Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Вашият любимец - нашата страст
тибетски териер

Тибетски Териер

Атрактивно, малко/средно по големина куче, породата тибетски териер има дълга, права или вълниста козина, която се среща във всякакъв цвят, с изключение на шоколадов/червеникавокафяв. Набити и здрави, възрастните кучета са високи 36-41 см, а женските са малко по-малки. Диапазонът на теглото е 8-14 кг.

Необходимостта да се знае
 • Куче, подходящо за стопани без опит
 • Необходимо е леко обучение
 • Наслаждава се на активни разходки
 • Наслаждава се на разходки по един до два часа на ден
 • Малко куче
 • Минимално лигавене
 • Изисква поддръжка всеки ден
 • Порода, която не е хипоалергенна
 • Много гласовито куче
 • Куче пазач. Лае и предупреждава
 • Може да изисква обучение, за да съжителства с други домашни любимци
 • Страхотно семейно куче

Характер на кучето тибетски териер

Добродушно, щастливо и общително куче, тибетският териер е бдителен и смел. Той е естествено резервиран към непознати, но лоялен и нежен към любимите си хора. Забавни компаньони, представителите на породата тибетски териер са игриви, с добър характер и могат да станат супер семейно куче.

Произход на куче

Може да се нарича тибетски териер, но тази порода никога не е била използвана в ролята на традиционната порода териер да ходи на земята след плячка. Вместо това породата тибетски териер, или ТТ, е била пастирско куче и, когато е необходимо, пазач. Отглеждан в манастири и спътник на монасите, той е известен като Свещеното куче на Тибет и привлича вниманието на Запада, когато през 1922 г. кученце ТТ е дадено на д-р Агнес Грейг, британски лекар, работещ в Индия, като благодарност за спасяването на живота на тибетска жена.

Намиране на куче

Лабрадор, легнал до дивана
Намиране на домашен любимец
Това ли е правилната порода за вас?
Всички кучета имат своя уникален характер! Изпробвайте нашия инструмент за избор на породи кучета и разберете кои породи кучета отговарят по-добре на вашите предпочитания и начин на живот.
Кученце върви на повод до собственика си
Намиране на домашен любимец
Мислите ли да си вземете кученце?
Присъединете се към Growing Pup за помощ от нашите експерти на Purina за това как да намерите правилното кученце и да се подготвите за неговото ново пристигане, както и отстъпка от една от нашите серии кученца.
Куче с червен нашийник, седнало до собственика си
Намиране на домашен любимец
Намиране на добър развъдник
Ако сърцето ви е насочено към кученце с родословие, тогава най-добрият ви залог е да намерите реномиран развъдчик. Разберете какво да търсите при развъдник на кученца с това ръководство.
Куче с червен нашийник
Намиране на домашен любимец
Посрещане на вашето куче у дома
Докато чакате големия ден, може да се наложи да се разсеете, така че за щастие има няколко неща, които трябва да сортирате, преди да приветствате новия си любимец.
Легнало куче с червен нашийник
Осиновяване
Невероятно удовлетворяващо е да осиновите куче от приют за животни или спасителна организация. Това често означава да им предложим втори шанс за живот. Има много кучета, които чакат любящо семейство и техен вечен дом, но какво можете да очаквате от процеса?
Куче с червена яка, гледащо през прозореца
Съвет за кученце
Всичко, което трябва да знаете
Вземането на ново кученце е невероятно вълнуващо за цялото семейство, но може да бъде доста страшно за вашето ново кученце. Разберете как да се справите с всичко - от поведение до здравословни въпроси с нашите експертни съвети за кученца.
Собственик проверява нашийник за куче
Намиране на домашен любимец
Ползите от това да имате куче
Навсякъде е известно, че кучетата са най-добрият приятел на човека, но знаете ли, че всъщност има много предимства да имате куче? От това да ви помогне да влезете във форма до това да се запознаете с нови хора, вашето кученце всъщност може да помогне за подобряване на вашето здраве и социален живот. Продължете да четете, за да откриете ползите от кучетата!