храните за домашни любимци са предмет по-строги стандарти по отношение на съдържанието си отколкото повечето храни за хора. Това се дължи на факта, че тези храни съставляват 100% от храната на домашния любимец и съответно трябва да съдържат всички необходими за жизнерадостен и здравословен живот хранителни съставки. Това е и причината храните за домашни любимци често да се обозначават с термина „пълноценна и балансирана“.

Като дългогодишен член на Европейската федерация на производителите на храни за домашни любимци (FEDIAF) и тъй като и самите ние обичаме домашните любимци, влагаме огромни усилия в създаването на всеки наш продукт. Това е и причината много от нашите храни за домашни любимци не просто да покриват изискванията на промишлените стандарти, а да ги надминават.

2

Това с което ние сме различни е в детайлите

Изборът на правилната храна за домашния ви любимец може да се превърне в досадно занимание. Ще съдържа ли всички необходими хранителни съставки? Какви изпитвания е преминала храната, за да се гарантира нейната безопасност? Ще хареса ли домашният любимец вкуса й? Ние добре разбираме тези притеснения - в крайна сметка повечето от нас също имат домашни любимци.

Искаме всеки стопанин на домашен любимец да вярва в качеството на нашите продукти. Затова често полагаме допълнителни усилия да гарантираме, че рецептата на нашите храни е безопасна, питателна и вкусна. Поради тази причина процедурата ни качествен контрол включва над 50 стъпки. Защото за нас, както и за вас, нищо не бива да се пропуска когато става дума за щастието и здравето на домашните любимци.

Прочетете информацията по-нататък, за да научите повече относно действията ни, предназначени да гарантираме, че продуктите ни отговарят на най-високите стандарти за качество.

3

Постигане на правилния баланс

Знаем, че искате да осигурите на домашния си любимец балансирана и хранителна диета, която да е полезна за него. Също така знаем, че е безсмислено да се произвежда храна, която домашните любимци няма да искат да вкусят или няма да им харесва. Знаем и че е неуместно да се произвежда храна, която да е толкова трудно смилаема, че да не могат да се усвоят съдържащите се в нея хранителни вещества.

Затова при разработката на храните ние преработваме изцяло продукта, ако котките се мръщят на някоя храна или храносмилането на кучетата не може да се справи с нея. Това е така, защото имаме страст към домашните любимци и радостта, която носят на хората и това определя стремежа ни да правим храни, които предоставят нещо повече от набор хранителни съставки.

4

Ние пишем домашните си

Когато става въпрос за грижите за домашни любимци ние не се доверяваме на изпитаните практики - искаме сами да открием нужните ни факти. Това е начинът, по който се превърнахме в световен лидер в областта на изследванията на храненето при домашните любимци.

Правим проучвания във всички области - от факторите, водещи до затлъстяване, през изследване на въздействието на нови тенденции и открития в областта на човешкото хранене. Всичко това е част от мисията ни да правим по-богат живота на домашните любимци и хората които ги обичат, а също така да постигнем дълъг, щастлив и здравословен живот за домашните любимци.

5

Анализираме цялостната картина

Знаем, че най-добрите съставки не просто действат сами по себе си - те си оказват взаимна подкрепа и подобряват действието една на друга. С други думи, една добра подбрана смес от хранителни съставки е много по-добре усвоима и ефикасна от отделния елемент.

Затова изследваме цялостната картина, а не се концентрираме върху единични съставки - проучваме как различните съчетания на хранителни вещества допринасят за доброто здравословно състояние на домашните любимци. Един такъв подход доведе до много иновативни открития, включително относно ролята на зърнените храни едновременно като добавка към източниците на протеини (от типа на месо, риба и соя) и въвеждането на хранителен режим, който щади храносмилателната система.