Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Вашият любимец - нашата страст
Пудел (Играчка)

Пудел (Играчка)

Той пуделът е благородно куче с тънка муцуна и дълга шия. Козината е гъста, къдрава, често оформена и се среща в различни нюанси, включително синьо, сиво, сребристо, кафяво, кайсиево и кремаво - вижте стандарта на породата за повече подробности. Възрастното куче трябва да е с височина под 28 см и да не тежи повече от 4,5 кг.

Необходимостта да се знае
 • Куче, подходящо за стопани без опит
 • Необходимо е леко обучение
 • Наслаждава се на кратки разходки
 • Наслаждава се на разходки по половин час на ден
 • Малко куче
 • Минимално лигавене
 • Изисква поддръжка всеки ден
 • Хипоалергенна порода
 • Бъбриво и гласовито куче
 • Куче пазач. Лае и предупреждава
 • Чудесен с други домашни любимци
 • Страхотно семейно куче

Произход на породата

Известно е, че този малък пудел е съществувал още отпреди 500 години. През XVII и XVIII в. породата пудел става любима на благородниците, които са искали по-малки кучета от миниатюрните. Така впоследствие се е появило кучето той пудел. Името "пудел" произлиза от немското "pudel" (което означава "плискам се във вода", тъй като стандартният пудел (от който произлизат миниатюрният и той пуделът) е бил високо ценен воден ретривър.

Характер на породата

Това куче е живо и любвеобилно и може да бъде отличен компаньон. То може да бъде добър пазач и да известява за посетители, но като цяло е добродушно. Той пуделите са много чувствителен към интонацията на гласа и добре се поддават на обучение. Децата обаче трябва да се научат да се отнасят внимателно с тези малки и деликатни кучета.

Намиране на куче

Лабрадор, легнал до дивана
Намиране на домашен любимец
Това ли е правилната порода за вас?
Всички кучета имат своя уникален характер! Изпробвайте нашия инструмент за избор на породи кучета и разберете кои породи кучета отговарят по-добре на вашите предпочитания и начин на живот.
Кученце върви на повод до собственика си
Намиране на домашен любимец
Мислите ли да си вземете кученце?
Присъединете се към Growing Pup за помощ от нашите експерти на Purina за това как да намерите правилното кученце и да се подготвите за неговото ново пристигане, както и отстъпка от една от нашите серии кученца.
Куче с червен нашийник, седнало до собственика си
Намиране на домашен любимец
Намиране на добър развъдник
Ако сърцето ви е насочено към кученце с родословие, тогава най-добрият ви залог е да намерите реномиран развъдчик. Разберете какво да търсите при развъдник на кученца с това ръководство.
Куче с червен нашийник
Намиране на домашен любимец
Посрещане на вашето куче у дома
Докато чакате големия ден, може да се наложи да се разсеете, така че за щастие има няколко неща, които трябва да сортирате, преди да приветствате новия си любимец.
Легнало куче с червен нашийник
Осиновяване
Невероятно удовлетворяващо е да осиновите куче от приют за животни или спасителна организация. Това често означава да им предложим втори шанс за живот. Има много кучета, които чакат любящо семейство и техен вечен дом, но какво можете да очаквате от процеса?
Куче с червена яка, гледащо през прозореца
Съвет за кученце
Всичко, което трябва да знаете
Вземането на ново кученце е невероятно вълнуващо за цялото семейство, но може да бъде доста страшно за вашето ново кученце. Разберете как да се справите с всичко - от поведение до здравословни въпроси с нашите експертни съвети за кученца.
Собственик проверява нашийник за куче
Намиране на домашен любимец
Ползите от това да имате куче
Навсякъде е известно, че кучетата са най-добрият приятел на човека, но знаете ли, че всъщност има много предимства да имате куче? От това да ви помогне да влезете във форма до това да се запознаете с нови хора, вашето кученце всъщност може да помогне за подобряване на вашето здраве и социален живот. Продължете да четете, за да откриете ползите от кучетата!