NPPE Breed Library Info Page

Децата и кучетата

Децата и кучетата

Ние от PURINA® вярваме, че връзката между децата и животните оказва добро влияние върху физическото и психическото развитие на детето. Израстването с куче може да обогати живота на децата по толкова много начини. Не трябва да забравяме обаче, че е важно преди да посрещнем вкъщи новия член на семейството, децата да бъдат подготвени за тази отговорност, за да изпълняват задълженията си с ентусиазъм и готовност.

Затова, в партньорство с организация „Очи на 4 лапи” и програма „Здрави деца“ на Нестле, за втора поредна година, ние от PURINA® дадохме старт на серия открити уроци „Децата и кучетата“ в 10 столични училища. Специално участие в сесиите има лабрадорът Марти, който е професионално обучено куче-водач на незрящи хора. Той и неговите треньори посещават децата и им помагат да разберат как да бъдат отговорни към домашните си любимци и да се грижат за тях с внимание и любов. По време на срещата учениците научават повече за правилното отглеждане и възпитание на кучетата. Откритите уроци „Децата и кучетата“ показват на малчуганите колко забавно и същевременно отговорно е отглеждането на домашен любимец.

Децата и кучетата

Обучителните сесии организирани от нас ще продължат и през следващата учебна година с участието на още училища и професионални треньори. Заедно те ще помогнат на децата да бъдат отговорни към домашните си любимци и да се грижат за тях с внимание и любов.

В колаборация с

Adaption