Любимци в офисите на Purina

Домашните любимци имат огромно положително влияние върху физическото ни и емоционално здраве и цялостно добруване. Не само у дома, но и в офиса - по отношение на домашните любимци, техните стопани и колегите им.

Според изследване на Вирджинския университет през 2012 г.** служителите които водят домашните си любимци на работа като цяло са по-малко стресирани в течение на работния ден, отколкото онези които не разполагат с куче на работното място. Изследването също така хвърля светлина върху факта, че достъпът до кучета повишава морала и намалява нивата на стрес, независимо дали става въпрос за собствено куче или такова на друг стопанин. Колкото по-добре се чувства постоянно един служител, толкова по-концентриран е, а работната му дейност е по-качествена. Освен тези признати ползи за здравето, домашните любимци в офисите също така:

  • Повишават производителността и са източник на вдъхновение. Наличието на домашни любимци наоколо поддържа служителите в спокойно и жизнерадостно настроение - което прави и работата по-приятна.
  • Повишават удовлетворението от работата: Проучвания сред служителите на Purina* показват, че програмата „На работа с домашни любимци“ се счита за важна придобивка, а компанията пък счита, че тя спомага и за задържането на служителите на работа и съответно по-малко напуснали служители.
  • Насърчават общуването между колеги: Любимците внасят едно ново ниво на общуване между колегите и иначе затворени по характер колеги могат да станат по-общителни когато се обсъжда домашния любимец.
  • Осигуряват здравословно прекарване на работната почивка: Стопаните на кучета прекарват работните си почивки като разхождат и се грижат за кучетата си, което ги поддържа в добра форма. Дори и само няколко минути, прекарани в игра с домашен любимец, могат да спомогнат за почивката на мозъка и понижаване на стреса.
  • Осигуряват здравословен баланс на работа и свободно време: За много хора домашните любимци са важна част от живота им. Фирмите, насърчаващи присъствието на домашни любимци на работното място показват, че се грижат за служителите си и за баланса на работно и свободно време.

Ние изпитваме силни чувства към нашите домашни любимци и влагаме много усилия да направим офисите на Nestlé Purina в цяла Европа колкото е възможно по-гостоприемни за домашни любимци.

В много от нашите офиси четирикраките приятели са неизменна част от работната атмосфера.

Уверени сме, че хората и домашните любимци са по-добри заедно и присъствието на любимци на работното място е ясно доказателство за нашата страст към домашните любимци и демонстрация на ценностите на Purina, споделяни от всички нас.