ДОМЪТ Е ТАМ, КЪДЕТО Е КОТКАТА

ДОМЪТ Е ТАМ, КЪДЕТО Е КОТКАТА

ДОМЪТ Е ТАМ, КЪДЕТО Е КОТКАТА

Домът е там, където е котката. Отгледай я с грижа.

ИМАЛО ЕДНО ВРЕМЕ ЕДНА КОТКА НА ИМЕ…

Всеки стопанин на мъркащ любимец има поне една история, която не спира да разказва – първия ден на котето в новия дом, най-голямата му пакост или интересните и малко странни навици, които има.

Признаваме си, че обичаме всяка една история, така както обичаме да чуваме нежното мъркане на котката след дълъг работен ден и успокояващата топлина на любовта, която домашният любимец дава без да иска нещо в замяна. Е, понякога иска допълнителна порция от любимата си храна, но това е някак човешко.

Събрахме на едно място истински истории на котки и техните стопани – може би днес ще се разминеш на улицата с някой от разказвачите ни, а може би и ти имаш история, която искаш да споделиш с нас?

Прочети разказите и сподели любимата си с #proplancatstory

ИСТОРИЯТА НА ПИСКОВ И МАРИЯ ПЕРЧЕМЛИЕВА

Piskov

Историята му е много интересна и oт нея ще разберете и защо го наричат Беднякът милионер. 😀

,,Преди две години котката (с която Писков си е лика-прилика) на брат ми и жена му избяга. Само няколко дни след раждането на тяхното бебе, те го оставят вкъщи и хукват да я търсят късно вечерта, но безуспешно... След много залепени обяви из целия квартал, една жена откликва. И намира... нашия главен герой Писков, а не тяхната котка. Те не успяват да я разпознаят, имат някакви съмнения, че това не е тяхната котка, но си казват, че е от стреса и че държанието ѝ е обяснимо.

Писков е изплашен, мръсен, озлобен...

Две седмици по-късно, вече с още по-големи съмнения, че Писков не е този, за който се преструва, брат ми чува мяукащ котарак и поглежда през прозореца. И какво да види? Втора черна котка.

И така хубавият Писковски живот беше на везна. След известно чудене дали ще се справя с гледането и чистенето на черни косми реших, че ще го осиновя.

Малко преди да го осиновя взех решението, че ще го кастрираме.

Кастрацията може да се отрази много положително и да удължи живота на котката, стига да знаем как да се грижим за нея. Храненето има ключова роля за доброто ѝ здравословно състояние през целия жизнен път. След кастрация котките са предразположени към напълняване. Затова и храните PURINA® PRO PLAN® Sterilised се разработват след дългогодишни научни проучвания.

В дневното меню на Писков комбинирам суха храна, която помага за почистването на зъбите му и паучове, които увеличават приема на вода и намаляват риска от преяждане.

Писков обожава паучовете на PURINA® PRO PLAN® Sterilised и винаги се отблагодарява с нещо подобно на мъркане (колкото си може) и мнооого любов!" ❤️

ИСТОРИЯТА НА МИСТЕРИЯ И МАРИЯ СИЛВЕСТЪР

Misteria

Това е Мистерия, Миси.

,,Дойде в живота ми като едно сиво топче с клепнало ушенце. Точно заради това си я избрах. Много е своенравна и никога не идва, когато я повикаш. Любимото ѝ занимание е да се крие в хартиени торбички, куфари, обича да инспектира всеки, който влезе вкъщи. Това включва подробно подушване за информация от крачол или дреха. Викаме и Психоложката, защото понякога направо гледа през теб и имаш усещането, че можеш да ѝ споделиш всичко. Не обича да я гушкаш, но обожава чесане по вратлето и ушенцата. Две неща, които харесва - да се вози в кола и да я къпя❤️ Обича да гони нейната играчка - мишка.

Отгледа Марио, другото ни коте, което спасихме от улицата. И понеже имахме най-добрия ветеринарен лекар на света - той ме посъветва да ги кастрирам, за да са здрави. Пет години по-късно са все още неразделни и много се обичат. Правят белите заедно, като тя ги измисля. Едно от наказанията им, когато пътувам някъде е - сняг от раздробена тоалетна хартия навсякъде по къщата. После не ми говорят известно време. Правят се, че не съм там. Докато не извадя нещо, което обичат да ядат. Винаги се хранят заедно и понеже внимавам за здравето им ги храня с подбрана храна за кастрирани котки PURINA® PRO PLAN®Sterilised.''

ИСТОРИЯТА НА Г-ЖА ГРЕТА И СТОПАНКАТА Ѝ АЛБЕНА

Greta

,,Г-жа Грета е домашен любимец с характер и забележително чувство за хумор. Не е породиста, но затова пък знае, че е ценна и настоява за грижи и внимание ежедневно.

Тя се появи в живота ми когато беше само на няколко седмици и след като пропътува целия път от Сопот до София. Открих я в сайта на БЕЗ ДОМ и мигновено реших, че това е моето коте. Белите котки са лечители, рижавите носят просперитет, а г-жа Грета е бяло-рижава - истинско съкровище.

