Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Вашият любимец - нашата страст
Уелско корги (жилетка) (средна/дълга козина)

Уелски корки кардиган

Уелското корги кардиган е ниско, здраво куче, което е стъпило ниско на земята. Тяхната права, средна или къса козина е водоустойчива. Имат наподобяваща лисича опашка, а главата им също прилича на лисица. Те са много по-дълги, отколкото високи. Козината се среща в няколко цвята – виж стандарта на породата за подробности. Възрастните кардигани са високи около 30 см и тежат 15-18 кг.

Необходимостта да се знае
 • Куче, подходящи за стопани с много опит
 • Необходимо е обучение
 • Наслаждава се на кратки разходки
 • Наслаждава се на разходки по един час на ден
 • Малко куче
 • Средно лигавене
 • Изисква поддръжка през ден
 • Порода, която не е хипоалергенна
 • Тихо куче
 • Куче пазач. Лае и предупреждава
 • Може да изисква обучение, за да съжителства с други домашни любимци
 • Може да изисква обучение, за да съжителства с деца

Характер на кучето

Кардиган Корги е енергично малко куче, което се нуждае от семейство, което обича да живее на открито. Това куче все още има пастирските инстинкти на предците си и като такова обича постоянната активност в живота си. Те са послушни и лоялни към семейството си. Бдителни към заобикалящата ги среда, те са добри пазачи в дома.

Произход на куче

Открити са записи, които показват, че породата кучета Cardigan Welsh Corgi съществува в Обединеното кралство от около 1200 г. пр.н.е. Смята се, че са били донесени в Уелс от келтите и са били много популярни като пазачи на добитък. Кардиган и Пемброк корги са признати за отделни породи в Обединеното кралство през 1934 г.

Намиране на куче

Лабрадор, легнал до дивана
Намиране на домашен любимец
Това ли е правилната порода за вас?
Всички кучета имат своя уникален характер! Изпробвайте нашия инструмент за избор на породи кучета и разберете кои породи кучета отговарят по-добре на вашите предпочитания и начин на живот.
Кученце върви на повод до собственика си
Намиране на домашен любимец
Мислите ли да си вземете кученце?
Присъединете се към Growing Pup за помощ от нашите експерти на Purina за това как да намерите правилното кученце и да се подготвите за неговото ново пристигане, както и отстъпка от една от нашите серии кученца.
Куче с червен нашийник, седнало до собственика си
Намиране на домашен любимец
Намиране на добър развъдник
Ако сърцето ви е насочено към кученце с родословие, тогава най-добрият ви залог е да намерите реномиран развъдчик. Разберете какво да търсите при развъдник на кученца с това ръководство.
Куче с червен нашийник
Намиране на домашен любимец
Посрещане на вашето куче у дома
Докато чакате големия ден, може да се наложи да се разсеете, така че за щастие има няколко неща, които трябва да сортирате, преди да приветствате новия си любимец.
Легнало куче с червен нашийник
Осиновяване
Невероятно удовлетворяващо е да осиновите куче от приют за животни или спасителна организация. Това често означава да им предложим втори шанс за живот. Има много кучета, които чакат любящо семейство и техен вечен дом, но какво можете да очаквате от процеса?
Куче с червена яка, гледащо през прозореца
Съвет за кученце
Всичко, което трябва да знаете
Вземането на ново кученце е невероятно вълнуващо за цялото семейство, но може да бъде доста страшно за вашето ново кученце. Разберете как да се справите с всичко - от поведение до здравословни въпроси с нашите експертни съвети за кученца.
Собственик проверява нашийник за куче
Намиране на домашен любимец
Ползите от това да имате куче
Навсякъде е известно, че кучетата са най-добрият приятел на човека, но знаете ли, че всъщност има много предимства да имате куче? От това да ви помогне да влезете във форма до това да се запознаете с нови хора, вашето кученце всъщност може да помогне за подобряване на вашето здраве и социален живот. Продължете да четете, за да откриете ползите от кучетата!