Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Вашият любимец - нашата страст
Унгарска Визла

Унгарска Визла

Здраво, благородно на вид, средно голямо куче. При Унгарската визла - възрастният мъжки достига височина 57-64 см, а женската - 53-60 см. Теглото им е 20-30 кг. Козината е къса, гъста и гладка, като привлича вниманието със своя червеникаво-златист цвят.

Необходимостта да се знае
 • Куче, подходящо за стопани с известен опит
 • Необходимо е леко обучение
 • Наслаждава се на активни разходки
 • Наслаждава се на по-дълги от два часа разходки
 • Голямо куче
 • Средно лигавене
 • Изисква поддръжка веднъж в седмицата
 • Порода, която не е хипоалергенна
 • Тихо куче
 • Не е пазач
 • Може да изисква обучение, за да съжителства с други домашни любимци
 • Може да изисква обучение, за да съжителства с деца

Произход на породата

Кучетата Визла са дългогодишна порода, която датира от векове. Открити са карпатски каменни рисунки, за които се смята, че са на 1000 години. На тях е изобразен номадски маджарин, ловуващ със сокол и куче, което много прилича на Визла. След двете световни войни породата почти изчезва, но всеотдайни развъдчици успяват да я възродят с кучета, изнесени контрабандно от Унгария. Днес Визла е не само популярно куче за HPR (съкращение от hunt, point, retrieve, в превод - лов, насочване и извличане), тя е и много обичан другар.

Характер на породата

Унгарската визла е с интересен характер, проявяващ важност. Енергичен и любящ другар са за тези, които може да му отделят необходимото време и внимание. Това е чувствително куче, което обича да е активно и да научава нови неща. Наслаждава се на обучението, стига то да е забавно и ползотворно. По природа е защитник на близките си.

Намиране на куче

Лабрадор, легнал до дивана
Намиране на домашен любимец
Това ли е правилната порода за вас?
Всички кучета имат своя уникален характер! Изпробвайте нашия инструмент за избор на породи кучета и разберете кои породи кучета отговарят по-добре на вашите предпочитания и начин на живот.
Кученце върви на повод до собственика си
Намиране на домашен любимец
Мислите ли да си вземете кученце?
Присъединете се към Growing Pup за помощ от нашите експерти на Purina за това как да намерите правилното кученце и да се подготвите за неговото ново пристигане, както и отстъпка от една от нашите серии кученца.
Куче с червен нашийник, седнало до собственика си
Намиране на домашен любимец
Намиране на добър развъдник
Ако сърцето ви е насочено към кученце с родословие, тогава най-добрият ви залог е да намерите реномиран развъдчик. Разберете какво да търсите при развъдник на кученца с това ръководство.
Куче с червен нашийник
Намиране на домашен любимец
Посрещане на вашето куче у дома
Докато чакате големия ден, може да се наложи да се разсеете, така че за щастие има няколко неща, които трябва да сортирате, преди да приветствате новия си любимец.
Легнало куче с червен нашийник
Осиновяване
Невероятно удовлетворяващо е да осиновите куче от приют за животни или спасителна организация. Това често означава да им предложим втори шанс за живот. Има много кучета, които чакат любящо семейство и техен вечен дом, но какво можете да очаквате от процеса?
Куче с червена яка, гледащо през прозореца
Съвет за кученце
Всичко, което трябва да знаете
Вземането на ново кученце е невероятно вълнуващо за цялото семейство, но може да бъде доста страшно за вашето ново кученце. Разберете как да се справите с всичко - от поведение до здравословни въпроси с нашите експертни съвети за кученца.
Собственик проверява нашийник за куче
Намиране на домашен любимец
Ползите от това да имате куче
Навсякъде е известно, че кучетата са най-добрият приятел на човека, но знаете ли, че всъщност има много предимства да имате куче? От това да ви помогне да влезете във форма до това да се запознаете с нови хора, вашето кученце всъщност може да помогне за подобряване на вашето здраве и социален живот. Продължете да четете, за да откриете ползите от кучетата!