Грети обича да си хапва, да спи, да говори на гълъбите през прозореца и обожава да тича по вътрешните стълби на кооперацията в търсене на приключения. Тя е котка авантюрист. Сутрин ме води към кухнята с победоносен вик, все едно щурмуваме крепост. Обича да получава внимание и най-вече вкусна храна.

Кастрирах я преди да навърши една годинка, тъй като нямах възможност да отглеждам малки котенца, а не искам да стават бездомни. За мен тя се мъчеше и знаех, че хапчетата имат странични ефекти и не са за предпочитане. Стана ми жал за нея и я заведох при ветеринар. Грети се възстанови бързо и без проблеми от кастрацията. Ветеринарят ни предупреди, че след операцията тя все още ще е под упойка и като се приберем вкъщи, може да не иска да излезе веднага от клетката си. Грета се оказа смела котка и на секундата оставена на свобода, изтича извън клетката леко олюлявайки се. Все едно беше на няколко питиета. Това е сцената, с която и до ден днешен свързвам кастрацията ѝ.

С годините Грета стана по-улегнала котка. Не обича да дели територията си с други домашни любимци. Ревността й стига дотам, че напада кучета, сред тях кокер и йоркшири, дошли ни на гости. Не се разбира с други животни и не обича да дели.

Преди време разви алергия и благодарение на добрите грижи на екипа на ветеринарна клиника „Добро хрумване“ и медицинската храна на PURINA®, Грета е все още с нас. Ветеринарният лекар д-р Мила Бобадова й измисли прякора г-жа Грета, който й пасва идеално според нас.

Другия месец става на 12 години и набира все повече последователи в Instragram и Facebook. Участва в различни конкурси и получава подаръци от България и чужбина. Пожелавам на всеки поне един прекрасен любимец като г-жа Грета! А за нашето щастливо домакинство - куче, за да започнем следващото ни предизвикателство.''

ИСТОРИЯТА НА КОТАНА И ИВАНА АЛЕКСАНДРОВА

Kotana

Как Оскар стана Котана

,, Боби живеехме заедно от няколко години и постоянно си изпращахме смешни снимки с котета, затова не се изнадах особено, когато една вечер, се прибрах от работа и в коридора едно малко рижаво буболече ми изкара акъла. Аз бях на седмото небе, а Боби беше пътувал до Пловдив, за да го вземе и се беше влюбил от пръв поглед! Въпреки че не обича котки ☺️ Беше избрал най-дебелото и нахакано мъжко коте от котилото. Кръстихме го Оскар де Брикасар, така де, аз го кръстих - на мой любим писател и на емблематичен герой от любима книга! Познайте кои са! Така Оскар стана част от нашето семейство - беше палав, игрив, с характер още от бебе. До една скандална вечер, в която бях на работа и Боби се обади притеснен, нещо не беше наред. Когато се прибрах и разбрах какво се е случило, не знаех да плача ли или да се смея.

Малко по-рано Боби се прибира от работа и какво го посреща - Оскар в странна поза и издаващ почти човешки звуци. Първоначално се стъписал и се сетил каква огромна грешка сме допуснали! Оскар се оказа женско коте, разгонено за първи път. Така се наложи да сменим името на Суки, на галено Котана.

След първото ѝ разгонване се консултирахме с ветеринарен лекар и бяхме посъветвани, че за нейното здраве и ако не смятаме да гледаме още котета, е най-добре тя да бъде кастрирана. Това беше много тежко решение за нас. Решихме да бъдем отговорни към нея. Не искам да ангажирам никой с нашето мнение, всеки собственик на животинче може да реши сам кое е най-добре за неговия питомник. Ние избрахме кастрацията и последствията, които често следват - по-заседнал живот, проблеми с килограмите и специфични нужди при хранене.

В момента Котана се храни с PURINA® PRO PLAN® Sterilised, защото знаем, че тази храна е създадена специално за нуждите на кастрирани котки и спомага за поддържането на бъбреците ѝ здрави.

И така вече 8 години Котана е нашата любима пухкавела, все още закачлива и с характер!’’

ДОМЪТ Е ТАМ, КЪДЕТО Е КОТКАТА

ДОМЪТ Е ТАМ, КЪДЕТО Е КОТКАТА. ОТГЛЕДАЙ Я С ГРИЖА.

ИЗБЕРИ PURINA® PRO PLAN® ЗА КАСТРИРАНИ КОТКИ

Правилната грижа за домашния любимец включва не само редовния профилактичен преглед при ветеринарен лекар, но и правилното хранене с внимателно подбрана храна. PURINA® PRO PLAN® за кастрирани котки подобрява функциите на организма на котката, подобрява храносмилането и ѝ помага да води пълноценен живот.

Каква храна да избереш?

Всяка храна с марка PURINA® PRO PLAN® е съобразена с хранителните нужди на котките през целия им живот, като съставките са внимателно подбрани, за да осигуряват необходимите ползи за поддържане на тяхното здраве. Храненето има ключова роля за запазването на доброто състояние на твоята кастрирана котка във всеки период от живота ѝ. PURINA® PRO PLAN® предлага гама от балансирани храни, които са специално създадени за нуждите ѝ.

Разгледай различните ни предложения и избери оптималната грижа за твоята котка.

media-partners

Сподели с хора, които познаваш

EmailtwitterFB